Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2021-07-22

Reinventar-se o morir!

Un dels principals desavantatges del teletreball és la pèrdua del sentiment de pertinença a la companyia. I és per això que treballar la motivació els teus treballadors és essencial.

Haver traslladat l’oficina al menjador de casa, com hem reflexionat en altres ocasions, tenia avantatges, per descomptat, però també comporta molts reptes.

Un dels principals desavantatges del teletreball és la pèrdua del sentiment de pertinença a la companyia. I és per això que, com a propòsit de l’any nou (o de meitat d’any més ben dit), és essencial treballar en la motivació dels equips.

La projecció dels treballadors dins de l’empresa i la formació són algunes de les tècniques de motivació més efectives i beneficioses, tant per la companyia com pels treballadors. Avui us volem parlar del concepte de reskilling i upskilling, dues idees relacionades amb el talent dels teus treballadors cada vegada més populars dins l’àmbit empresarial.

Què és el reskilling?

El reskilling crea treballador més versàtil.

El reskilling és el que coneixem com a reciclatge professional. Consisteix a formar internament els talents que ja coneixen l’empresa i el producte a la perfecció i que, a més a més compten amb els soft skills necessaris per pivotar d’un lloc a l’altre. El reskilling és el que coneixem com a reciclatge professional.

Serà necessari que adquireixin les hard skills o competències tècniques requerides per la seva nova posició, però d’aquesta manera s’impulsarà la retenció de talent en la companyia i la motivació del treballador, el qual se sentirà valorat dins el teu equip.

Que és upskilling?

L’upskilling ajudarà a desenvolupar treballadors més especialitzats.

L’upskilling per la seva part, busca reforçar les competències dins d’un mateix lloc o perfil per poder exercí més funcions, assumir més responsabilitats i esprémer al màxim el potencial d’un treballador fet a mida per la seva posició.

Desenvolupar, per exemple, les competències digitals és un dels factors clau en aquests processos de formació, millorant la productivitat de l’empresa i eliminen la bretxa digital. D’aquesta manera sempre se sentiran com peix dins l’aigua en el seu lloc de treball, el que enfortirà el seu sentiment de pertinença a l’empresa. El treballador es veurà recolzat en tot moment.

Descarrega’t aquí aquesta checklist que t’hem preparat per començar des de ja amb el reskilling i l’upskilling dintre la teva companyia. No deixis escapar el teu talent!

Com gestionar un programa de formació que impulsi la transformació de la teva empresa.

La pregunta que pot sorgir als responsables de formació i talent de les empreses és: com fer-ho? En què ens hem de concentrar per oferir una formació completa al treballador?

El més important és profunditzar des del més general al més específic, i és aquí on entren els conceptes de soft skill i hard skill que hem introduït en el punt anterior.

És una combinació de les soft skills com l’empatis i la creativitat, i les hard skills o habilitats tècniques, el que capacita al treballador per exercir les seves tasques i per créixer professionalment.

Les soft skills o habilitats toves són aptituds transversals que neixen de l’experiència personal, des d’habilitats socials i comunicatives fins a la creativitat. I són aquestes habilitats toves que serveixen d’indicatiu del talent natural que, sumades a les hard skills o habilitats tècniques, capaciten al treballador per exercir les seves tasques i per créixer professionalment.

Llavors, Quins serien els passos per implementar el reskilling i l’upskilling a la teva empresa?

1. El primer és avaluar la situació de la companyia per definir els llocs que quedaran obsolets, les noves necessitats que sorgeixen i el talent amb el qual ja es compti.

2. Una vegada elaborat aquest mapa de talent, haurem de determinar quins són els treballadors que més poden aprofitar el reskillings i l’upskillings, ja que no a tots senten la mateixa motivació o ganes de promocionar doncs l’empresa.

3. Quan hagis decidit els soft skills que reforçar i és hard skills en els que la companyia necessita invertir, hauràs de dissenyar un programa de formació personalitzat, amb continguts clars, pràctics i enfocats a les competències de cada treballador.

Recorda, un dels objectius és motivar l’equip per atraure i retenir talent a la teva empresa! Cada treballador és un món.

4. Per últim, és molt important que realitzis un seguiment continuo, tant per estudiar el progrés i sensacions del treballador, com per analitzar l’impacte del reskilling i l’upskilling que hem dut a terme.

Potser t'interessa

Coworking

Ser al lloc i en el moment adequats quan comences o tenir presència quan la situació ho requereix. I sempre amb totes les comoditats que...

Beneficis del reskilling i upskilling

Apostar pel reskilling i l’upskilling i per un aprenentatge continuo dels treballadors només pot portar avantatges:

➳ La retenció del talent s’ha d’impulsar. Comptar amb treballadors flexibles, qualificats i compromisos amb la companyia que farà que els llaços s’enforteixin i que el treball en equip s’intensifiqui.

➳La reducció de costs també és un factor a tenir en compte. Les noves contractacions sempre comporten costos de formació i un període d’adaptació del treballador, que pot resultar en una relació duradora amb l’empresa o en l’obligació de començar el procés una altra vegada des del principi. El reskilling i l’uspkillins també requereixen certa inversió en formació, però les expectatives de futur són més favorables, sense dubte!

➳El reskilling i l’upskilling són, són, a més a més, garantia de futur. Impactar d’aquesta manera en la motivació dels treballadors sempre es tradueix en millors resultats, major productivitat i força per afrontar com equip possibles èpoques de crisi.

Estem segurs/es que, almenys, t’ha picat la curiositat sobre que és el reskilling i l’upskilling, i és que són dos mètodes d’avantguarda que qualsevol #rebel voldria implementar.

Uneix-te al moviment Lifelong Learning, perquè l’èxit d’una empresa depèn, sobretot, de la seva força laboral i de la seva capacitat per adaptar-se al canvi. Seguir aprenent i creixent diàriament és el que marcarà la diferència.

“Les persones canvien quan s’adonen del potencial que tenen per canviar les coses”
Paulo Coelho

Compártelo

Inici de sessió