Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2021-05-13

Oferir formació professional pels treballadors és un aspecte valorat molt positivament en les empreses que busquen marcar la diferencia dins el mercat. Creure en la necessària regeneració de coneixement és sinònim de posseir un ADN empresarial lligat a l’èxit. En aquest sentit, implantar l’ús de noves tecnologies de la informació i impulsar el coneixement compartit entre els treballadors són dos aspectes bàsics per a situar una companyia a l’avantguarda.

Així doncs, l’aprenentatge col·laboratiu és una clara evolució dels mètodes d’ensenyament, centrats a impulsar l’esforç col·lectiu en detriment dels objectius individuals. Vols descobrir tots els avantatges de l’aprenentatge col·laboratiu? Llegeix amb atenció les següents línies.

Qué es l’aprenentatge col.laboratiu?

Aprendre de forma col·laborativa és un mètode d’aprenentatge innovador, centrat a donar respostes als directius/ves més exigents. Aquestes tècniques es basen en l’intercanvi de coneixement i propicien la interacció entre els mateixos treballadors, impulsant la cerca comuna de la millora individual i de la plantilla. Els treballadors aprenen dels companys, al mateix temps que comparteixen diversos punts de vista i busquen solucions a les possibles situacions a les quals s’enfronten.

L’aprenentatge col·laboratiu impulsa la cerca comuna de la millora individual i de la pantalla

D’aquesta manera, els projectes de les empreses prenen un vessant més ample i ofereixen una perspectiva més rica en coneixement, ja que diverses persones aporten les seves idees i punts de vista. Igualment, les tasques queden distribuïdes entre l’equip, aconseguint complir els objectius de forma més ràpida i eficient.Com a resultat, amb l’aprenentatge col·laboratiu, els treballadors aprofiten les seves fortaleses i veuen minimitzades les seves debilitats.

Avantatges de l’aprenentatge col·laboratius a les empreses

Gràcies a l’aprenentatge col·laboratiu, els treballadors comparteixen coneixements i posen en comú idees i experiències per aconseguir complir amb els objectius de l’empresa. A continuació, enumerem els avantatges d’usar aquesta tècnica:

1. Ús de la tecnologia al servei d’intercanvi de coneixements.

2. Responsabilitat de cada treballador en l’àmbit individual i dins el grup de treball.

3. Desenvolupament de les habilitats interpersonals en establir una continua comunicació amb la resta de companys.

4. Cohesió grupal, com a fruit del treballador de tota l’empresa.

5. Impulsa la interdependència positiva, gràcies al fet que tots els treballadors depenen de tots i ocupen el mateix rang d’importància.

6. Acceptació de les crítiques i l’impuls de l’anàlisi del comportament propi.7 > Millora a l’autoestima dels treballadors perquè se sentin part vital de l’empresa.

8. Reforça l’autonomia individual dins de l’equip, atès que cada persona s’ha de responsabilitzar d’unes tasques i del compliment d’uns objectius.

9. Promou la comunicació entre tots els treballadors i, aquest fet, facilita que es coneguin i es beneficiïn de les virtuts dels companys.

10. La informació es processa de forma conjunta i, per tant, cada treballador aporta el seu punt de vista i enriqueix la idea inicial.

Els treballadors comparteixen coneixements i posen en comú idees i experiències per aconseguir complir amb els objectius de l’empresa

Diferència entre l’aprenentatge cooperatiu i col·laboratiu.

Hi ha una clara diferència entre aprenentatge cooperatiu i col·laboratiu, i és que l’aprenentatge col·laboratiu és un tipus de treball cooperatiu on hi ha coordinació, però no planificació i la interacció és mínima. Això no obstant, l’aprenentatge cooperatiu requereix uns nivells molt alts de coordinació planificació i interacció entre els treballadors.

Una altra de les diferències d’aquests dos tipus d’aprenentatge en equip és que en el cooperatiu es fa una divisió de tasques que posteriorment s’integraran i implementaran per la consecució dels objectes definits en aquestes, en canvi, en l’aprenentatge col·laboratiu es comparteix la responsabilitat de les tasques donant-li la rellevància més gran i importància al procés en si que la tasca, de tal forma que es construeix el coneixement a través de la col·laboració grupal.

Espais que fomenten l’aprenentatge col·laboratiu.

Compartir coneixement en l’empresa és necessari per a l’evolució constant dels seus treballadors (tant a títol individual com a títol grupal), així com de l’empresa en si. Tanmateix, això ha d’estar acompanyat d’un espai i entorn que impulsi i faciliti aquest aprenentatge col·laboratiu.

Potser t'interessa

Oficines privades

Situades exactament on vols ser, amb la imatge que vols projectar i amb tots els serveis addicionals que necessites.

Sales de reunions

Lloguer de sales polivalents que proporcionen a la teva empresa un impacte addicional. Perquè moltes vegades l'èxit d'una reunió depèn...

A Lexington, trobaràs oficines, zones comunes amb diferents formats originals, sales de reunions… en les que sense dubte podràs portar a terme formacions, workshops, brainstorming i compartir aquest coneixement i apostar per l’aprenentatge col·laboratiu, tot això amb total flexibilitat. Coneix les nostres solucions híbrides, adaptables i personalitzables als ritmes i necessitats de la teva empresa i equip, les quals t’ofereixen una experiència

“El millor que es pot compartit es el coneixement.”

Alain Ducasse

Compártelo

Inici de sessió