Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2021-02-18

La majoria d’experts en recursos humans coincideixen en la importància de la motivació laboral per assolir l’èxit empresarial. Tant és així que grans corporacions com Pepsi o Danone ja fa temps que apostant per implantar en les seves organitzacions metodologies encaminades a millorar l’ambient laboral, el que aconsegueix potenciar les qualitats i productivitat dels treballadors.

Potencia la motivació en el treball

Les persones necessitem constantment sentir-nos valorades i saber que els nostres esforços són reconeguts. Per això, és crucial que els llocs de treball es percebin com espais segurs i agradables i que serveixin com un mitjà facilitador per complir les metes professionals, assolint així un desenvolupament laboral enriquidor i continuat.

Però, que és el que motiva realment els teus treballadors a donar el millor d’ells mateix? Estudis recents revelen que la motivació que produeix un augment de sou dura tan sols uns tres mesos. Això, malgrat ser un dels principals agents motivadors, funciona només a curt termini, pel que passa a ser un must, juntament amb l’espai de treball o els recursos necessaris per a dur a terme la feina. D’altra banda, el reconeixement verbal és necessari, però no és capaç per si sol d’il·lusionar, mentre que la promoció no sempre és aplicable.

La verdadera motivació es troba dins de cada persona i atén a factors de creixement i desenvolupament

És ben cert que les condicions externes influeixen notablement, la veritable motivació es troba dins de cada persona i atén a factors de creixement i desenvolupament, tant professional com personal. El que realment valora la majoria de treballadors és sentir que estan aprenent, que formen part d’un grup, que resulten útils, que es reconeix i valora el seu esforç i que, per sobre de totes elles, estan contribuint a millorar la societat. Tot això es resumeix, en la reciprocitat de creure en l’empresa per a la que es treballa i sentir que aquesta també creu en tu.

Tècniques de motivació laboral

En una empresa és clau que l’equip de recursos humans dediqui el temps necessari al desenvolupament i implementació de tècniques de motivació laboral que fomenten el benestar els seus treballadors, el que beneficiarà el rendiment i competitivitat de la companyia.

Però, com motivar al teu equip de treball? A més dels incentius econòmics tals com primes, pensions, bonificacions o reemborsament de serveis mèdics, entre d’altres, no s’ha de perdre de vista altre tipus d’al·licients encaminats a un major benestar del treballador. Aquí us numerem els principals:

– La flexibilitat laboral pot ser un aliat per a potenciar la seva productivitat: tenir lliure el dia de l’aniversari, reduir la pausa del migdia per a poder acabar abans, o allargar la jornada durant la setmana per a tenir les tardes de divendres lliures, són les pràctiques més habituals.

– Facilitar l’elecció de dies lliures i vacances per tal que els pares puguin fer-se càrrec dels seus fills durant les vacances escolars, o simplement fer-les coincidir amb les seves parelles, familiars o amics.

– Felicita els teus treballadors pels seus èxits, o simplement, quan facin un bon treball, això els hi reportarà una gran satisfacció.

– Promou la creació d’un bon clima propiciant la relaxació, l’amabilitat i la col·laboració entre tots els membres de la corporació.

– Fes que cada membre del teu equipo es senti integrat i vinculat a la companyia. Assegura que coneixen bé els productes, serveis i objectes de la mateixa.

– Permet la projecció dels teus treballadors dins de l’empresa amb plans a llarg termini. D’aquesta forma sabran que comptes amb ells.

> La formació laboral suposa un gran al·licient pels treballadors, ja que no només impulsa el seu creixement o qualificació professional, sinó que també augmenta el seu compromís amb l’empresa i fa que se sentin més valorats en aquesta, potenciar, al mateix temps el sentiment de pertinència.

Potser t'interessa

Sales de reunions

Lloguer de sales polivalents que proporcionen a la teva empresa un impacte addicional. Perquè moltes vegades l'èxit d'una reunió depèn...

En definitiva, és important que les empreses sàpiguen que un treballador motivat és un treballador feliç, amb ganes de seguir evolucionant i de donar el millor de si per anar a la mateixa direcció que la pròpia empresa marca. D’aquesta manera, l’èxit s’aconseguirà i compartirà de forma conjunta i col·laborativa.

 “Anar junts és començar. Mantenir-se junts és progressar. Treballar junts és triomfar”

Henry Ford

Compártelo

Inici de sessió