Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.

 Emprenedor i empresari són dos  terminis molt utilitzats cada dia en el món dels negocis i, encara que semblen ser el mateix i moltes vegades s’utilitzen indistintament, no ho són. De fet, podríem dir que un és l’evolució de l’altre. I és que l’emprenedor és aquell que té una idea de negoci en el seu cap i baralla contra vent i marea per convertir-la en un negoci d’èxit i l’empresari és una persona més experimentada i amb un alt grau de responsabilitat com a líder de l’equip. Però, sabries distingir entre tots dos? En les següents línies t’expliquem les 5 diferències clau entre emprenedor i empresari.

1-Actitud i objetiu

Una de les diferències d’un emprenedor i un empresari és l’actitud. L’emprenedor centra tots els seus esforços a treballar per treure endavant el seu projecte, no li importa les hores que hagi de dedicar a desenvolupar una idea de negoci, ja que és fruit de la seva il·lusió. Podríem dir que l’emprenedor es deixa portar i la seva motivació és la convicció que té en el producte o servei que vol crear.Per la seva banda, l’empresari té com a objectiu desenvolupar un negoci cada vegada més representatiu i sòlid. Com a resultat, la seva actitud se centra a elaborar estratègies de creixement i expansió, així com a prendre decisions que segueixin millorant la rendibilitat de la companyia.

2-Equip i feina

Així mateix, l’emprenedor sol estar sol davant el perill: ell fa les coses i assumeix tant els errors com els encerts. Malgrat que sempre pot trobar suports en altres emprenedors, la diferència entre la forma de treball de l’emprenedor i l’empresari és que el primer no compta amb una gran estructura humana al seu costat. En tot cas, té l’ajuda d’un grup reduït de companys que com ell aposten per la idea i la desenvolupen de forma conjunta.Per contra, l’empresari coordina i dirigeix un equip de professionals -més o menys gran en funció de l’envergadura de l’empresa-. Com a conseqüència, l’empresari ha d’establir funcions, marcar uns objectius i delegar responsabilitats.

3-Ubicació i lloc de feina

Una altra de les diferències entre emprenedor i empresari és que el primer, en la majoria dels casos, no té un lloc fix on situar la seva empresa i és un nòmada dels negocis, mentre que el segon compta amb instal·lacions en les quals es desenvolupa l’activitat diària de l’empresa.Els models de treball compartits com el coworking o hot desk són les opcions preferides per l’emprenedor per començar a treballar en la seva idea empresarial. Per la seva banda l’empresari necessita espais més amplis que combinin àrees d’oficines privades amb zones comunes i obertes on fomentar la relació entre els empleats.En Lexington comptem amb ambdues fórmules per cobrir les necessitats dels dos perfils. Oficines, despatxos, seus corporatives personalitzades, llocs de treball compartit en centres de negocis a Madrid i Barcelona per facilitar tant a emprenedors com a empresaris l’espai de treball més productiu.

Els models de treball compartits com el coworking o hot desk són les opcions preferides per l’emprenedor per començar a treballar en la seva idea empresarial

4-Habilitat i experiència

Seguint amb les principals diferències entre aquests dos perfils, l’emprenedor es caracteritza per tenir l’habilitat de sobreposar-se a qualsevol resultat negatiu i trobar solucions ràpides. Té la capacitat de readaptar el seu treball perquè es basa a concebre una idea en la qual creu fermament.

No obstant això i a diferència dels emprenedors, els empresaris compten amb anys de treball i experiència en l’els negocis i, per tant, dissenyen les seves estratègies de manera que poden avançar-se als problemes. L’experiència sempre és un grau!

5-Acció Vs reacció

Dins de les diferències entre emprenedors i empresaris, la mecànica del dia a dia també és significativa. L’emprenedor fa de tot en el seu projecte: idea, dissenya, executa i avalua. Per la seva banda, l’empresari se centra a controlar que els engranatges de la màquina funcionin i té la labor de representar a l’empresa en els grans esdeveniments. La seva vista i pensament sempre estan en les fluctuacions de mercat i com evoluciona l’entorn per poder adaptar l’empresa a ell.Per això, l’emprenedor es caracteritza per executar constantment accions amb la finalitat de fer créixer la seva idea de negoci, mentre que l’empresari sempre va més enllà i davant una acció que pugui afectar a la seva empresa sempre reacciona a temps.No obstant això, i malgrat les diferències que existeixen entre emprenedor i empresari, tots dos es necessiten. I és que l’emprenedor és peça clau per llançar una idea i convertir-la en viable, mentre que l’empresari és fonamental per fer créixer un negoci una vegada hagi calat al mercat.

Compártelo

Inici de sessió