Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
Nuria Nieva
2022-11-08

Necessites una guia per saber com elaborar un pla d’acció d’una empresa? Està clar que definir i estudiar les idees empresarials és tot un encert i els plans de negoci estan cada dia més presents en les empreses que volen projectar-se amb èxit al futur. A més a més, ara, ha arribat el moment d’estudiar també cada projecte individual del qual la companyia va formar part i implantar plans d’acció que possibiliten una major definició en els processos.

“El pla d’acció és el pas previ a l’execució d’un projecte”

Ordenar i planificar els projectes de l’empresa ajuda a assolir els objectius, i sense cap mena de dubte, un bon pla d’acció és el pas previ a l’èxit.

5 passos per elaborar un bon pla d’acció

Un pla d’acció exitós ha d’elaborar-se en equip per així, integrar en l’estratègia empresarial a tots els departaments que formen part de l’empresa. Aquests són els cinc punts essencials als quals has de respondre:

1. Definir l’objectiu

Com a tot pla, aconseguir definir bé l’objectiu és el punt de partida correcte. Així doncs, si vols arribar a elaborar un bon pla d’acció que porti al teu projecte al cim més alt, no escatimis esforços en aconseguir centrar l’atenció en el que de veritat importa. A més a més, si són diverses les persones les que participen en l’elaboració del pla, serà molt més fàcil dirigir la seva feina si l’objectiu està ben definit.

2. Fixar el responsable

En el moment en el qual l’objectiu està definit, és molt més senzill decidir a quin departament de l’empresa o a quin treballador en concret es va confiar la realització del projecte. Un bon líder empresarial coneix les fortaleses i les debilitats del seu equip i sap quins reptes són capaces d’afrontar.

3. Estimar el temps

Ja coneixes l’objectiu del projecte i també la persona o persones responsables de la seva posada en marxa. El següent pas necessari si vols saber com elaborar un pla d’acció d’una empresa és fixar el moment oportú per iniciar l’activitat i el moment ideal per tancar el projecte. En aquest punt és important que el departament de recursos humans aporti informació sobre possibles absències dels treballadors implicats o dies no laborables que afecten el compliment dels terminis.

 4. Calcular els recursosSi multipliques les persones implicades en el projecte pel temps òptim per a la seva realització, tindràs com a resultat els recursos que l’empresa haurà de destinar a complir amb l’objectiu. A més a més, és important tenir en compte si el projecte requereix personal extra, o la compra d’algun equip o programa especial que impliqui un augment de l’aportació de recursos econòmics.

5. Comunica-ho

Un dels aspectes més importants d’una empresa és la seva comunicació, tant interna com externa, així que per tancar un pla d’acció de forma exitosa, és important definir curiosament quines persones seran informades i de quina manera es portarà a terme el traspàs de la informació.

 Aquests 5 passos et donaran la resposta sobre com fer un pla d’acció d’una empresa, Ara analitza bé el teu negoci i aplica els canvis necessaris per aconseguir l’èxit en tots els seus projectes.

“La planificació i preparació adequades impedeixen el rendiment defectuós”

John Lanchester

Compártelo

Inici de sessió