TOP 6 sèries sobre negocis: deixa que la ficció t’inspiri a la feina

TOP 6 sèries sobre negocis: deixa que la ficció t’inspiri a la feina

Que seria d’un estiu sense temps lliure per llegir, descansar, pensar, gaudir i potser… veure sèries de TV? Així és, durant aquests càlids mesos et proposem conèixer, a través d’aquestes 6 sèries sobre negocis, aquells personatges que inspiren i donen autèntiques lliçons que podries aplicar perfectament a la teva rutina de feina.

Dona el play a aquestes sèries sobre negocis i… deixa que la ficció inspiri la teva feina!

⚔  Joc de Trons

Si ets un fan incondicional de la sèrie GOT, segur que ja hauràs vist els primers capítols de la sèptima temporada no?

Aquesta exitosa sèrie basada en la novel·la “cançó de gel i foc”, de George R.R. Martin, aquesta plena de lliçons sobre negocis, emprenedors i lideratge. Els personatges són ambiciosos i lluiten contínuament pel poder polític, ensenyen al mateix temps que es pot arribar a ser un bon líder, independentment de les condicions que un tingui.

 “Cada ferida es una lliçó, i cada lliçó, et va millor.”

 Syrio Forel

🇺🇸  House of cards

Si encara no has vist aquesta sèrie, te la recomanem 100%. House of cards gira entorn a Frank Underwood, un congressista demòcrata de Carolina del Sud capaç de qualsevol cosa per arribar a la presidència dels EUA.

Si ets un líder empresarial o en algun moment vols arribar a ser-ho, la figura d’Underwood no et deixarà indiferent, ja que mostra la importància de perseguir el que un desitja sense rendir-se. La veritat és que Underwood no és un personatge amb molta ètica, però hi ha algunes lliçons de lideratge que podem aprendre d’ell.

“A vegades la millor manera de guanyar el respecte dels teus superiors consisteix en desafiar-los.”
Frank Underwood

🔬  Breaking Bad

Sense dubte, una de les sèries de TV amb més seguidors de la història. Breaking Bad tracta d’un professor de química amb càncer terminal que decideix associar-se a un exestudiant per començar a fabricar i vendre metamfetamines amb l’objectiu d’assegurar el futur econòmic de la seva família.

Si ens centrem en la lliçó que es vol donar i deixem aparcats els dilemes morals relacionats amb el món de les drogues i la delinqüència, podem veure com aquesta sèrie mostra l’esforç que requereix muntar des de zero un negoci: has de trobar una idea, un soci que et complementi i decideixi anar a per totes per poder conquerir el mercat.

“He passat tota la meva vida espantat. Ara me aixecat per donar-li una coça a les dents a la por”

Walter White

💼  Mad Men

Aquesta sèrie de TV estatunidenca relata la complexa vida que suposa el món de la publicitat i destaca la importància del lideratge, de la innovació i de la creativitat del personatge principal, Senyor Draper.

Si ets un empresari… a Mad Men aprendràs el que és imprescindible per tenir una empresa competitiva i exitosa.

“Si no t’agrada el que es diu, canvia la conversació”

Don Draper

🌍  Lost

Aquesta sèrie relata la vida en una illa deserta d’un grup de viatgers supervivents d’un accident aeri. T’ensenyarà algunes lliçons que pots adoptar a la teva vida laboral: la capacitat d’adaptació a nous escenaris, la importància de la feina en equip i la constància per portar-ho a terme amb èxit.

“No em diguis el que no puc fer”

John Locke

💰  L’ala oest de la Casa Blanca

Aquesta sèrie estatunidenca destapa els secrets propis de la feina al que tenen que enfrontar-se el President i els seus col·laboradors en una atmosfera de tensió permanent.

És una sèrie sobre negocis que mostra la influència que té un líder i la importància de delegar en els treballadors, així com considerar les seves opinions.

Si tens més temps aquest estiu, pots aprofitar per veure el TOP 10 de pel·lícules motivadores o gaudir de les tardes de platja amb la playlist de música inspiradora.

Share This Post

Subscriu-te al llistat de correu:

Estic d'acord amb la Política de privacitat

Leave a reply