Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2016-10-27

Estàs buscant finançament per posar en marxa el teu projecte però no saps com fer-ho?  Aquest és un dels temes empresarials que més preocupa entre els  emprenedors que necessiten una inversió inicial per treure la seva  idea de negoci, i es que trobar un finançament no és una tasca fàcil.

No saber ni com ni a on buscar finançament és la principal preocupació dels emprenedors que volen treure el seu projecte

Molts d’ells comencen la seva cerca acudint a entitats bancàries però, què succeeix si no complim amb els seus requisits? En aquests casos, deus saber que existeixen diferents tipus de finançament alternatiu i que, generalment, representen una opció molt valorable. Et presentem els següents:

  • Crowdfunding:

Quan no pots aconseguir finançament per al teu negoci  pels canals convencionals, el Crowdfunding és una de les millors alternatives, ja que es basa en l’aportació de petites quantitats a canvi de algunes recompenses originals i que tenen a veure amb el projecte. És a dir, és un micro finançament col·lectiu a través de la Xarxa.

  • Equity Crowdfunding:

Aquesta opció es recolza en el Crowdfunding, la diferència radica en la contraprestació, ja que permet a diferents persones invertir en empreses a canvi d’un benefici econòmic (retorn a través de rendes, accions o participacions de l’empresa).

  • Crowdlending

És un tipus de finançament semblant al que realitzen els bancs, amb la diferència de que en aquest cas una persona particular o una empresa qui presta els diners, amb les condicions establertes entre les parts interessades. S’ha de destacar que, el Crowdlending ha generat durant els últims anys a Espanya més de 100 milions d’euros, posicionant-se el sisè país a nivell europeu pel que fa al volum. 

Així mateix, abans d’escollir quin tipus de finançament vols per a la teva empresa o startup, has de tenir en compte els següents consells per a no cometre cap error: apunta!:

1. Estar segur del teu projecte

Abans de presentar el teu projecte als inversors, has d’estar completament segur de que pugui funcionar. Per que si tu no creus en el teu projecte, qui ho farà?

2. has de disposar d’un bon pla de negoci

Defineix quants diners necessita la teva empresa, ja que un inversor el que principalment vol veure son balanç i documents que acreditin com generaràs la suficient rendibilitat i escalabilitat.

3. Ser optimista, però també realista

Adopta una actitud previsora i prudent a nivell financer i, el més important, coneix bé el mercat en el que la teva empresa va a introduir-se per a que el teu producte o servei s’adapti a les teves necessitats i es diferenciï de la competència.

4. Assessorat per un professional

Si es necessari, contracta els serveis de un consultor financer per a que t’ ajudi a determinar quin tipus de crèdit necessita la teva empresa.

si no t’agrada el risc, has de sortir corrents  del negoci”.

 Ray Kroc

Compártelo

Inici de sessió