Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2015-01-15

Passes moltes hores assegut?  Aprèn a evitar mal de cervicals i d’esquena amb uns senzills exercicis que pots practicar sense moure’t de la cadira de la teva oficina. Actualment, la majoria dels treballadors han de passar llargues hores davant d’un ordinador, amb postures estàtiques i repetitives que poden ocasionar mal de cervicals i d’esquena.

Encara que, l’ideal és dedicar al menys una hora diària a caminar o a practicar exercicis com natació, anar en bici, practicar ioga o pilates per a desestresar tots els teus músculs, hi ha alguns estiraments que pots practicar mentre estàs treballant, que segur que t’ajudaran a evitar aquests incòmodes mals de braços, coll i esquena.

Quant notes que se’t comencen a carregar les cervicals, inclina el teu cap lateralment i manté aquesta posició durant uns 10 segons, primer cap el costat esquerre i repeteix el moviment cap al costat dret. Amb aquest senzill gest, pots alleugerar les tensions cervicals. En el cas que el teu problema estigui focalitzat a l’esquena, corregir la teva postura mentre romans assentat t’ajudarà a evitar dolor a la zona lumbar.

Tracta de mantenir la teva esquena recta en tot moment i prova el següent exercici quan notis que la teva esquena es carrega: aixeca els braços i creua’ls per sobre el teu cap. Aguanta aquesta postura durant uns 15 segons. Es tracta d’una maniobra molt similar a la que realitzem de manera inconscient quan ens estirem al despertar-nos.

Un exercici similar a l’anterior et pot ajudar a descansar els teus braços desprès de passar molta estona teclejant o escrivint: entrellaça els dits de les mans i estira els braços cap endavant amb els palmells mirant cap a fora. Manté aquesta posició durant uns segons i desprès relaxa els teus braços.

Si ets constant i repeteixes aquests senzills exercicis una o dues vegades al dia, notaràs com els teus mals es redueixen o inclús desapareixen progressivament, a la vegada que la rigidesa s’esvaneix i recuperes agilitat.

“No canviïs la salut per la riquesa, ni la llibertat pel poder”

Benjamin Franklin

Compártelo

Inici de sessió