Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2014-11-20

Els mercats internacionals han aconseguit eliminar algunes barreres a l’hora de comercialitzar productes i serveis a nivell mundial, però, hi ha aspectes culturals que, la globalització no ha aconseguit diluir. És per això que les grans multinacionals compten amb executius especialitzats, en negocis interculturals com a figura clau, a l’hora d’establir relacions econòmiques amb països als que hi ha tradicions molt arraigades.Aquest és el cas de la Xina, una gran potència en plena efervescència on, el potencial l’ha fet un dels mercats més cotitzats dels últims temps per a empreses i multinacionals de tot el món. Una característica que exemplifica és el gran valor que es dóna a l’equilibri dins la filosofia xina aplicada als negocis, es la consideració tabú de mostrar desacord de manera directa, per aquest  motiu ho expressen de la següent manera: “Estem d’acord i en desacord al mateix temps”.Si ens fixem en qüestions més concretes, com la comunicació no verbal, també trobem diferències significatives. Si estàs pensant en expandir el teu negoci al mercat xinès, t’ aconsellem que tinguis en compte les següents particularitats:

  1. Evita el contacte directe, sobretot els petons i abraçades, els tenen reservats nomes per amics i familiars. En cas de ser inevitable, el contacte ha de ser molt breu. En lloc d’una encaixada de mans, encara que ja s’ha popularitzat bastant, el més educat és una lleugera inclinació de cap i d’ espatlles.
  2. Durant una visita, es requereix ser molt puntual i resguarda’t al parlar i gesticular. La cultura xinesa mostra gran estima pel silenci, per tant, escoltar a algú atentament i sense interrompre’l és de bona educació. Quan intercanvies targetes has de donar-les amb les dues mans i no oblidis dir una part en xinès.
  3. Tracta de mantenir sempre una postura recte, tot evitant recolzar-te a suports, taules, prestatgeries. Però vigila al moure’t, ja que donar l’esquena a algú és una de les pitjors faltes d’educació.
  4. Com hem comentat, els xinesos eviten dir la paraula “no” . en el seu lloc, realitzen un gest que consisteix en, posar el cap enrere aspirant aire entre les dents.
  5. Davant una invitació s’ha de negar en un primer moment per acceptar-la finalment. Una vegada estiguem a l’esdeveniment, ningú ha de beure fins que l’amfitrió hagi aixecat la seva copa. Per a gaudir de la teva beguda durant un dinar, has de servir primer a un altre comensal, que tornarà el gest omplint el teu got o copa.
  6. Davant la gent gran s’ha de mostrar sempre una actitud respectuosa, tot evitant gestos d’intimidació i actituds dominants. I és de mala educació mirar fixament o observar a algú.

Aquestes són només algunes de les diferències culturals més destacables per establir relacions comercials a la Xina, encara que hi hagi moltes més. I no només la cultura xinesa té les seves peculiaritats, cada una de les cultures que ens envolta té una sèrie d’aspectes fonamentals que hauríem de conèixer abans de començar cap tipus de negoci, per a poder garantir el bon funcionament dels mateixos.

“Si no podem posar fi a les nostres diferències, contribuïm a que aquest món sigui un lloc apte per a aquestes”

John F. Kennedy

Compártelo

Inici de sessió