Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2015-07-23

Trobar el candidat ideal a l’hora de cobrir un lloc de treball no és tasca fàcil. El procés de selecció és un moment molt important per al futur de l’empresa, ja que el candidat seleccionat entrarà a formar part del teu projecte empresarial. És per això que aquest  procés ha de ser els més rigorós possible i s’han de posar tots els esforços per donar amb la persona ideal.Dos dels enemics més perillosos de l’entrevistador o seleccionador de personal són la  intuïció i les primeres impressions. No caiguis en aquest error i prepara el procés  de selecció posant tota la teva atenció.Encara que cada lloc de treball requereixi d’unes especificacions concretes, a continuació et donem una sèrie de consells bàsics perquè puguis dirigir amb èxit el teu procés de selecció des de la convocatòria del lloc, fins a la incorporació definitiva del candidat triat.

FASE PRÈVIA

1. És molt important que estructuris prèviament el procés: marca uns temps i un calendari concret per poder organitzar detalladament cadascun dels passos a seguir a l’hora  d’executar el procés.

2. Publica l’oferta a les pàgines de cerca d’ocupació. Actualment, existeixen eines online com Linkedin o Infojobs que faciliten molt la cerca de candidats. Una altre de les possibilitats, que moltes vegades dóna molt bons resultats, consisteix en usar els canals de comunicació interns de l’empresa per fer arribar l’oferta als actuals empleats (que poden ser uns bons prescriptors i poden ajudar-nos a trobar el candidat ideal)

3. Redacta l’oferta lo més atractiva i detallada possible: quines tasques requereix el lloc de treball, característiques bàsiques de l’empresa (sector, valors, etc.), quin és el salari que s’ofereix, quines aptituds han de tenir els que optin al lloc.

4. Fes un primer sedàs amb els currículums que millor s’adaptin tant a les qualitats de l’empresa com a les necessitats concretes del lloc. Una bona estratègia seria redactar prèviament una llista amb els requisits que haurien de complir els candidats per superar aquest primer sedàs i posteriorment analitzar les dades de cadascun d’ells per saber si passen la primera fase de selecció.

FASE D’EXECUCIÓ

5.  Fixa la primera ronda d’entrevistes amb els seleccionats per conèixer millor com són personalment, com es desemboliquen i com s’expressen. En aquesta fase, tracta de ser el més clar possible a l’hora d’explicar en què consisteix exactament el treball i què s’espera del contractat, per evitar sorpreses en un futur. Durant el transcurs de l’entrevista, has d’estar molt atent a la comunicació no verbal de l’entrevistat (gestos, silencis, expressions).

6. A l’hora de dur a terme les entrevistes, és molt important seleccionar un bon lloc. Un clima de confiança i estímul farà més productiva l’entrevista. Una bona opció seria llogar una sala de reunions/entrevistes en un centre de negocis per estar tranquils i evitar distraccions.

7. Durant l’entrevista, anota tots els comentaris que creguis rellevant de l’entrevistat. Una vegada acabi la ronda d’entrevista, fes una valoració a partir de les teves anotacions i valoracions i selecciona només als millors per a una segona fase.

8. Després de la primera presa de contacte amb els candidats, arriba el moment d’avaluar els seus coneixements concrets en relació amb el lloc de treball ofert. En aquesta segona fase d’entrevistes, pots plantejar-li l’anàlisi o resolució d’un problema real de la teva empresa per veure com ho resol cadascun dels candidats, comparant-ho amb la solució que al seu moment va donar la teva empresa. Tal com succeïa en la primera fase d’entrevistes, és important que anotis totes les seves reaccions per poder analitzar-ho a posteriori amb major detall i tenir un informe clar de cadascun de ells.

FASE DE PRESA DE DECISIÓ

9. Després d’haver seguit els 8 passos anteriors arriba el moment de valorar a cadascun dels candidats. Per això, repassa totes les teves anotacions, revisa novament el seu currículum i compara-ho amb les aptituds que hauria de tenir. La suma de tota la informació recopilada durant el procés de selecció t’ajudarà a visualitzar i comprendre quin és la persona més idònia per el lloc.Una vegada seleccionat al candidat o candidata, tracta de fer que la seva incorporació sigui el més agradable possible: involucra a tot l’equip per fer-li una bona benvinguda. Una de les activitats que pots dur a terme és organitzar un esmorzar, menjar o sopar, perquè el nou empleat s’integri en l’equip d’una forma més distesa. I recorda que un empleat motivat i que se senti part important del projecte augmentarà la seva motivació i per tant la seva productivitat.

“On hi ha una empresa d’èxit, algú va prendre alguna vegada una decisió valenta”, Peter Drucker.

Compártelo

Inici de sessió