Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2021-05-25

Encara no coneixes que és un coworking i com funciona? Tot i que estem segurs que si, perquè cada vegada més empreses aposten per sumar-se a aquest corrent, volem donar-te una masterclass sobre els avantatges que aporta aquesta fórmula de treball flexible, que no són poques. I també desmitificar-la una mica, eliminar els tabús sobre que és un coworking i explicar-vos, de veritat, com funciona.

Que és un coworking?

Totes les definicions que es poden trobar sobre que és un espai de coworking coincideixen en una idea: compartir per crear, no només un millor ambient de treball, sinó també una millor manera de fer les coses.

El coworking és compartir per crear, no només un millor ambient de treball, sinó també una millor manera de fer les coses.

Compartir, en l’àmbit físic i empresarial, espai i costos, el que es tradueix en trencar les estretors ja obsoletes de l’oficina convencional i convertir l’activitat de la teva empresa en més sostenible i accessible per tots.

Compartir, a nivell més personal, valors, idees i inquietuds amb professionals que potser, en altres condicions, mai haguessin coincidit amb l’equip i dels que només puguin néixer nous projectes, més ambiciosos i rics en punts de vista.

El coworking és el millor ambient per crear sinergies, per esprémer el màxim la teva creativitat i la de la teva empresa i per comptar amb un espai de treball completament flexible i que s’adapti a tu i al teu equip.

Quins són els avantatges d’un coworking?

Deixa que desgranem a poc a poc alguns dels avantatges definitius i els beneficis que el coworking pugui portar a la teva empresa:

Estalvi en despeses, the basic

Encara que pugui semblar obvi, l’estalvi en despeses abraça molt més que la mensualitat de lloguer de la teva oficina convencional. Utilitzar un espai de coworking per localitzar la teva oficina corporativa elimina aquestes altres mensualitats per un espai fix, és a dir, un espai que no podrà créixer o empetitir-se si la mida de la teva plantilla canvia; i també fa desaparèixer del mapa de fixes de llum, aigua, comunitat i inclús, internet! Per no parlar de tots els serveis extres als quals tindràs accés…

Gaudeix de les condicions flexibles en els edificis més emblemàtics de la ciutat, sense cap preocupació sobre l’espai més enllà d’escollir amb quines vistes vols treballar avui.

Flexibilitat com a mantra

La Flexibilitat que ara requereix el nostre dia a dia, quan el teletreball s’ha assentat tant a la nostra rutina, s’ha de traslladar d’igual manera a l’espai en el qual treballem, a les condicions de creixement i als nostres horaris.

El concepte del coworking et permet accedir a l’espai quan i com hi necessitis, organitzar els teus equips de la millor manera per a cada projecte, ja que la llibertat de moviment és total, i gaudir a més a més de sales de reunions i formació, esdeveniments i workshops, coffee points, i molt més! Ah!, i sense llargues permanències, amb contractes mes a mes.

Acabar amb l’aïllament, és moment de networking!

La COVID-19 ha portat moltes coses amb ella, i encara que el teletreball és una cosa amb la qual ja hem conviscut, moltes de les conseqüències que té, com el sentiment de solitud o la llunyania dins d’un mateix equip, són factors que estan lluny de beneficiar a la teva empresa.

Potser acabes compartint les zones comunes del teu espai de coworking amb el teu pròxim millor client o proveïdor de confiança, o pots inclús trobar el soci que la teva empresa estava buscant en una pausa pel cafè.

El coworking té com a nucli crear i fomentar aquest sentiment de comunitat que tanta falta ens fa, unir per fi a persones i professionals. Qui sap, potser compartiràs les zones comunes amb el teu pròxim millor client o proveïdor de confiança, o pots inclús trobar el soci que la teva empresa estava buscant en una de les pauses pel cafè o en un dels wrokshops en els que coincidiu.

El coworking de 2021

Encara que la pandèmia ha estat sinònim, d’incertesa i crisi, la llum al final del túnel es va fent a poc a poc més intensa, i un dels sectors que més està notant aquesta lleugera pujada és el dels espais flexibles o espais de coworking. No podem negar que, després d’un sotrac en el camí, costa tornar a confiar, perquè no volem tornar a ensopegar amb la mateixa pedra. Però aquest format d’espai de treball és, en definitiva, l’únic capaç de fer que les empreses respirin trenqui-les en pensar “i que passaria si…?

El concepte de coworking reconcilia el teletreball amb el treball presencial i provoca l’evolució del concepte d’espais de treball cap al model híbrid. Tenia un espai a l’última, dotat de les últimes tecnologies i en les millors localitzacions ja no va lligat a què tota la plantilla acudeixi a l’oficina diàriament, sinó que els espais de coworking afavoreixen la deslocalització i flexibilització sense perdre l’espai corporatiu de referència, el que dóna identitat a les companyies.

Amb el coworking, la deslocalització d’equips segueix sent possible sense perdre els espais corporatius de referència.

A més a més, com ja hem mencionat, aquesta fórmula ens torna la socialització i ens allibera de totes les preocupacions i gestions extres. Podràs concentrar-te en el que és vertaderament important, el teu negoci!

Com serà el coworking del futur?

Si bé ja són moltes les empreses que han decidit aventurar-se amb el teletreball a llarg termini i d’una manera més organitzada, cap d’elles està preparada per deixar enrere el concepte d’oficina 100%. Seria alguna cosa així com els llibres electrònics i les llibreries: l’auge dels primers pot haver estat molt pronunciat, però el romanticisme d’una biblioteca a casa o de llegar un bon llibre en paper no és alguna cosa que vagi a desaparèixer, ni ho ha de fer.

A Lexington veiem en el coworking justament això, el futur. La millor manera per conciliar tots els canvis que vagin sorgint, tant en l’àmbit col·lectiu com dins la teva empresa, sense perdre la productivitat i sentiment de pertinència que genera anar a l’oficina. El coworking del futur és la solució de l’espai de treball que aportarà a les empreses una major flexibilitat i optimització de les despeses. De fet, ja ho fa.

El model híbrid de teletreball i treball presencial serà el protagonista en els pròxims anys, diluent límit i evitant imprevistos d’un major abast per a les empreses, i oferint als treballadors de les mateixes un ampli ventall d’opcions.

Espais de coworking Lexington

A Lexington, com a pioners en el sector, no ens quedem enrere en oferir als nostres clients les fórmules de treball flexibles més actualitzades. Oficines híbrides que inclouen passis rotatius addicionals de manera gratuïta, oficines privades per dies o llocs flexibles per a treballar en les nostres zones comunes.

Potser t'interessa

Coworking

Ser al lloc i en el moment adequats quan comences o tenir presència quan la situació ho requereix. I sempre amb totes les comoditats que...

Tots els nostres espais de coworking a Madrid i Barcelona compten amb tot el que el teu equip necessita per impulsar el seu benestar i talent. Sempre des de la tranquil·litat que ofereix l‘expertise i la flexibilitat de Lexington. Ara que ja saps que és un coworking i com funciona, només has de venir a visitar-nos. 😉

“No tinguis por a deixar el que és bo enrere per perseguir el que pot ser excepcional”.

John D. Rockefeller

Compártelo

Inici de sessió