Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2014-10-30

El co-director del Consortium for Research on Emotional Intelligence in Organizations (Consorci per la recerca de la Intel·ligència Emocional en Organitzacions) apunta en un dels seus articles la importància de la implicació personal en els nostres treballs per gaudir d’ells. La clau està a trobar un bon treball que combini les tres E “excellence, ethics and engagement” (excel·lència, ètica i compromís).Daniel Goleman exemplifica aquesta teoria amb un cas molt relacionat amb l’actual crisi de l’Ébola. La ràpida expansió de la malaltia en països com Sierra Leone té molt a veure amb alguns costums locals com la tradició de besar als morts durant els enterraments com a signe de respecte. Per solucionar-ho, un metge, entrenat en la Teràpia d’Acceptació i Compromís, va explicar als vilatans els devastadors efectes d’aquell innocent costum i, com a alternativa, ara planten plataneres al costat dels seus difunts i besen els seus fruits en comptes de la persona.L’autor va escoltar aquest cas en una conferència de Steven Hayes, un dels desenvolupadors de la Teràpia d’Acceptació i Compromís de l’Institut de Coaching d’Harvard. Per Goleman, suposa una mescla màgica de fer el que millor se’ns dóna en alineació amb els nostres valors, de manera que gaudim amb la nostra labor. Així doncs, il·lustra a la perfecció el que l’autor defineix com un bon treball en el qual ens encanta el que fem a tots els nivells: ens fa sentir competents, dóna sentit als nostres esforços i, en definitiva, ens fa felices.Encara que és clar, que en tots els treballs aquest sentiment de compromís pot no resultar tan evident, el psicòleg nord-americà i Premio Príncep d’Astúries de Ciències Socials 2011 Howard Gardner, conegut per la seva teoria de les intel·ligències múltiples, apunta tres consells clau a l’hora d’iniciar una carrera o en la transició cap a una nova.

  1. Decideix què és el que realment vols fer, però no et centris només en el treball concret que vols exercir lloc que el panorama laboral és molt canviant. Una vegada sàpigues a què vols dedicar-te, pensa on podries exercir aquesta labor i sigues  flexible per aconseguir la teva meta, però no cedeixis en aquells aspectes veritablement importants.
  2. Pensa en aquelles persones a les quals admires i respectes; després, pensa en aquelles a els qui no desitges semblar-te en absolut. Tracta de detectar els trets concrets que desitges per a tu i els que no. Si no pots fer-ho, és possible que en el teu entorn no hi hagi ningú digne d’admiració, o més aviat, que les persones a les quals admires no fan gens relacionat amb la teva activitat.
  3. Ara, pensa on vols treballar i pregunta’t si és el lloc on pots veure’t reflectit en els altres i a ells en tu mateix. Tal vegada prefereixis guanyar menys diners en una petita empresa de nova creació, abans que treballar per a una gran multinacional amb un sou astronòmic, però que és coneguda per donar un tracte injust als seus empleats.

Si estàs pensant a donar un gir a la teva carrera, pregunta’t el següent: Quant del que fas ara és un bon treball? Què podries fer per augmentar aquest percentatge? I finalment, com podries desenvolupar la teva carrera per maximitzar aquest bon treball?

               “Si de debò val la pena fer alguna cosa, val la pena fer-ho costi el que costi

Franklin

Compártelo

Inici de sessió