Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
07/11/2019

Cada cop més, les empreses busquen crear productes i oferir serveis que siguin diferents dels de la competència, intentant sempre que destaquin pel seu caràcter innovador. Així doncs, desenvolupar la creativitat dels treballadors per fer que els projectes siguin únics és un repte present en el panorama laboral del segle XXI. Aconseguir que el teu equip desenvolupi idees creatives és una cosa que qualsevol cap vol per a la seva empresa. Per això, en aquest post t’oferim 4 consells per saber com fomentar la creativitat a les empreses. Estàs preparat per fer un gir de 180° a la teva forma de treballar? Segueix llegint!

1 > Usa tècniques per generar idees

De la mateixa manera, és molt recomanable usar tècniques de creativitat per generar idees a la teva empresa. Es pot fer d’una forma molt senzilla: convoca reunions de forma periòdica amb els treballadors i posa en practica una tècnica creativa a través d’una dinàmica de grup; ofereix la possibilitat als participants de mostrar les seves opinions i retro alimentar les idees dels companys; realitza una conclusió final amb els aspectes més rellevants, amb el fi de millorar la feina diària i buscar que sigui més creatiu.

A les reunions, ofereix la possibilitat als participants de mostrar les seves opinions i retroalimentes les idees dels companys

2 > Deixa temps per pensar

Una cosa tan senzilla com potser pensar és una de les tasques que més oblidades queden en les empreses. La voràgine de la rutina diària i la immediatesa de la feina, en moltes ocasiona, impedeixen que el treballador pugui fer un alt en el camí i pugui dedicar-se a pensar en com aconseguir els objectius establerts en l’àmbit empresarial.

Amb tot, un pas essencial per tenir clar com fomentar la creativitat en les empreses és oferir al treballador la possibilitat de disposar de temps per poder pensar i desenvolupar noves idees que potenciïn el negoci. Pot semblar una bajanada però si el treballador té 8 hores de feina diàries i les té totalment ocupades amb tasques, no tindrà temps per idear noves línies d’acció.

 3 > Fomenta la conversa entre companys:

Moltes vegades les millors idees sorgeixen en el moment menys esperat. I és que la inspiració t’ha de trobar sempre treballant. Per tant, com a cap, et convidem que organitzis xerrades, col·loquis o reunions afterwork perquè els treballadors tinguin l’oportunitat d’intercanviar impressions en un ambient més distès que dins de les quatre parets de l’oficina.Des de Lexington, et proposem aquests llocs per fer afterwork i aconseguir un bon ambient perquè neixin idees creatives.

4 > Escolta els teus treballadors

Per completar la nostra llista de consells que et permetran desenvolupar la creativitat a la teva empresa, no podem oblidar senyalar la importància de fer una escolta activa als treballadors. Escoltar les seves opinions, punts de vista en relació amb una qüestió i noves idees és fonamental perquè el treballador vegi que l’empresa confia en ell i que és un pilar importantíssim pel desenvolupament del negoci. D’aquesta manera, el treballador se sentirà part important i prendrà com a rutina buscar nous plantejaments creatius per aconseguir que l’empresa es diferenciï de la resta de la competència

En definitiva, gràcies a aquests 4 consells, impulsar la creativitat a la teva empresa ja no serà un repte impossible. Recorda que la creativitat no té límits i crear un escenari perfecte perquè els treballadors la desenvolupin depèn, en gran manera, de tu.

No tinguis por de la perfecció, mai l’aconseguiràs

Salvador Dalí

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Som més que un coworking, oferim Workplace com a servei per acompanyar les empreses en l'adaptació al nou entorn laboral.

Compártelo