Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2021-04-21

Cada cop més, les empreses busquen crear productes i oferir serveis que siguin diferents dels de la competència, intentant sempre que destaquin pel seu caràcter innovador. Així doncs, desenvolupar la creativitat dels treballadors per fer que els projectes siguin únics és un repte present en el panorama laboral del segle XXI. Aconseguir que el teu equip desenvolupi idees creatives és una cosa que qualsevol líder vol per a la seva empresa. Per això, en aquest post t’oferim 4 consells per saber com fomentar la creativitat a les empreses. Estàs preparat per fer un gir de 180° a la teva forma de treballar? Segueix llegint!

La importància de la creativitat empresarial.

La creativitat empresarial és un concepte del qual es parla amb certa freqüència, però que realment no es porta tant a la pràctica com es diu. I és que no és tan fàcil posar-la en pràctica ni mantenir-la de forma continuada en les empreses. El que sí que està clar és que la creativitat és altament valuosa i essencial per assolir l’èxit dels projectes, ja que no només ajuda a generar un impacte positiu en els nostres clients o futurs clients, sinó que ens permet inclús sobreviure i diferenciar-nos en un entorn i un mercat cada cop més competitiu.
Per això i perquè ens permet consolidar-nos com una empresa capaç i atractiva, la creativitat empresarial ha de ser un aspecte clau a posar en pràctica en el nostre dia a dia laboral.

Com fomentar la innovació i la creativitat empresarial?

És molt recomanable apostar per diferents tècniques de creativitat per generar idees a la teva empresa. Però, com ho fem? Tranquil/a perquè es pot fer d’una forma molt senzilla: simplement, convoca reunions de forma periòdica amb els treballadors i posa a pràctica una tècnica creativa (de les que et proposem a l’enllaç anterior) a través d’una dinàmica de grup, a més a més ofereix la possibilitat als participants de mostrar les seves opinions i retroalimentar les idees dels companys i tracta de realitzar una conclusió final amb els aspectes més rellevants, amb el fi de millorar el treball diari i buscar que sigui més creatiu.
A més a més del qual ja hem comentat, et donem alguns suggeriments més sobre com aplicar les diferents tècniques de creativitat empresarial i alguns passos sobre com fomentar la creativitat a la feina:

A les reunions, ofereix la possibilitat als participants de mostrar les seves opinions i retroalimentes les idees dels companys

Deixa temps per pensar

Una cosa tan senzilla com potser pensar és una de les tasques que més oblidades queden en les empreses. La voràgine de la rutina diària i la immediatesa de la feina, en moltes ocasiona, impedeixen que el treballador pugui fer un alt en el camí i pugui dedicar-se a pensar en com aconseguir els objectius establerts en l’àmbit empresarial.

Amb tot, un pas essencial per tenir clar com fomentar la creativitat en les empreses és oferir al treballador la possibilitat de disposar de temps per poder pensar i desenvolupar noves idees que potenciïn el negoci. Pot semblar una bajanada però si el treballador té 8 hores de feina diàries i les té totalment ocupades amb tasques, no tindrà temps per idear noves línies d’acció.

Fomenta la conversa entre companys:

Moltes vegades les millors idees sorgeixen en el moment menys inesperat i sense tenir-ho planificat. La creativitat no és gens amiga de la pressió i l’obligació, sinó tot el contrari, necessita tranquil·litat per a poder fluir. Però com diuen, la inspiració t’ha de trobar en qualsevol moment, inclús treballant. Per tant, com a líder, et convidem que organitzis xerrades, col·loquis o reunions afterwork (encara que en l’actualitat siguin virtuals) perquè els treballadors tinguin l’oportunitat d’intercanviar impressions en un ambient més distès que dins de les quatre parets de l’oficina i puguin nodrir-se de diferents punts de vista i perspectives que les inspiren a generar les seves pròpies idees.

Escolta els teus treballadors

Per completar la nostra llista de consells que et permetran desenvolupar la creativitat a la teva empresa, no podem oblidar senyalar la importància de fer una escolta activa als treballadors. Escoltar les seves opinions, punts de vista en relació amb una qüestió i noves idees és fonamental perquè el treballador vegi que l’empresa confia en ell i que és un pilar importantíssim pel desenvolupament del negoci. D’aquesta manera, el treballador se sentirà part important i prendrà com a rutina buscar nous plantejaments creatius per aconseguir que l’empresa es diferenciï de la resta de la competència

Espais de treball impulsors de la creativitat:

Sense dubte, l’espai de treball en el qual es troben els empleats és vital pel seu benestar, el seu desenvolupament professional, la seva productivitat i, per tant, per deixar fluir la seva creativitat i innovació.

Potser t'interessa

Coworking

Ser al lloc i en el moment adequats quan comences o tenir presència quan la situació ho requereix. I sempre amb totes les comoditats que...

A Lexington, precisament, apostem per coworkings flexibles que s’adapten a les necessitats del moment de les empreses i equips a través de formats originals i espais trencadors que fomenten el treball en equip i aquella creativitat, autenticitat i diferenciació que busquen les empreses. En espais d’aquest tipus és molt més fàcil que flueixi i es transmeti la capacitat d’innovació.

En definitiva, gràcies a aquests consells que et donem, impulsar la creativitat a la teva empresa ja no serà un repte impossible, sinó un repte del tot assolible a posar en pràctica des de JA. Recorda que la creativitat no té límits i crear un escenari perfecte perquè els treballadors la desenvolupin depèn, a gran mesura, de tu.

No tinguis por de la perfecció, mai l’aconseguiràs

Salvador Dalí

Compártelo

Inici de sessió