Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2016-03-03

Qui no ha sentit a parlar alguna vegada de Networking? Aquest concepte anglosaxó, que està tant de moda als últims anys, s’utilitza des de sempre per a fomentar les relacions professionals i aconseguir contactes d’interès.

Ara pregunta’t. Estàs utilitzant les millors eines per a potenciar-lo? A tothom no li resulta igual de fàcil, ho sabem. Per això hem preparat aquesta petita guia, on aprendràs les millors estratègies de Networking per a que li treguis el màxim partit a cada oportunitat.

1. Estudia l‘entorn i busca possibles mitjans de contacte

El primer que has de tenir clar és el sector al que et dediques; el segon, és l’àrea d’influència sobre la que vols treballar. Un cop tinguis aquests punts establerts, busca les possibilitats que tens per a entrar en contacte amb professionals del teu interès.  Xarxes socials com Linkedin o Xing poden ser de gran utilitat per a establir un primer contacte, però existeixen fòrums, debats o altre tipus d’activitats que t’ajudaran a relacionar-te en primera persona. Al blog de Wilhelm Lappe o a la Revista Emprenedors trobaràs una agenda completa d’esdeveniments que segur que poden interessar-te.

2. Apuntat a esdeveniments empresarials

Fonamental! La relació directa és la manera amb la que aconseguiràs més contactes afins a tu. Desprès d’estudiar els esdeveniments que es realitzen a la teva zona: és el moment d’aprofitar-los.

“Presenta’t o demana que et presentin, dóna la mà amb fermesa, busca contacte visual amb la persona amb qui estiguis parlant, i sobre tot, parla amb seguretat i confiança.”

3. Explota les eines de Networking

Avui dia existeixen varies empreses que es dediquen a potenciar les relacions professionals. Womenalia, Networking Activo, Madrid Network o Negocios y Networking son algunes d’elles. Utilitza’ls.

4. Sigues observador

Moltes vegades aquest és el quid de la qüestió. Saber analitzar a les persones amb les que et relaciones pot ser determinant per a saber què li pot agradar més o menys. Interactua amb ells tenint aquests detalls molt en compte.

5. Treu-li profit a la comunicació no verbal

Presenta’t o demana que et presentin, dóna la mà amb fermesa, busca contacte visual amb la persona amb qui estiguis parlant, i sobre tot, parla amb seguretat i confiança Aquestes tàctiques, encara que semblen obvies, amb freqüència s’obliden i son claus per a donar una bona primera impressió. I com ja sabem, hi ha moltes ocasions on això ho és tot.

6. Aporta valor

El Networking no es basa en “vendre” el teu negoci o a tu mateix, sinó en mantenir converses amb els teus receptors, que us coneixeu mútuament i veieu si teniu punts en comú. Parla sobre temes d’interès per a les dues bandes. Si veus que algun tema li resulta especialment atractiu i el coneixes bé, comenta-li més sobre això.

7. Escull intel·ligentment

No malbaratis targetes de presentació- analitza bé l’entorn, relaciona’t i estreny el vincle amb aquells que realment poden aportar-te valor personalment. Això si, tampoc descartis a la primera de canvi. Mai es sap si un contacte que inicialment no semblava tenir relació amb tu pot ser el teu principal client a un futur.

 “El Networking no es basa en “vendre” el teu negoci o a tu mateix, sinó en mantenir converses amb els teus receptors, que us coneixen mútuament i veieu si teniu punts en comú.”

8. Mesura els teus temps

A vegades, una retirada a temps és una victòria. Si has seguit els passos anteriors aconseguiràs deixar-los amb un bon sabor de boca i això et permetrà poder relacionar-te amb més professionals i, per tant, tenir més oportunitats d’aconseguir contactes. Això si, no acaparis la conversa, sinó aconseguiràs l’efecte contrari.

9. Fes seguiment

Una de les regles no escrites és contactar amb les persones amb les que hagis parlat desprès de l’esdeveniment, però desprès de l’esdeveniment. Crea grups o integra’t a ells. Si fas tot el treball durant l’esdeveniment però, desprès no intentes mantenir la relació, no haurà servit de res.

”El Networking res té a veure amb la caça; té a veure amb l’agricultura. El Networking tracta de cultivar relacions” Dr. Iván Misner

Compártelo

Inici de sessió