Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
Anna Jorge
2021-11-11

Cansat/ada de fer el mateix cada dia durant cada mes de l’any? Et sents estancat en la feina i això està afectant la teva productivitat i motivació? Per posar fi a això, la solució és trencar amb la rutina de la feina. Avui et deixem els millors consells per sortir de la rutina laboral, així com tot el que sabem sobre com pot afectar a les nostres vides. El coneixement és poder!

Què és una rutina laboral?

La paraula rutina sol tenir una connotació negativa quan l’escoltem. Oi? Sempre associem la rutina amb conceptes pesats com, matinar, arribar tard a casa, reunions, monotonia… Tot i que tenir una rutina de treball pot ser molt beneficiosa per l’organització i productivitat, és a dir, per portar a terme les tasques al dia i tenir-ho tot controlat, la línia que separa aquesta rutina laboral positiva de la rutina carregant és molt fina.

Tot i que tenir una rutina de treball pot ser molt beneficiosa per l’organització i productivitat, la línia que separa aquesta rutina positiva de la rutina carregosa és molt fina.

És per això que conèixer que fer per fugir de la rutina laboral que ens frena i saber quins són els aspectes que caracteritzen a cada una d’elles és essencial.

Com afecta la rutina laboral a les nostres vides?

Tota la rutina de feina positiva com la rutina monòtona afectem i molt al nostre dia a dia.

Mentre que una rutina de treball cuidada i clara pot ajudar-nos a relaxar la ment, estalviar temps i sentir-nos en control, quan aquesta rutina passa a desmotivar-nos perquè cada dia sembla un calc de l’anterior, com en” El dia de la marmota”, tots aquests beneficis es dissolen.

Mentre que una rutina de feina cuidada té molts beneficis, quan la monotonia passa a desmotivar-nos, aquesta part positiva es dissol.

Una rutina laboral monòtona i desmoralitzant també afecta les nostres vides, influenciant també a la part personal. Tenir una rutina laboral pesada farà que la productivitat empitjori, que la creativitat no flueixi, fent inclús que no costi sortir de casa o encendre l’ordinador als matins. Sentir-nos desmotivats a la feina pot causar que ens sentim desmotivats també al sortir de l’oficina. Perdre l’oci o les aficions no relacionades amb la feina és una cosa que no podem permetre’ns.

És dolenta la rutina laboral?

És dolent tenir una rutina a la feina? Si i no. Com en moltes ocasions, tot depèn de la persona, i conèixer-la a fons, què ens motiva i què ens crema, és fonamental per construir una jornada laboral que sempre sumi i mai resti.

Una vegada tinguem clares els senyals que indiquen que alguna cosa no està funcionant amb la nostra rutina laboral, està en les nostres mans treballar contra ella, reorganitzar-la i crear nous hàbits des de zero. Establir noves rutines i fer-li un gir de 180º al nostre dia té el poder de transformar tots aquests aspectes negatius en cosa del passat.

Beneficis de trencar amb la rutina laboral

La rutina de feina que tens actualment no et motiva? No trobes raons suficients per anar a l’oficina cada matí amb un somriure? Això ja s’ha acabat!

Trencar amb la rutina laboral té nombrós avantatge, i entre elles, es troba la més important: Sortir de la zona de confort pot augmentar la felicitat fins a un 50% ni més ni menys. Aquest petit esforç que s’ha de fer per oblidar el” no em ve de gust” davant un pla, creeu-nos, valdrà la pena.

No trobes raons suficients per anar a l’oficina cada matí amb un somriure? Això s’ha acabat! Incorpora nous hàbits a la teva rutina de feina i gaudeix de tots els beneficis que poden aportar-te.

Per descomptat, trencar amb la rutina a la feina té altres avantatges, com un augment de la productivitat i la creativitat al deixar les 4 parets de l’oficina enrere i sortir a treballar a les zones comuns, una millor concenrtració i capacitat d’atenció, un increment en la nostra energia… la llista és infinita!

Alguns consells o activitats per sortir de la rutina laboral

Ara arriba el moment de la pregunta més difícil: Que fer per trencar amb la rutina laboral i la monotonia? No et preocupis! Et portem alguns tips que segur que et donaran idees brutals per escapar de la monotonia dins i fora de l’oficina.

  • ADOPTA UNA ACTITUD RECEPTIVA

Només amb el teu interès i motivació aconseguiràs trencar amb la monotonia. Oblida els” no em ve de gust” o els” millor demà” i comença a dir que si a les sortides amb els companys els dijous, i anar al cine els dimecres a la tarda o a aquell curset al qual sempre has volgut assistir.

  • MARCAT “MINI” DESAFIAMENTS CADA SETMANA

Omple d’emoció les teves jornades laborals i estableix els objectius i desafiaments setmanals, lluita per aconseguir-los! Si no saps bé com organitzar-te, pots comptar amb apps que t’ajudaran a gestionar el treball i administrar-lo d’una manera molt més eficient. D’aquesta manera, aconseguiràs que cada setmana sigui diferent.

  • SEPARA EL TEU ESPAI DE FEINA DE LA RESTA

Amb el teletreball, desconnectar durant la jornada laboral s’ha complicat. El model de treball híbrid serà el teu gran amic contra la rutina de treball monòtona: passa alguns dies a la setmana a casa i vés a l’oficina uns altres, això aconseguiràs canviar d’aires fins i tot quan treballes. Això ajudarà moltíssim a la teva productivitat, motivació i creativitat.

No et perdis aquest post sobre tendències en oficines pel 2022, per si necessites inspiració extra ;).

  • ELS COFFEE BREAKS SERAN EL TEU MILLOR ALIAT

Passa més temps a les zones comunes com els coffee points o zones de descans de la teva oficina i aprofita’ls com a punts de trobada per a gaudir de moments de desconnexió i fomentar el networking i el treball en equip.
Les zones comunes fomenten el networking, la creativitat i el treball en equip.

  • SURT, RESPIRA I CARREGA PILES

A la teva hora de descans, fes una volta per l’exterior de l’oficina, estira les cames, respira aire nou i carrega les piles per seguir amb la jornada, el teu cos i la teva ment ho necessiten!

  • NO CANVIÏS LES TEVES RUTINES DE SON

Això és l’únic que aconsellem que no canviïs: les hores de ficar-se al llit i aixecar-se cada dia. Els experts recomanen que, per ser més productius hem d’establir els mateixos horaris d’anar a dormir cada nit i aixecar-se cada matí. Si no ho compleixes, pren nota i ajusta l’alarma del despertador! Aquest article es TOP si necessites més consells sobre ritualitzar el son, no falla!

Si penses que l’aventura es perillosa, prova la rutina, és mortal.

Paulo Coelho

Compártelo

Inici de sessió