5 consells per tal de despertar l’ interès de possibles inversors amb la teva idea de negoci

5 consells per tal de despertar l’ interès de possibles inversors amb la teva idea de negoci

El finançament és un dels principals problemes amb els que es troben la majoria d’empresaris i emprenedors a l’hora de posar en marxa els seus negocis. Es per aquest motiu que la fluïdesa de la comunicació, a l’hora d’aconseguir la confiança dels inversors, cobra una vital importància per a la bona salut de qualsevol negoci.

En aquest sentit, has d’aprofitar qualsevol situació per a realitzar una presentació destinada a despertar l’ interès de possibles inversors. També coneguda com a “Elevator pitch”, la teva exposició ha de transmetre la teva idea de negoci en una hipotètica trobada a un ascensor. A continuació, t’ oferim alguns consells per a preparar-te:

  1. Explicació breu i concreta del teu projecte. En poques paraules ha de quedar clar el model de negoci i les principals característiques. En uns tres minuts has de ser capaç de resumir la teva idea, pel que hauràs de sintetitzar al màxim i transmetre passió.
  2. Experiència personal. Per a l’inversor pot resultar molt clarificador conèixer a la persona que hi ha darrere d’un determinat projecte, més enllà de xifres i dades. Per això és aconsellable explicar de manera concreta les necessitats i ambicions laborals i, en definitiva, la teva experiència personal.
  3. Objectius i necessitats. Els inversors volen tenir clar el paper que jugaran dins el teu projecte i per aconseguir-ho és necessari que conegui l’objectiu que persegueixes, així com els requeriments imprescindibles per aconseguir-lo.
  4. Quin és el teu públic objectiu. Establir el mercat al que es dirigeix la teva empresa o negoci ajudarà a l’inversor a confiar en la teva aposta. Per això has de fer-li veure que coneixes el sector en el que desitges entrar i als teus competidors, així com el lloc que ocuparà la teva empresa o negoci dins d’aquest context.
  5. Aconsegueix una reunió posterior. En aquest cas, l’objectiu de l’“Elevator pitch” no es aconseguir directament el finançament, sinó despertar l’ interès del possible inversor per a explicar-li amb detall el teu projecte en una reunió més formal. D’aquí la necessitat d’establir una reunió posterior a la que puguis presentar el teu Pla de Negoci, detallant estimacions financeres, anàlisis de mercat, recursos disponibles, equip de treball, proveïdors i més informació.

L’entusiasme i la confiança en tu mateix i en el teu projecte són fonamentals per aconseguir l’èxit, per això has d’estar sempre preparat i aprofitar qualsevol oportunitat per casual que sembli. Un cop aconsegueixis establir una reunió, escull un lloc apropiat per a portar-la a terme en un entorn professional. A Lexington posem a la teva disposició sales de reunions de diverses dimensions perfectament equipades amb les solucions tecnològiques més avançades i disponibles amb total flexibilitat. A més,  comptaràs amb l’assistència permanent d’un equip de professionals formats per personal tècnic, administratiu i de restauració que t’ajudaran a convertir la teva reunió en tot un èxit.

“El futur té molts noms: per als dèbils és allò inaccessible; per als temorosos, allò desconegut; pels valent és l’oportunitat.” Víctor Hugo

Share This Post

Subscriu-te al llistat de correu:

Estic d'acord amb la Política de privacitat

Leave a reply