Motivació

5 consells per a perdre la por a parlar en públic

29 de gen. 2015

Ets un gurú al teu camp professional, però no obstant, et costa expressar els teus coneixements en públic? Creus que convèncer a un auditori de la necessitat dels teus serveis és missió impossible? No et preocupis, hi ha moltes persones que es troben a la mateixa situació. Els nervis, la por a quedar en ridícul o la falta de preparació poden ser un obstacle per al desenvolupament de la teva carrera o fins i tot per al creixement del teu negoci.Per aquest motiu des de Lexington et donem les claus per a que et converteixis en un excel·lent orador, capaç de captar l’atenció de la teva audiència, ja sigui per a negociar amb clients o proveïdors, a reunions de treball, juntes d’accionistes, petits grups o inclús davant d’un auditori ple.

  1. Prepara el teu missatge: elabora un discurs ben organitzar, clar i concís, tenint molt present quin és el teu objectiu i a quin públic et dirigeixes. Un bon inici és important, però una bona conclusió, a la qual resumeixes els punts més importants de la teva intervenció, és la clau per assegurar-te de que el missatge s’ha captat a la perfecció.
  2. El públic no és el teu enemic: sovint, la por a enfrontar-se a una determinada audiència es deu a la nostra inseguretat o, a que ens fa por una reacció desagradable de les persones que tenim davant. Per això, has de considerar que es tracta de persones interessades en el tema que estàs plantejant i que, estan desitjant aprendre de la teva experiència i coneixements.
  3. Expressa’t amb naturalitat i respira tranquil·lament. Utilitza un llenguatge senzill i tracta de ser tu mateix. Evita avorrir a la teva audiència amb tecnicismes o excessives dades i tracta de no excedir-te més del necessari per a poder mantenir l’ interès del públic.
  4. No llegeixis: utilitza recursos de recolzament com esquemes, imatges o gràfics però, no bassis tot el teu discurs en ells. Recorda que el llenguatge corporal és molt important i el contacte visual amb la teva audiència és imprescindible per a que el teu discurs resulti creïble.
  5. Practica el teu discurs una i una altre vegada. Els experts asseguren que, lluny de ser una qualitat innata, la capacitat de parlar en públic s’adquireix i es perfecciona a base d’entrenament així que, no dubtis en gravar-te en vídeo per a veure aquells punts a millorar o en oferir el teu discurs davant d’amics per a veure quins dubtes els hi sobten i millorar així el teu  missatge.

Normalment tardo unes tres setmanes en preparar un bon discurs improvisat

Dale Carnegie

Post publicado en:
Motivació
Comparteix-ho

Posa’t al dia de l’actualitat flex

Subscriu-te a la nostra newsletter i no te'n perdis res. Contingut trend que t’interessarà.