Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2021-01-14

A causa de la pandèmia del Covid-19, teletreballar s’ha convertit en una de les opcions de treball preferides. No obstant això, aquesta modalitat compta amb alguns desavantatges que hem de conèixer.

En Lexington sabem que el primer i l’important és la salut, però existeixen altres factors que també són determinants per a mantenir un equilibri adequat entre seguretat i productivitat. Per això, et comptem quins són els avantatges i desavantatges de treballar a casa.

Avantatges de treballar a casa

A l’hora d’analitzar els pros i contres de treballar a casa, tenim una sèrie d’aspectes positius que destaquen, tant per al treballador com per a l’ocupador. Aquests són alguns d’ells:

> Un estalvi considerable, tant en temps com en diners en eliminar els desplaçaments.

> Menor estrès i major llibertat a l’hora de fer les diferents tasques.

> L’empleat arriba al seu lloc molt menys cansat, al no haver de sofrir el trànsit de camí a l’oficina.

> Ja són moltes les empreses que no exigeixen complir amb un horari, sinó aconseguir una sèrie d’objectius. Gràcies a això, hi ha més temps per a realitzar altres activitats d’oci.

> Es redueix enormement l’absentisme laboral.

> Pel fet que cada empleat està en la seva pròpia llar, no hi ha problemes de convivència entre els treballadors.

Desavantatges de treballar a casa

No tot és de color de rosa quan parlem de teletreballar. També hi ha alguns desavantatges de treballar a casa que és necessari tenir en compte.

En el teletreball no existeix una atmosfera de treball cooperatiu, ni hi ha esperit de pertinença a l’empresa.

> Els qui realitzen la seva labor des del seu propi domicili, no poden separar fàcilment la vida professional i la familiar.

> La solitud, al no tenir companys amb els quals treballar braç a braç, és un factor que afecta a molts que es decideixen per l’ocupació a distància.

> És necessari tenir molta disciplina per a aixecar-se a l’hora tots els dies i començar la jornada; així com per a no estendre l’horari laboral més enllà d’uns límits saludables.

> L’empresa ho té més difícil per a motivar al personal i fer-los sentir part d’un equip.

> No existeix una atmosfera de treball cooperatiu, ni hi ha esperit de pertinença a l’empresa, la qual cosa pot disminuir la generació de noves idees.

> És més difícil mantenir el control i la comunicació amb el treballador.

En Lexington tenim #LatevasolucióFlex

En Lexington sabem que el teletreball té molts punts forts, però també són molts els aspectes negatius d’aquest sistema. Per això, hem apostat i continuem apostant per un model de treball híbrid, que permeti a les empreses mantenir la seguretat i optimitzar costos, però sense renunciar al augment de la productivitat.

Potser t'interessa

Oficina virtual

Potencia la imatge de la teva empresa amb una direcció de negocis a Lexington. Però no una qualsevol, sinó una que ubica la teva...

Coworking

Ser al lloc i en el moment adequats quan comences o tenir presència quan la situació ho requereix. I sempre amb totes les comoditats que...

Aquesta fórmula, actualment en tendència, permet als negocis adaptar-se a la nova normalitat, compaginant el treball presencial i a distància.

Nostres espais flexibles es lloguen pel temps que necessitis, sense llargues permanències: dies, setmanes o mesos. Compten amb tots els serveis que necessites inclosos i s’adapten a la perfecció a la grandària i creixement de la teva companyia.

Amb els nostres espais flexibles t’ajudem a implementar un model de treball híbrid, en un entorn segur i amb totes les garanties de qualitat.

“Una ment adaptativa té una millor capacitat d’aprenentatge”.

Pearl Zhu.

Compártelo

Inici de sessió