29/09/2016

Obrir un negoci pot resultar arriscat, i efectivament ho és. Però tenir sota control els passos que son necessaris per dur a terme aquesta tasca et farà el camí més fàcil i farà que el teu projecte pugui veure la llum oficialment en el menor temps possible. Així que ja saps… sigues meticulós i segueix aquests passos que des de Lexington hem recollit de manera resumida, si vols obrir un negoci a Espanya. Pren nota!:

1. Decisions inicials: escull el tipus de societat que vols formar, el seu règim fiscal, i un nom per inscriure’l al Registre Mercantil.

2. A continuació, pots obrir un compte a nom de la societat i dipositar el capital inicial. En el cas que hagis decidit que sigui una S.A. hauràs d’ingressar 60.000€ i si prefereixes una S.L., 3.000€.

3. Ves al notari amb el certificat del banc i el certificat de denominació social del registre mercantil.

4. Porta a Hisenda una còpia simple de l’escriptura per a sol·licitar l’alta censal i el NIF provisional de l’empresa.

5. Un cop tinguis l’escriptura original, has de liquidar l’ impost sobre Actes Jurídics documentats, un impost local (exempt a la majoria de comunitats autònomes).

6. El proper pas serà presentar l’escriptura en el Registre Mercantil.

7. Mentre el Registre Mercantil formalitza l’escriptura, pots iniciar els tràmits amb l’ajuntament per a rebre la llicència d’obertura i inici d’activitat.

8. També pots iniciar la legalització del llibre d’actes i el llibre de socis.

9. L’últim pas serà recollit l’escriptura del registre i tornar a Hisenda a sol·licitar el NIF definitiu i a donar d’alta la societat a l’ impost de Societats.

*Important, si no ets resident comunitari, hauràs de dur a terme una sèrie de tràmits previs, on també hi ha gestions amb el consolat.

Des de Lexington podem ajudar-te en tot aquest procés. Tenim experts professionals que podran assessorar-te a cada una d’aquestes pautes (i a moltes altres) per a que el teu negoci pugui entrar al mercat amb les màximes garanties.

“Pots estar decebut si fracasses, però estàs acabat si ni tan sols ho intentes”.

Beverly Sills