Activitats de Team Building: la millor manera de fer un bon equip de treball

Activitats de Team Building: la millor manera de fer un bon equip de treball

Aconseguir una bona cohesió i un profitós treball en equip a les empreses és una tasca a vegades complicada, sobretot si l’empresa compta amb un número elevat de treballadors. En ocasions, els treballadors no comparteixen una bona comunicació, no coneixen els objectius, no tenen les tasques clares, tenen falta d’experiència, males relacions amb els companys, etc. Totes aquestes circumstàncies fan que els treballadors acudeixin desmotivats al treball, fet que ocasiona un baix rendiment i en moltes ocasions, els objectius no s’aconsegueixen.

Per a posar remei a aquesta situació, moltes empreses opten per realitzar activitats de team building, una tècnica d’origen anglosaxó cada vegada més popularitzada. Consisteix en la realització d’activitats amb tots els membres de l’equip (inclosos els superiors i responsables), que tenen com a objectiu principal treballar en la cohesió, la participació d’estratègies comuns (sobretot en la resolució de problemes en equip) i, a la vegada, que serveixi per acostar i llimar possibles conflictes entre el personal. L’objectiu és augmentar la motivació del personal i la construcció eficient d’equips de treball.

Un aspecte primordial a tenir en compte és que aquestes activitats tenen que desenvolupar-se en un lloc apartat de la vida quotidiana, ja que el fet d’estar en un entorn diferent ajuda a alliberar tensions i actuar de manera diferent amb els companys.

Des de Lexington us proposem algunes de les activitats de team building que es poden portar a terme per a millorar el sentiment d’equip i augmentar la motivació dels treballadors d’una empresa són:

 • Jocs de paraules: aquests jocs serveixen per a ”trencar el gel”, tenir un acostament amb les altres persones i per a millorar la seva relació amb el treball, així també com per a incentivar a tots els membres a participar, inclús als més tímids.

Alguns d’aquests jocs poden ser:

– En una sola paraula: animar a l’equip a escollir una paraula, que descrigui el seu treball a l’empresa, fa que es generi un debat inicial i s’observen les opinions que cada un té al respecte.

– Troba 10 coses en comú: l’objectiu d’aquest joc és que els treballadors es coneguin més enllà de la relació laboral que puguin tenir.

– Reunió exprés: aquest joc consisteix en que les persones vagin rotant i parlin amb una altre durant 10 minuts. D’aquesta manera s’anima als treballadors a conèixer-se a les distàncies curtes, la qual cosa pot ser molt convinent per a ajudar a que les persones més tímides participin i s’integrin.

 • Joc de pistes:

– Cluedo: aquesta és la versió en persona del popular joc d’investigació. Ajuda a plantejar estratègies i a practicar la resolució de problemes en equip.

– La busca del tresor: Aquest joc ajuda també al treball en comú, fent que tots aportin les seves idees i resolguin les proves en equip.

 • Gimcanes i activitats físiques:

– Humor amarillo: es tracta de proves físiques on s’ha d’ajudar i recolzar als companys per tal que aconsegueixin realitzar part del treball a temps i que així els demés puguin continuar consecutivament fins a finalitzar la prova.

–  Torneig de campions:  pel caràcter competitiu que posseeix, aquest tipus de joc incentiva el treball eficient en equip per a arribar a aconseguir els objectius.

Cal esmentar que s’ha demostrat que la realització d’activitats de team building millora els resultats empresarials, donat que els treballadors es senten involucrats i aprenen com treballar en equip de manera més eficient i pro-activa, ajudant a la construcció de noves estratègies que puguin aplicar-se a l’activitat de l’empresa. En definitiva, la realització d’activitats de team building està altament indicada tant per un equip de treballadors que es troba desmotivat com per a millorar encara més el grau de satisfacció dels treballadors d’una empresa.

“El treball en equip és el secret que fa que la gent comú aconsegueixi resultats poc comuns.” Ifeanyi Onuoha.

Share This Post

Subscriu-te al llistat de correu:

Estic d'acord amb la Política de privacitat

24 Comments

 1. Ana González de Vega Juliol 2, 2015

  En Thinkia ofrecemos sesiones de Teambuilding utilizando Lego!!
  Con Lego se pueden “construir” estrategias, la identidad del equipo, nuevos productos o servicios, soluciones a problemas…

  • lexington Juliol 13, 2015

   Muchas gracias por vuestra sugerencia

 2. Final de año: un buen momento para plantear nuevos retos y motivar al equipo | Lexington Desembre 29, 2015

  […] todos los empleados. Lo más común son las cenas de empresa, aunque hay otras opciones, como los team buildings, que permiten que los compañeros socialicen entre ellos y se conozcan […]

 3. Consejos de liderazgo de cuatro grandes emprendedores | Lexington Març 17, 2016

  […] líder sabe motivar a su equipo, recompensarlo, ponerle retos alcanzables, formación continua, jornadas de team building, celebrar los éxitos, etc. Si sabes hacer todo eso, tu equipo te seguirá donde quiera que […]

 4. 3 tips para impulsar la creatividad en tu empresa | Lexington Juny 16, 2016

  […] sentido y desarrollar el proceso creativo de sus trabajadores a través de actividades como los Team Bulding, eventos para fomentar el trabajo en equipo con el objetivo de mejorar su relación o los […]

 5. DavidHS - Team building Abril 27, 2017

  Sin duda alguna este servicio es una necesidad de implementación para toda empresa. En lo personal sugiero team building outdoor pues rompen con la rutina y ejercen un esfuerzo físico lo cual ayuda a quitar el estrés normal que se genera día tras día.
  Pero la actividad team building en general es excelente para cualquier empresa u organización para generar un progreso interno y resultados.

  • lexington Maig 3, 2017

   Hola David! Realizar team building outdoor también es una muy buena propuesta para implicar a toda la empresa y motivar a los empleados.
   Gracias por tu aportación 😉

 6. [TEST] de innovación empresarial: ¿es tu compañía lo suficientemente innovadora? | Lexington Juny 15, 2017

  […] Convivencias / teambuildings o afterworks (2 […]

 7. Lesli - Team building Guadalajara Juny 28, 2017

  Toda empresa debería invertir tiempo e realizar estas dinámicas pues el equipo aprende habilidades y desarrolla cualidades que ayudan a que el equipo este fuerte como con confianza, seguridad y el valor de cada uno de los integrantes logrando así mejor motivación y productividad.

  • lexington Juny 29, 2017

   Totalmente de acuerdo Lesli.

   Gracuias por tu aportación 😉

 8. Vanesa - Team building empresarial Juliol 20, 2017

  Equipos fuertes dan como resultado resultados efectivos, no debemos dejar que los equipos se desintegren, por ende debemos buscar las dinámicas para el desarrollo de trabajo en equipo y cualidades que fomenten la unidad y comunicación.

  • lexington Juliol 26, 2017

   Gracias por tu aportación Vanesa.
   ¡Feliz día!

 9. Yadira - Teambuilding Febrer 24, 2018

  Muchas gracias por la informacion, te felicito por la objetividad con que tratas el tema, he recordado algunas cosas y he aprendido algunas otras nuevas.

  • lexington Febrer 28, 2018

   Hola Yadira, gracias por tu apreciación.

   Un saludo!

 10. Isabel - team building Agost 24, 2018

  Gracias por el articulo me parece muy interesante la forma como se aborda el tema. Quisiera comentarte que he leido varios articulos sobre el tema y este es el que me has gustado mas. Felicidades, agradezco el tiempo que te diste para escribirlo. El teambuilding o las dinamicas de integración ayudan en gran medida a integrar al personal de una organizacion para el logro de un objetivo comun, en la empresa en que laboro hemos hecho este tipo de dinamicas y el resultado ha sido muy bueno. Gracias

  • lexington Agost 30, 2018

   Hola Isabel,

   gracias por tu apreciación. Un saludo! 😉

 11. Darla - Actividades Teambuilding Setembre 27, 2018

  Los quiero felicitar por este blog, encuentro muy util la información presentado, me gusto el orden y la forma como se abordaron lso temas. En la practica los team building y dinamicas para integración laboral ayudan mucho para que los equipos se fortalezcan y den mejores resultados al estar integrados y bien motivados. Gracias!

  • lexington Octubre 3, 2018

   Gracias por tu apreciación, un saludo!

 12. Sabrina - Trabajo en equipo Octubre 10, 2018

  Hola, gracias por la informacion, aprendi algunas cosas nuevas y recorde otras que ya habia alguna vez leido, quiero agreaderte por la informacion, siempre se puede encontrar el lado practico para aplicarlo en la vida.

  • lexington Octubre 11, 2018

   Gracias Sabrina 😉
   Un saludo!

 13. Paula - Team building Octubre 10, 2018

  Gracias por tan valiosa aportación. Me parece que las dinamicas de integracion o teambuilding pueden ayudar de manera significativa a mejorar el clima laboral de un equipo de trabajo, sobre todo por que intregran al equipo laboral para trabajar mejor conjuntamente, tener confianza de las fortalezas del equipo y dar mejores resultados organizacionales.

  • lexington Octubre 11, 2018

   Gracias Paula por tu apreciación 😉
   Un saludo!

 14. Julia - metas en equipo Desembre 7, 2018

  Buen articulo, gracias por la información, quisiera agregar que el trabajo en equipo es muy necesario para lograr buenos resultados en cualquier parte de nuestra vida, en la casa, en la escuela, en las empresas, sin embargo trabajar en equipo algunas veces es difícil por que no sabemos bien como hacerlo, gracias por esta información.

  • lexington Desembre 12, 2018

   Muchas gracias Julia por tu aportación, un saludo 😉

Leave a reply