Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2015-06-25

Aconseguir una bona cohesió i un profitós treball en equip a les empreses és una tasca a vegades complicada, sobretot si l’empresa compta amb un número elevat de treballadors. En ocasions, els treballadors no comparteixen una bona comunicació, no coneixen els objectius, no tenen les tasques clares, tenen falta d’experiència, males relacions amb els companys, etc. Totes aquestes circumstàncies fan que els treballadors acudeixin desmotivats al treball, fet que ocasiona un baix rendiment i en moltes ocasions, els objectius no s’aconsegueixen.

Per a posar remei a aquesta situació, moltes empreses opten per realitzar activitats de team building, una tècnica d’origen anglosaxó cada vegada més popularitzada. Consisteix en la realització d’activitats amb tots els membres de l’equip (inclosos els superiors i responsables), que tenen com a objectiu principal treballar en la cohesió, la participació d’estratègies comuns (sobretot en la resolució de problemes en equip) i, a la vegada, que serveixi per acostar i llimar possibles conflictes entre el personal. L’objectiu és augmentar la motivació del personal i la construcció eficient d’equips de treball.

Un aspecte primordial a tenir en compte és que aquestes activitats tenen que desenvolupar-se en un lloc apartat de la vida quotidiana, ja que el fet d’estar en un entorn diferent ajuda a alliberar tensions i actuar de manera diferent amb els companys.

Des de Lexington us proposem algunes de les activitats de team building que es poden portar a terme per a millorar el sentiment d’equip i augmentar la motivació dels treballadors d’una empresa són:

  • Jocs de paraules: aquests jocs serveixen per a ”trencar el gel”, tenir un acostament amb les altres persones i per a millorar la seva relació amb el treball, així també com per a incentivar a tots els membres a participar, inclús als més tímids.

Alguns d’aquests jocs poden ser:

– En una sola paraula: animar a l’equip a escollir una paraula, que descrigui el seu treball a l’empresa, fa que es generi un debat inicial i s’observen les opinions que cada un té al respecte.

– Troba 10 coses en comú: l’objectiu d’aquest joc és que els treballadors es coneguin més enllà de la relació laboral que puguin tenir.

– Reunió exprés: aquest joc consisteix en que les persones vagin rotant i parlin amb una altre durant 10 minuts. D’aquesta manera s’anima als treballadors a conèixer-se a les distàncies curtes, la qual cosa pot ser molt convinent per a ajudar a que les persones més tímides participin i s’integrin.

  • Joc de pistes:

– Cluedo: aquesta és la versió en persona del popular joc d’investigació. Ajuda a plantejar estratègies i a practicar la resolució de problemes en equip.

– La busca del tresor: Aquest joc ajuda també al treball en comú, fent que tots aportin les seves idees i resolguin les proves en equip.

  • Gimcanes i activitats físiques:

– Humor amarillo: es tracta de proves físiques on s’ha d’ajudar i recolzar als companys per tal que aconsegueixin realitzar part del treball a temps i que així els demés puguin continuar consecutivament fins a finalitzar la prova.

–  Torneig de campions:  pel caràcter competitiu que posseeix, aquest tipus de joc incentiva el treball eficient en equip per a arribar a aconseguir els objectius.

Cal esmentar que s’ha demostrat que la realització d’activitats de team building millora els resultats empresarials, donat que els treballadors es senten involucrats i aprenen com treballar en equip de manera més eficient i pro-activa, ajudant a la construcció de noves estratègies que puguin aplicar-se a l’activitat de l’empresa. En definitiva, la realització d’activitats de team building està altament indicada tant per un equip de treballadors que es troba desmotivat com per a millorar encara més el grau de satisfacció dels treballadors d’una empresa.

“El treball en equip és el secret que fa que la gent comú aconsegueixi resultats poc comuns.” Ifeanyi Onuoha.

Compártelo

Inici de sessió