Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2015-01-22

L’ inici d’un nou any és, juntament amb setembre, un dels períodes de l’any més propicis per a l’obertura de nous negocis o per l’ inici de processos de selecció. Per aquest motiu, és possible que en poc temps et trobis en la situació d’ haver d’adaptar-te a un nou entorn de treball. Si et trobes en aquest últim cas, enhorabona! Ja has aconseguit una cosa que molta gent no aconsegueix amb facilitat. No obstant, has de saber que els primers 30 dies són clau pel teu futur en aquest nou treball. Per a la majoria de treballadors, el dia que més por tenen és el primer dia no pas el dia de l’entrevista, segons un estudi del portal Jobandtalent.Tenint en compte l’ importància de la primera impressió, t’ oferim alguns consells per a superar els teus primers dies amb èxit i assentar els ciments d’una relació positiva i productiva amb els membres del teu entorn laboral.

El teu nou treball

  • Has de conèixer quins seran els objectius, tasques a desenvolupar i les teves competències a l’ hora de prendre decisions, així com els factor que influiran en la valoració de la qualitat del teu treball.
  • Confia en tu mateix, manté una actitud positiva i mostra predisposició per a aprendre.

Relaciona’t amb els teus companys

  • Durant els primers dies, has de ser puntual, evita ser el centre d’atenció constantment i tracta de seguir l’exemple dels teus companys pel que fa a la vestimenta o a les pautes durant els descansos. Pren l’iniciativa a l’hora de presentar-te i no et limitis als teus companys directes.
  • Abans de res, tracta de ser amable tant amb els companys com amb els superiors i actua amb naturalitat i discreció. Les xafarderies i detalls personals, millor evita’ls.
  • Durant les primeres setmanes, posa molta atenció o no deixis que les novetats et desbordin; sigues pacient encara que triguis més en realitzar les teves tasques. Intenta fer-les el millor possible encara que tardis més temps, pots acudir als teus companys en cas de dubtes.

Intenta empatitzar amb el teu superior

  • Intenta descobrir quines són les seves expectatives a curt i llarg termini i comença a establir una bona comunicació amb els teus superiors. Potser prefereixen informes per escrit o potser una reunió periòdica per avaluar l’ evolució del teu treball.
  • Mostra iniciativa i criteri propi, però no t’ excedeixis amb preguntes al teu superior. Busca els moments idonis per a plantejar els teus dubtes o per plantejar noves idees.

Vostè no ha ser gran al començar, però ha de començar a ser gran

Joe Sabah

Compártelo

Inici de sessió