Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
María Elipe
2018-01-18

Com ja sabem, el món dels negocis és imparable i s’atreveixen amb tot. En aquesta ocasió, parlarem d’un model de negoci que està en ple auge, que genera una nova dinàmica de mercat, i que atrau cada vegada més les inversions d’emprenedors i empresaris. Es tracta dels business on demand.

El creixement dels negocis on demand implica un canvi en els esquemes econòmics i en les formes de consum de tota una societat

Com sorgeixen els negocis on demand?

Els business on demand són una espècie de negocis a la carta que neixen amb l’objectiu de cobrir certes necessitats dels usuaris, permeten connectar a través d’internet a milers de persones que estan disposades a cobrir-les a canvi d’un benefici econòmic. Per altra banda, també pot tractar-se d’empreses que ofereixen serveis de consum flexibles.

En definitiva, el que els negocis on demanad persegueixen és que els usuaris trobin el que busquen d’una manera senzilla i accessible.

Alguns Exemples…

Uber i Airbnb, Companyies que es regeixen per aquest model de negoci i que han assolit un gran èxit, ofereixen serveis de transport i allotjament que tradicionalment es contractaven personalment, via telefònica o, en els últims temps, de forma en línia. En l’actualitat, es poden contractar amb només pressionar la icona de l’aplicació del nostre Smartphone, accedint a l’oferta proporcionada per tota la comunitat que es troba vinculada.

Netflix, empresa que ha revolucionat el mercat audiovisual, permet als usuaris consumir tantes sèries i pel·lícules com desitgen a través d’una subscripció econòmica mensual. El que tu vulguis, quan tu vulguis.

Avantatges i Inconvenients dels negocis on demand:

Aquest és el kit de la qüestió! Tot model de negoci té els seus punts positius, però també comporta alguns inconvenients. A continuació, detallem els més destacables:

 Avantatges dels negocis on demand

  • Permeten als usuaris consumir els serveis quan vulguin i en alguns casos, a preus més econòmics.
  • La manera de consumir aquests serveis és molt senzilla i instantània.
  • Representen una oportunitat per la flexibilitat laboral i la transformació de les empreses gràcies a la tecnologia.

 Inconvenients dels negocis on demand

  • En tractar-se d’un model emergent. Els sistemes de regulació poden no estar suficientment desenvolupats, afectant negativament tant a les empreses on demand com al mercat en general.
  • La tendència de creixement d’aquest model de negoci comporta un augment considerable de la competència directa, això fa que els business on demand han de centrar encara mes els seus esforços en diferenciar-se de la resta.

 

Únicament aquells que s’atreveixen a tenir grans fracassos, acaben aconseguint grans èxits.”

Robert F. Keneddy.

Compártelo

Inici de sessió