4 errors que aturen el creixement empresarial

4 errors que aturen el creixement empresarial

En el moment que decideixes emprendre i llançar la teva idea de negoci, saps que haurà moments exitosos, bons i…no tan bons, de manera que és imprescindible estar preparat i ser conscient de totes les possibilitats que existeixen en aquest imprevisible món dels negocis.

Tot empresari/emprenedor ha d´estar preparat per aprofitar les oportunitats  i fer front a les amenaces que es pot trobar quan decideix llançar la seva idea de negoci

Entre molts altres aspectes, hauràs d´aprendre com gestionar una crisi empresarial, superant obstacles, i a tenir sempre en ment un pla de creixement. Precisament relacionat amb aquest últim, t´expliquem a continuació alguns dels errors més comuns que poden frenar el creixement empresarial. Estigues atent, pren nota i, sobretot… evita’ls!

#1 Voler vendre a tot el món

Considerar que tot el món pot ser el teu client es un gran error. I es que cadascun dels productes/serveis que ofereix la teva empresa han d´anar destinats a un buyer persona (consumidor final i/o potencial) en concret.

Per això, hauràs d´adoptar una visió estratègica i definir amb criteri a qui et vols dirigir, com i perquè. D´aquesta manera, ajudaràs a fer créixer el teu negoci de forma progressiva i sòlida.

#2 No tenir cura de les relacions amb els clients

En el cas que ja els tinguis identificats, tracta sempre de mantenir una relació positiva, sana i sincera amb ells. Recorda que si perds la teva credibilitat, perds als teus clients.

Així doncs, fidelitzar als teus clients serà una de les prioritats empresarials, ja que d´això dependrà l´èxit del teu negoci i la continuïtat del mateix.

#3 Tenir més ambició que capacitats

Tenir ambició al món dels negocis és un punt necessàri, imprescindible, clau…Però, compte! sempre i quan es correspongui amb les teves capacitats empresarials. És a dir, no té sentit tenir ambició si no ets capaç d´assolir els objectius marcats.

Per tant, és fonamental que estableixis i defineixis una estratègia que es basi en les capacitats amb les que compta el teu negoci en combinació amb les teves aspiracions (assolibles) empresarials.

#4 Fer una contractació de personal equivocada

Contractar a treballadors que encaixin amb els perfils professionals que estàs buscant solament es possible si segueixes un bon procés de selecció.

En moltes ocasions, les preses i la necessitat de cobrir una vacant, degut al gran volum de feina que existeix en un moment donat, et fa oblidar que el capital humà es el més important i apostes per contractar de manera rapida i sense processos de selecció. Així doncs, contractar a les persones equivocades també pot perjudicar al teu negoci i, en conseqüència, frenar el creixement empresarial.

Aquests quatre errors que frenen el creixement empresarial son solament alguns dels més comuns i representatius. Però, podríem esmentar altres com: portar a terme una mala administració del negoci, no tenir controls financers, falta de visió estratègica o fins i tot la falta d´una política de comunicació estructurada, entre d´altres.

¿Afegiries alguns més? Explica´ns, totes les teves idees son benvingudes.

“No pots assolir l’èxit si et vesteixes de fracàs”

Zig Ziglar

Share This Post

Subscriu-te al llistat de correu:

Estic d'acord amb la Política de privacitat

Leave a reply