Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
Anna Jorge
2022-02-10

Possiblement, el “jo abans llegia molt, però és que ara no tinc temps” sigui l’excusa més clàssica (i menys creïble) que ens posem a nosaltres mateixos. Però, i si convertim la lectura en formació? I si llegir passes a ser un hàbit enfocat a ser millors companys, millors treballadors i millors líders? Agafeu paper i bolígraf, perquè volem compartir amb vosaltres els millors llibres sobre lideratge, cultura empresarial i èxit: en resum, els millors llibres sobre el lideratge per empresaris i els seus equips. Amb ells, no hi ha excusa que valgui cap dia de la setmana. Comencem!

So many books, so little time!

Els millors llibres sobre lideratge recomanats

Dilluns: «A Promised Land» de Barak Obama

Que millor que les memòries d’un dels majors referents en l’àmbit mundial per inspirar als líders d’avui i demà? L’expresident dels Estats Units ens porta de la mà mentre recorrem les seves memòries, des dels seus primers passos en la política fins a la seva elecció com a major representant de la Casa Blanca, sent així, el primer afroamericà en sustentar el càrrec.
Una història íntima i introspectiva sobre la lluita per la democràcia, el costat més personal d’una figura política que traspassa fronteres i el poder de la seva generació.

Una història íntima i introspectiva sobre la lluita per la democràcia, el costat més personal d’una figura política que traspassa fronteres i el poder de la seva generació.

Troba’l aquí

Dimarts: «The Ride of a Lifetime: Lessons Learned from 15 Years as CEO of the Walt Disney Company»  by Robert Iger, Joel Lovell

En el moment en el qual Robert Iger es va convertir en CEO de The Walt Disney Company, la cultura empresarial i la seva situació en el mercat no passaven per un bon moment. Però ell va decidir implantar les seves idees, conceptes dels quals abans s’havia fugit, per convertir la companyia en un dels referents de la indústria més representatius. En aquesta obra ens comparteix tot el que va aprendre sobre acceptar reptes, liderar equips i comunicar els seus valors de manera clara.

Una altra gran personalitat, aquesta vegada en el món dels negocis, ens porta un dels millors llibres pels líders d’avui i de demà, animant-vos a tots a fer el pas que altres no es van atrevir a donar.

Troba’l aquí

Dimecres: «Work Rules!: Insights from Inside Google That Will Transform How You Live and Lead» de Laszlo Bock

El director de RRHH de l’empresa que ha revolucionat la manera en la qual interactuem amb el coneixement no entén com la feina, allò en la que invertim la majoria del nostre temps cada dia, pot ser una experiència desmotivada i frustrant en molts dels casos. I és per això que aquest manifest ensenyarà lliçons com contractar sempre gent amb més talent que vosaltres (encara que costi temps trobar-les), ser transparents i aprendre dels vostres millors treballadors (i també dels pitjors).

Aquest llibre us atraparà per ser la lectura més atrevida i irreverent que descobrireu en aquest post. Apunteu!

Troba’l aquí

Dijous: «Leaders Eat Last» de Simon SInek

Simon és considerat el líder del moviment cultural WHY, i és que saber el perquè del que hi ha al darrere de cada decisió és sempre essencial. En aquest llibre, l’autor busca el secret per inspirar compromís en els equips. És ciència, i és que, si les empreses foren capaces d’adoptar una mentalitat de suport incondicional, els seus treballadors estarien més motivats i apuntarien més alt, perquè sabrien que tenen un equip i a la seva empresa guardant-li les espatlles.

Interessant, oi? Potencieu el sentiment de pertinença i la cultura empresarial al màxim, els resultats seran impressionants! Un dels millors llibres per ser un bon líder, sense dubte

Troba’l aquí

Divendres: «No Rules Rules: Netflix and the Culture of Reinvention» de Reed Hastings, Erin Meyer

Divendres de Netflix and chill? Quin líder no admira a aquesta companyia per la seva cultura i el seu èxit? Netflix ha estat tota una revolució, i no per casualitat, sinó per basar els seus valors empresarials en la llibertat i la responsabilitat, el que li ha permès innovar i adaptar-se a cada canvi i a cada trend.

En aquest llibre entrarem fins als nivells més interns de la companyia de la mà del seu cofundador Reed Hastings, per conèixer testimonis de treballadors sobre el model de treball, anècdotes i la filosofia de negoci que s’amaga darrere el seu èxit. Un dels millors llibres sobre lideratge que hem trobat!

Troba’l aquí

Dissabte: «Can’t Buy Me Like:  how authentic customer connections drive superior results» de Bob Garfield y Doug Levy

Com ja van escriure Lennon and McCartney, els diners no poden comprar l’amor, però, i els likes? Aquesta obra estudia com les empreses es limiten a vendre el seu producte com es feia anteriorment tenen pitjors resultats que aquelles companyies que van més enllà, que creen relacions amb els seus clients a través de les xarxes, que es mostrés compromeses amb causes socials i que no es limiten només en vendre. Elles són les que es fan amb el mercat, sense dubte!

Pels apassionats del marketing, de les xarxes socials i de la imatge corporativa, aquest llibre significa obrir els ulls (per fi). Ho esteu fent bé?

Troba’l aquí

Diumenge: «The First 90 Days: Critical Success Strategies for New Leaders at All Levels» de Michael D. Watkins

Us ve de gust un diumenge de clàssics? Doncs apunteu-vos a la bíblia del lideratge. I és que aquest llibre (que ja ha complert quasi vint anys i ha estat actualitzat per convertir-se en la guia definitiva i més atemporal) us dóna tots els tips que necessites per a convertir-te en el líder que voleu ser, en part imprescindible del projecte, en aquesta figura que necessita tant a la companyia com ella us necessita a vosaltres.

Convertiu-lo en el vostre mapa cap a l’èxit i recolzeu-vos en ell en els vostres moments de transició; perquè aquests moments en els quals s’ha de prendre les majors decisions són els que vertaderament marcaran la diferència.

Troba’l aquí

La nostra recomanació: el millor llibre de ficció sobre el lideratge

Bé, potser *no* hauríem de dir-li el millor llibre sobre lideratge, però sí que és la nostra recomanació especial. Perquè no tot són els assajos i guies, i és que, si el vostre hobby més top ja era la lectura i voleu una obra de ficció que us faci reflexionar i que, al mateix temps, sigui didàctica i entri en aquesta llista de llibres autoritzats per llegir a l’oficina, us deixem amb aquesta última recomanació.

«Tots els homes del rei » de Robert Penn Warren

I si ens endinsem en l’inexplorat costat fosc del lideratge? Aquesta, sense dubte és la novel·la política de major rerefons del segle XX. I el paper que pren el lideratge és central per la història, el com l’autoritat afecta els altres, com drena temps i demanda privilegi. Aquesta és la història de l’ascens al poder com a governador de l’estat de Willie Stark, explicada des de la perspectiva de la seva mà dreta, Jack Burden, en un món de corrupció a Louisiana.

Tota una meravella! Estem segurs/es que no podràs desenganxar-te de les seves pàgines i que sereu capaços de llegar entre línies per extreure els aprenentatges més profunds per aplicar en el vostre dia a dia com empresaris d’èxit

Troba’l aquí

El que no arrisca, es sol perdre el millor.

La Cenicienta

Compártelo

Inici de sessió