Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2016-09-29

Obrir un negoci pot resultar arriscat, i efectivament ho és. Però tenir sota control els passos que son necessaris per dur a terme aquesta tasca et farà el camí més fàcil i farà que el teu projecte pugui veure la llum oficialment en el menor temps possible. Així que ja saps… sigues meticulós i segueix aquests passos que des de Lexington hem recollit de manera resumida, si vols obrir un negoci a Espanya. Pren nota!:

1. Decisions inicials: escull el tipus de societat que vols formar, el seu règim fiscal, i un nom per inscriure’l al Registre Mercantil.

2. A continuació, pots obrir un compte a nom de la societat i dipositar el capital inicial. En el cas que hagis decidit que sigui una S.A. hauràs d’ingressar 60.000€ i si prefereixes una S.L., 3.000€.

3. Ves al notari amb el certificat del banc i el certificat de denominació social del registre mercantil.

4. Porta a Hisenda una còpia simple de l’escriptura per a sol·licitar l’alta censal i el NIF provisional de l’empresa.

5. Un cop tinguis l’escriptura original, has de liquidar l’ impost sobre Actes Jurídics documentats, un impost local (exempt a la majoria de comunitats autònomes).

6. El proper pas serà presentar l’escriptura en el Registre Mercantil.

7. Mentre el Registre Mercantil formalitza l’escriptura, pots iniciar els tràmits amb l’ajuntament per a rebre la llicència d’obertura i inici d’activitat.

8. També pots iniciar la legalització del llibre d’actes i el llibre de socis.

9. L’últim pas serà recollit l’escriptura del registre i tornar a Hisenda a sol·licitar el NIF definitiu i a donar d’alta la societat a l’ impost de Societats.

*Important, si no ets resident comunitari, hauràs de dur a terme una sèrie de tràmits previs, on també hi ha gestions amb el consolat.

Des de Lexington podem ajudar-te en tot aquest procés. Tenim experts professionals que podran assessorar-te a cada una d’aquestes pautes (i a moltes altres) per a que el teu negoci pugui entrar al mercat amb les màximes garanties.

“Pots estar decebut si fracasses, però estàs acabat si ni tan sols ho intentes”.

Beverly Sills

Compártelo

Inici de sessió