Lexington, present al XV Congres Nacional dels Centres de Negoci

Lexington, present al XV Congres Nacional dels Centres de Negoci

Un any més, Lexington ha format part en el XV Congrés Nacional del Sector dels Centres de Negoci, que aquest any s’ha celebrat el 17 d’Octubre a Barcelona.  S’han tractat temes de molt interès i en alguns casos, com la Certificació i la Categorització, de gran transcendència pel sector. S’ha de tenir en compte que Espanya s’està formant com el primer país del món en prendre l’iniciativa de certificar el sector, a través de la Certificadora Internacional TUVRheinland.

Aquest ambiciós projecte té com a principal objectiu oferir les màximes garanties als seus usuaris, de manera que aquells proveïdors que ofereixin els serveis de Centres de Negoci compleixin uns estàndards mínims que, des de l’associació, s’entenen com a necessaris per a poder considerar-se Centre de Negocis. D’aquesta manera es lluita contra l’ intrusisme que, com a molts altres sectors d’activitat, ha crescut en aquests últims anys amb una oferta al client que poc té a veure amb el que realment s’espera d’aquest sector cada vegada més professionalitzat. A més, es crea una eina de millora contínua, ja que cada dos anys els centres certificats s’han de sotmetre a auditories que certifiquen que compleixen els requisis exigits. Això sens dubte, redundarà en una millora de la qualitat del servei en benefici de l’usuari i per tant, en l’enfortiment del sector.
De la mateixa manera, TUVRheinland i l’ associació també estan treballant en classificar als diferents Centres de Negoci segons la seva categoria i proposta de serveis, d’acord a un elevat número de paràmetres, en un format molt similar al dels hotels amb les estrelles. D’aquesta manera, es busca que un usuari identifiqui amb facilitat les diferents propostes que es presenten al mercat i per tant, millori de manera considerable l’experiència de compra.

El projecte ha despertat molt interès a Associacions Nacionals d’altres països, que consideren necessari escometre aquest exercici de professionalitat del sector. I ja, a una recta final, tots aquells centres que es certifiquin i obtinguin una classificació, seran identificats amb una “e” d’excel·lència i eficiència.

La resta de ponències, presentades per professionals de gran nivell, es van iniciar amb Hauke Haas, CEO de MatchOffice, un dels majors brokers mundials de Centres de Negocis, qui va compartir dades realment interessants, com que el sector està creixent a nivell mundial a un ritme del 5-6%; la tipologia de despatx més demandada és la d’un lloc de treball amb un 32% del total de demandes, si bé les de 5 a 9 llocs de treball sumen ja un 11,4% de total i creixen cada vegada més les peticions per a més de 10 llocs. El contracte més firmat és el de duració d’un any, que suposa el 22% del total de firmes.

Colt Telecom, operador de referència en el sector Comunicacions, va presentar l’evolució dels serveis al núvol o cloud, enfocat a clients de Centres de Negoci. Laura Cantizano ens va ensenyar a vendre en 59 segons i Montse Peñarroya, Directora del Institut Internacional de la Societat de la Informació i el Coneixement (3iSIC), ens va parlar de d’importància que estan adquirint les Xarxes Socials al nostre món.

17102014-_0127924

En definitiva, una jornada molt completa, plena de bons moments i rodejats de companys. Confiem plenament en un sector en creixement on Lexington vol seguir treballant dur per a continuar sent un referent del mateix al nostre país, sense perdre de vista la nostra estratègia empresarial de màxima qualitat i creixement.

David Vega

Share This Post

Subscriu-te al llistat de correu:

Estic d'acord amb la Política de privacitat

Leave a reply