Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
17/10/2019

Oferir formació professional pels treballadors és un aspecte valorat molt positivament en les empreses que busquen marcar la diferencia dins el mercat. Creure en la necessària regeneració de coneixement és sinònim de posseir un ADN empresarial lligat a l’èxit. En aquest sentit, implantar l’ús de noves tecnologies de la informació i impulsar el coneixement compartit entre els treballadors són dos aspectes bàsics per a situar una companyia a l’avantguarda.

Així doncs, l’aprenentatge col·laboratiu és una clara evolució dels mètodes d’ensenyament, centrats a impulsar l’esforç col·lectiu en detriment dels objectius individuals. Vols descobrir tots els avantatges de l’aprenentatge col·laboratiu? Llegeix amb atenció les següents línies.

Qué es l’aprenentatge col.laboratiu?

Aprendre de forma col·laborativa és un mètode d’aprenentatge innovador, centrat a donar respostes als directius més exigents. Aquestes tècniques es basen en l’intercanvi de coneixement i propicien la interacció entre els mateixos treballadors, impulsant la cerca comuna de la millora individual i de la plantilla. Els treballadors aprenen dels companys, al mateix temps que comparteixen diversos punts de vista i busquen solucions a les possibles situacions a les quals s’enfronten.

L’aprenentatge col·laboratiu impulsa la cerca comuna de la millora individual i de la pantalla

D’aquesta manera, els projectes de les empreses prenen un vessant més ample i ofereixen una perspectiva més rica en coneixement, ja que diverses persones aporten les seves idees i punts de vista. Igualment, les tasques queden distribuïdes entre l’equip, aconseguint complir els objectius de forma més ràpida i eficient.Com a resultat, amb l’aprenentatge col·laboratiu, els treballadors aprofiten les seves fortaleses i veuen minimitzades les seves debilitats.

Avantatges de l’aprenentatge col·laboratiu.

Gràcies a l’aprenentatge col·laboratiu, els treballadors comparteixen coneixements i posen en comú idees i experiències per aconseguir complir amb els objectius de l’empresa. A continuació, enumerem els avantatges d’usar aquesta tècnica:

1 > Ús de la tecnologia al servei d’intercanvi de coneixements.

2 > Responsabilitat de cada treballador en l’àmbit individual i dins el grup de treball.

3 > Desenvolupament de les habilitats interpersonals en establir continua comunicació amb la resta de companys.

4 > Cohesió grupal, com a fruit del treballador de tota l’empresa.

5 > Impulsa la interdependència positiva, gràcies al fet que tots els treballadors depenen de tots i ocupen el mateix rang d’importància.

6 > Acceptació de les crítiques i l’impuls de l’anàlisi del comportament propi.7 > Millora a l’autoestima dels treballadors perquè se sentin part vital de l’empresa.

8 > Reforça l’autonomia individual dins de l’equip, atès que cada persona s’ha de responsabilitzar d’unes tasques i del compliment d’uns objectius.

9 > Promou la comunicació entre tots els treballadors i, aquest fet, facilita que es coneguin i es beneficiïn de les virtuts dels companys.

10 > La informació es processa de forma conjunta i, per tant, a cada idea que sorgeix cada treballador aporta el seu punt de vista i enriqueix la idea inicial.

Els treballadors comparteixen coneixements i posen en comú idees i experiències per aconseguir complir amb els objectius de l’empresa

Amb tot això, des dels llocs de direcció d’una empresa és important crear un ambient en el qual cada membre de l’empresa està disposat a aportar el seu gra de sorra en l’impuls de la companyia. Per això, res com disposar d’un espai professional en el qual les idees flueixin amb total naturalitat. T’animes a comptar amb una de les nostres sales de reunions o despatxos flexibles? Prepara’t per impulsar l’aprenentatge col·laboratiu!

El millor que es pot compartit es el coneixement.

Alain Ducasse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Som més que un coworking, oferim Workplace com a servei per acompanyar les empreses en l'adaptació al nou entorn laboral.

Compártelo

Inici de sessió