Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2014-07-24

Si et costa arrencar als matins però, en canvi, ets d’aquestes persones a les quals els costa agafar el son o que desperten a la meitat de la nit amb un munt d’idees que posar en pràctica en el teu negoci, segurament et tranquil·litzi conèixer l’explicació científica del que et succeeix.

Més enllà dels estudis que revelen que les persones que tenen un coeficient intel·lectual més elevat i que tenen treballs creatius solen ser més productius a les nits i es van a dormir més tard, hi ha un procés químic que propicia l’activitat mental nocturna. Es deu al fet que, durant la nit, experimentem elevats nivells d’estimulació mental que, en alguns casos, dificulten la conciliació del somni.

En ficar-nos al llit per descansar, la nostra ment es buida i els pensaments flueixen molt millor, ja que les substàncies químiques que proveeixen al nostre cervell d’energia (trifosfato d’adenosina) augmenten els seus nivells quan dormim. És a dir, que el cervell és més actiu mentre dormim, quan utilitza l’energia per reorganitzar les connexions entre neurones i recupera la seva capacitat completa. A tots ens ha passat en alguna ocasió que ens hem  ficat al llit pensant en algun problema i hem despertat amb la solució. D’aquí la importància de descansar bé.

D’altra banda, encara que sol recomanar-se ajustar l’horari laboral als ritmes biològics de cada persona per així aconseguir aprofitar els moments de major productivitat, no sempre és possible comptar amb un horari flexible. A més, la flexibilitat pot resultar un arma de doble tall. El prendre’s unes hores lliures durant el matí pot fer que la jornada laboral s’allargui fins a ben entrada la nit, amb el consegüent cansament i la seva repercussió en el nostre rendiment, que es farà notar l’endemà.

Per tot això, el més recomanable és comptar amb un horari concret i apagar l’ordinador a partir de les vuit de la tarda doncs, després d’una intensa jornada, a aquestes hores el nivell de concentració decau bastant. També pot resultar-te d’utilitat, per activar-te i començar el dia amb les piles carregades, el fer una mica d’exercici o sortir a fer una passejada matinal abans de començar amb les teves tasques.

Conscients que cada persona té un ritme que li marca quines són les seves hores del dia més productives, en Lexington ens adaptem a tot tipus de necessitats amb un horari flexible en les nostres oficines i sales de reunions, situades en les millors localitzacions dels nuclis de negocis de les grans ciutats i equipades amb l’última tecnologia, per contribuir al fet que autònoms i empresaris treguin el màxim partit al seu temps. És per això que des de Lexington assumim algunes tasques administratives, com la recepció de trucades i clients, perquè puguis gestionar el teu temps i aprofitar millor la teva jornada laboral.

Els que somien de dia són conscients de moltes coses que escapen als quals somien només de nit.

Edgar Allan Poe

Compártelo

Inici de sessió