Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.

La majoria d’experts en el Management coincideixen en l’ importància de la motivació del capital humà de l’empresa per aconseguir l’èxit empresarial. Tant és així que, la majoria de les grans corporacions – per exemple, Unilever, Danone, Pepsi, entre moltes altres – ja porten temps apostant per implantar a les seves organitzacions metodologies encaminades a millorar l’ambient laboral i potenciar les qualitats i productivitat dels treballadors.

Però, que és el que motiva realment els teus treballadors a donar el millor d’ells mateix? Estudis recents revelen que la motivació que produeix un augment de sou dura tan sols uns tres mesos. Això, malgrat ser un dels principals agents motivadors, funciona a curt termini, pel que passa a ser un bàsic, juntament amb l’espai de treball o els recursos necessaris per a dur a terme la feina. D’altra banda, el reconeixement verbal és necessari, però no és capaç per si sol d’il·lusionar, mentre que la promoció no sempre és aplicable.

És ben cert que les condicions externes influeixen notablement, la veritable motivació es troba dins de cada persona i atén a factors de creixement i desenvolupament, tant professional com personal. El que realment valora la majoria de treballadors és sentir que estan aprenent, que formen part d’un grup, que resulten útils, que es reconeix i valora el seu esforç i que, per sobre de totes elles, estan contribuint a millorar la societat. Tot això es resumeix, en la reciprocitat de creure en l’empresa per a la que es treballa i sentir que aquesta també creu en tu.

Com aconseguir motivar les persones que treballen a la teva empresa? A més dels incentius econòmics tals com primes, pensions, bonificacions o reemborsament de serveis mèdics, no s’ha de perdre de vista altre tipus d’al·licients encaminats a una millor qualitat de vida:

– La flexibilitat laboral pot ser un aliat per a potenciar la seva productivitat: tenir lliure el dia de l’aniversari, reduir la pausa del migdia per a poder acabar abans, o allargar la jornada durant la setmana per a tenir les tardes de divendres lliures, són les pràctiques més habituals.

– Facilitar l’elecció de dies lliures i vacances per tal que els pares puguin fer-se càrrec dels seus fills durant les vacances escolars, o simplement fer-les coincidir amb les seves parelles, familiars o amics.

– Felicita els teus treballadors pels seus èxits, o simplement, quan facin un bon treball, això els hi reportarà una gran satisfacció.

– Promou la creació d’un bon clima propiciant la relaxació, l’amabilitat i la col·laboració entre tots els membres de la corporació.

– Fes que cada membre del teu equipo es senti integrat i vinculat a la companyia assegurant-te que coneixen bé els productes, serveis i objectes de la mateixa.

– Permet la projecció dels teus treballadors dins de l’empresa amb plans a llarg termini, per tal de que sàpiguen que comptes amb ells.

 “Anar junts és començar. Mantenir-se junts és progressar. Treballar junts és triomfar”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Som més que un coworking, oferim Workplace com a servei per acompanyar les empreses en l'adaptació al nou entorn laboral.

Compártelo