Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2017-08-17

El traspàs d’un negoci és un acord comercial en el qual es cedeix el contracte d’arrendament d’un local o un negoci. En aquest procés de traspàs se sol incloure el mobiliari o productes (béns tangibles), així com el valor afegit de la marca o clientela (béns intangibles).

En aquest post, t’expliquem el que s’ha de tenir en compte per realitzar un traspàs de negocis… Comencem!

Per una part, si ets l’amo, has de parar atenció als següents punts:

Posa un preu al teu negoci:

Valora el teu negoci i pensa un preu mínim i un màxim per poder acceptar les ofertes dins d’aquests marges. La quantitat haurà de ser coherent amb la capacitat de generar beneficis.

Explica-ho al món:

I no només amb el típic cartell de “es traspassa” a la porta del local. Si vols que el traspàs es faci realitat, publica la teva oferta en portals i pàgines web especialitzades

Si vols realitzar el traspàs, tingues a mà tota la informació rellevant respecte als despeses i els ingressos del negoci

Prepara informació d’interès:

Elabora un dossier en el qual es recullin característiques del negoci tals com facturació. Impostos, comptabilitat, llicències o costos.

Ja has trobat nou amo?

És molt important tenir un advocat o un assessor jurídic per no deixar caps per lligar i tenir molt en compte tots els tipus d’impostos que estàs obligat a assumir.

Per altra banda, si ets emprenedor i busques iniciar-te a la vida empresarial amb un traspàs, hauràs de tenir en compte els següents “tips”:

Visita el local:

Acudeix al negoci que t’interessa i converteix-te en un client mes. D’aquesta manera, podràs conèixer, de primera mà, si el negoci funciona, valorant la ubicació i sabent quin és el “modus operandi” dels teus futurs clients.

Dóna’t a conèixer!

Parla amb l’amo del negoci i mostra-li el teu interès en el traspàs. Assegurat que el negoci funciona bè i el perquè del seu traspàs.

Pensa molt bé, els diners que vols invertir i la rendibilitat del negoci

Valora l’ oportunitat:

Informat sobre els aspectes legals i les restriccions que poden existir (Sobretot a l’hora de fer les obres o canvis).

Analitza les tevés prespectives:

Tingues clar el que vols invertir i els beneficis que desitges obtenir. Per a això, fes un estudi de mercat i analitza pros i contres del traspàs. El negoci ha de ser rendible per a tu.

Negoci el preu:

Si finalment et decideixes a acceptar un traspàs, negocia amb l’amo per arribar a la quantitat que més us convingui als dos. Sigues realista i, si és necessari, busca un assessor extern que valori el negoci de forma objectiva.

Si finalment “habemus traspàs”, és essencial cuidar als clients per mantenir-los i, a partir d’aquí, anar introduint les teves noves idees, però sempre respectant l’essència.

Comença el procés de canvi

Una vegada el traspàs es fa efectiu i el contracte està signat, és interessant que com a antic propietari li tiris una mà al nou responsable i que tots dos coincidiu en el negoci un parell de setmanes perquè el canvi no sigui tan radical.

 “Tregui-li profit al que vostè sap. Aquí està la riquesa”

Warren Buffet

Compártelo

Inici de sessió