Les noves tecnologies ens han permès millorar i facilitar les nostres tasques, sobretot quan parlem del entorn laboral. En aquest sentit, les videoconferències han suposat una revolució en el mon dels negocis, ja que permeten dur a terme reunions i presentacions estant a kilòmetres de distància sense que aquest handicap suposi cap tipus de problema, sinó tot el contrari: permet que s’optimitzin els recursos i el temps utilitzat.
Ara, més que mai, degut a la situació provocada pel coronavirus que ens obliga a treballar des de casa aquestes eines es converteixen en imprescindibles per poder dur a terme les nostres tasques de forma eficient. A més, no sols ens permeten estar en contacte amb clients, proveïdors, o equips interns de treball, sinó també amb els nostres familiars i amics.
Potser t'interessa
9 eines de videoconferèncias: tu tries!
Descobreix les millors eines per a fer videoconferències i aprofita les funcionalitats i avantatges que t’ofereixen cadascuna d’elles, sobretot, per a estar en constant contacte amb els teus companys de treball, a per elles!
1. Skype:
És el líder del mercat en trucades via Internet i videotrucades grupals, ja que té una qualitat d’ audio i vídeo excel·lent. A més, les videotrucades són gratuïtes i poden suportar quasi tots els dispositius i sistemes operatius: Windows, Windows 8, Windows Phone, Android, Mac, iPhone, iPad, Kindle Fire, Smart TV, etc. També permet enviar arxius de qualsevol tipus, trucar a telèfons fix i mòbils i activar des de Outlook.
2. Google Hangouts:
Posseeix nombroses avantatges ja que està potenciada per totes les eines i aplicacions de Google. Té gran velocitat, estabilitat, potents servidors o pot executar-se sobre quasi qualsevol plataforma. Permet videoconferències múltiples i gratuïtes amb fins a dotze usuaris al mateix temps. A més, pot treballar de manera col·laborativa amb Google Docs, es pot compartir la pantalla, arxius i notes i fins i tot xatejar.
3. Google Duo
És un altre servei de videotrucades alternatiu a Google Hangouts. Es pot accedir des de qualsevol dispositiu de forma gratuïta i permet interactuar un màxim de 8 persones a el mateix temps. El seu ús és molt senzill i només cal tenir un compte de Google per poder utilitzar-la. No obstant això, a diferència de Google Hangouts, encara que les videotrucades són de gran qualitat, l’eina no permet ni gravar les trucades ni compartir arxius de l’escriptori.
4. Meeting Burner:
És un servei de videoconferència que ofereix la possibilitat de gravar audio, compartit la pantalla i permet una connexió simultània amb fins a deu usuaris. A més, pot executar-se al navegador de qualsevol dispositiu i compta amb un sistema d’estadístiques per a comprovar l’activitat dels participants. Amb aquesta eina pots fer videoconferències gratuïtes de fins a 15 persones. No obstant això, existeix l’opció d’abonar-se a un compte Pro o Premier que ofereix majors serveis i prestacions.
5. Meetin.gs:
És una eina de gestió de reunions per videoconferència que utilitza el motor de Skype per a la transmissió de vídeo. També permet crear esdeveniments a l’agenda per a convocar als participants a la reunió, editar documents, compartir notes i fitxers, gestionar agendes, etc. A més, s’integra perfetament amb Dropbox, serveis de calendaris i xarxes socials i està disponible tant per iOS com per a Android. Aquesta eina disposa d’una versió gratuita i altre de pagament amb suscripcions mensuals o anuals.
6. TinyChat:
Aquesta eina actua com sala de xat de vídeo, encara que l’aspecte realment important i diferenciador és que permet l’ integració amb les xarxes socials com Facebook, Twitter i Tumblr, la qual cosa és perfecte per interactuar amb els seguidors de la nostra marca. A més, poden participar fins a 12 persones simultàniament, al mateix temps que xatejen i gratuït.
7. Jitsi
Es tracta d’una eina completament gratuita que permet fer videotrucades xifrades en temps real de forma senzilla i, sobretot, segura. L’objectiu principal d’aquesta eina és garantir la seguretat de la informació, ja que tota la comunicació està xifrada. Per a accedir a Jitsi pots fer-ho a través de Chrome i sense instal·lar res en el teu ordinador. A més, l’aplicació ofereix algunes opcions com la de compartir pantalla i calendari, un xat de text o l’edició de documents o presentacions.
8. ooVoo
Aquesta eina gratuïta permet la comunicació d’un màxim de 8 participants a través de videotrucada o videoconferència. Tant el vídeo com l’àudio són de gran qualitat i solament requereixen d’una connexió standard a internet. Posseeix programa per a escriptori i també APP disponible tant per a Android com iOS. El seu major avantatge és l’estabilitat tant d’imatge com d’àudio i, en tractar-se d’una eina el desenvolupament de la qual està més enfocat a l’ús personal que al professional, és recomanable solament per a aquelles reunions amb un to més desenfadat o informal.
9. Zoom
Aquesta plataforma de vídeo i àudio permet realitzar conferències online entre empreses i professionals que necessiten mantenir reunions a distància, utilitzant-la directament des del navegador o, si el prefereixes, descarregant la seva aplicació en qualsevol dispositiu. Zoom compta amb una versió gratuïta d’ús individual que permet reunions de fins a 100 participants, encara que amb un temps limitat de 40 mins. D’altra banda, existeixen les versions Pro, Business i Enterprise, molt més avançades, sense límit ni de participants ni de temps. Amb aquesta eina podràs: gravar les reunions en l’ordinador, enviar missatges privats o a un grup i compartir escriptori i aplicacions.
Aprofita els avantatges que ofereix la tecnologia per a treballar des de casa i descarrega’t l’eina que millor s’adapti a les teves necessitats.
“La tecnologia ens dóna les facilitats que disminueixen les barreres del temps i la distància”.
Emily Greene Balch