Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2018-01-25

Si busquem en un bagul dels records, podem rescatar el post sobre els Tips per buscar finançament per a la teva empresa en el que fèiem un repàs general sobre les alternatives més habituals per finançar un negoci. No obstant això, en aquest post veurem més enllà i posem sobre la taula una altra forma de finançar aquells negocis que estan començant la seva trajectòria o es troben en fases més embrionàries, parlem del terme anglosaxó. Conegut com a bootstrapping.

 

T’ho presentem!

Què és el bootstrapping?

El bootstrapping consisteix en una espècie d’autofinançament d’emprendre o començar un negoci amb els teus propis recursos. L’objectiu que persegueix aquest tipus de finançament és gestionar el flux d’efectiu i generar internament els fons necessaris per crear el negoci i mantenir-lo.

El bootstrapping es refereix al procés d’usar només els recursos existents per començar i fer créixer una empresa

Aquest tipus de finançament ofereix a l’empresari dos avantatges clarament diferenciades de la resta d’alternatives, i és que amb el bootstrapping es disposa el control total sobre el negoci i s’evita hipotecar el futur de la companyia, ja que no depèn de ningú més i no està subjecte a préstecs ni inversions externes.

Recomanacions per llançar-te al bootstrapping:

Tot mètode de finançament comporta uns riscos, pel que sempre s’hi han de prendre aquest tipus de decisions de forma clara i segura. Així que, proposem les següents recomanacions si estàs pensant en apostar per aquesta alternativa pel teu negoci allà van!

  • Assegurat que la teva idea de negoci és viable.
  • Centrat en convèncer als clients potencials que el teu negoci els hi convé, oferint-los productes i/o serveis que s’ajustin a les seves necessitats.
  • Amb aquest tipus de finançament, com empresari/emprenedor hauràs de renunciar als beneficis que es generin a l’inici per seguir consolidant el negoci i reinvertint en noves accions.

L’Art del bootstrapping’

Per concloure, volem fer menció a l’article “L’Art del bootstrapping” de Guy Kawasaki, un dels experts més influents en el món de la innovació, les startups i el managment, en el que fa referencia als 11 principis bàsics que tot emprenedor o empresari novell ha de tenir en compte:

  1. No et centris en la rendibilitat, sinó amb la caixa.
  2. Planifica de dalt a baix.
  3. Entrega i llavors prova.
  4. Oblidat de l’equip “amb experiència”
  5. Comença com a una empresa de serveis.
  6. Enfocat en la funció, no en la forma.
  7. Escull bé les teves batalles.
  8. Vés sempre escàs de personal
  9. Vés directe al client.
  10. Posicionat contra la competència.
  11. Agafa la “pastilla vermella”, no la blava (en la pel·lícula Matrix, la pastilla vermella és la que et porta a conèixer tota la veritat).

Tan si apostes pel bootstrapping, el crowdlending, crowdfunding o finançament més convencional, t’animem que coneguis els nostres centres de negocis de Madrid i/o Barcelona i posis en marxa el teu negoci des d’espais adaptables, flexibles i totalment inspiradores que potenciïn el treball en equip i fomenten la productivitat Coneix-los!

Compártelo

Inici de sessió