Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2020-05-28

Tal com es desprèn de les últimes estudis de al 2019 de l’INE (Institut Nacional d’Estadística), el teletreball és una tendència moderada a l’alça que ha passat de l’4,3% a l’4,8% de treballadors que practiquen el teletreball més de la meitat dels dies i de l’3,2% a l’3,5% d’aquells que només ho fan ocasionalment. A més, el fet que els treballadors no necessitin desplaçar fins a una oficina convencional possibilita que destinin aquest temps a desenvolupar les seves tasques, el que suposa un 11% addicional de temps dedicat a treballar.

En aquest sentit, la majoria de les companyies que fins a la data havien implementat polítiques de treball flexible coincideixen a assenyalar que a l’almenys un 10% del temps que els seus empleats necessitaven per desplaçar-se fins al lloc de treball, ara el dediquen a desenvolupar les seves tasques.

Malgrat això, les xifres revelen que els empresaris espanyols no acaben de confiar en el teletreball, ja que només el 8,3% dels treballadors gaudia de l’teletreball fins abans de l’confinament obligat per la pandèmia. Unes dades que indubtablement situen al nostre país per sota de la mitjana europea, on les empreses que aposten pel teletreball és de l’17% i a el 20% als Estats Units.

Potser t'interessa

Oficina virtual

Potencia la imatge de la teva empresa amb una direcció de negocis a Lexington. Però no una qualsevol, sinó una que ubica la teva...

Aquest panorama contrasta amb la conclusió l’informe “Agent de canvi: El futur de la disrupció tecnològica a les empreses“, realitzat per The Economist Intelligence Unit en col·laboració amb l’empresa d’equipament digital RICOH. El resultat de l’estudi apunta que en els propers anys es va a tendir a un entorn de treball virtual, teoria que agafa més força a causa de la situació actual, gràcies a l’constant desenvolupament de tecnologia mòbil cada vegada més segura ia sistemes d’emmagatzematge en línia, com el núvol.

Smartphones, tablets, portàtils o eines digitals per fer videoconferències amb els quals els treballadors estan cada vegada més familiaritzats possibiliten el treball en xarxa des de diferents punts geogràfics, sense necessitat d’estar present en un lloc determinat a el mateix temps, i a qualsevol hora. A més d’això, el teletreball (a hores d’ara des de casa) s’ha convertit en un dels millors aliats de les empreses i treballadors, aconseguint així un major ràtio i augmentant la seva pràctica durant aquests últims mesos.

El teletreball i les oficines flexibles

Les circumstàncies actuals, provocades per la crisi del coronavirus, han generat un canvi precipitat en les empreses i professionals que, com a mesura preventiva i única solució per a la seva supervivència, hi ha hagut que implementar de forma urgent el teletreball des de casa per la majoria dels seus treballadors. No obstant això, encara que el teletreball des de casa ha estat l’única opció alternativa per a la gran majoria durant aquest temps, no és sempre la més adequada. I és que per a molts professionals, treballar des de casa suposa: més distraccions, interrupcions en el ritme laboral, no disposar de l’espai més adequat, menys capacitat de concentració i uns recursos tecnològics limitats que endarrereixen l’acompliment de les seves obligacions professionals.

És per això, que amb aquesta nova normalitat que està implementant a poc a poc en tots els sectors, una solució a mig camí entre el teletreball des de casa i el teletreball presencial a l’oficina és l’aposta per les oficines flexibles, les quals s’estan convertint en les grans aliades de les empreses durant aquesta època, ja que ofereixen tota mena de solucions i serveis que s’adapten tant a les necessitats de qualsevol client com a la situació que vivim.

 A Lexington som conscients de tots els canvis, mesures i noves necessitats que han sorgit arran de la pandèmia i que tots els models de treball necessiten adaptar-se a aquesta nova normalitat. Tenim un gran repte al davant: aconseguir un equilibri entre el treball presencial i el virtual, aportant totes les mesures i solucions de seguretat possibles. Nosaltres estem preparats per la tornada!

Consulta el protocol #VuelveSeguroaLexington que hem implementat en tots els espais de Lexington.

“La acción y la adaptabilidad crean oportunidades”

                                                                                   Garrison Wynn

Compártelo

Inici de sessió