Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2015-03-05

Segurament et trobes entre les persones que penses que ets un negat per a la creativitat i que, només alguns pocs dels mortals han estat beneïts amb aquest do. Dons t’equivoques. La majoria d’experts coincideixen en assegurar que la creativitat, al igual que molts altres talents, és una cosa que es pot entrenar, de la mateixa manera que aprenem a llegir o a sumar, independentment de l’edat que tinguem o de les circumstàncies que ens rodegen.Vols alliberar la teva creativitat? L’únic que necessites és posar-li ganes i dedicar-te amb molta il·lusió i sense por al que diran. Posa atenció als següents documents, que faran canviar la teva perspectiva sobre la creativitat.

  1. L’educador britànic i expert en creativitat Ken Robinson es planteja la necessitat de modificar l’actual sistema educatiu per a nodrir la creativitat dels estudiants, enlloc de premiar a aquells comportaments que els encaixen amb prohibicions que limiten la seva identitat, fent créixer la seva por a cometre errors. Pots veure l’ intervenció de Ken Robinson a TED Talk: School kills creativity; a més, serà uns dels speakers del World Business Forum Madrid 2015.
  1. Al seu assaig “Com la gent aconsegueix noves idees?” (“How Do People Get New Ideas?”), l’escriptor Isaac Asimov explica que la base de tot procés creatiu resideix en la formació, encara que la clau sembla ser que s’ha de tenir una actitud inconformista que porta a l’individu a qüestionar-se tot tipus de convencions. A més, Asimov conclou que, a un ambient distès com un sopar informal, és perfecte per a fomentar la creativitat ja que, la pressió i la responsabilitat coarten la producció de noves idees.
  1. El CEO d’ Apple i Pixar, Steve Jobs, va assegurar a un discurs durant una cerimònia de graduació a la Universitat d’ Stanford que, tots els nostres èxits i descobriments són conseqüència de les nostres vivències. Jobs explica l’alliberació creativa que va suposar per a ell que el despatxessin de l’empresa que ell mateix va fundar, una experiència que el va permetre descobrir l’ importància d’estimar allò que fas i de no conformar-se per poder aconseguir resultat extraordinaris. No et perdis l’inspiradora intervenció de Steve Jobs Stay Hungry, Stay Foolish.
  1. Finalment, David Kelley, autor del llibre Creative Confidence, assegura que totes les persones som creatives per naturalesa, però que la majoria de la gent renuncia a la creativitat per por a ser jutjats. No obstant, la creativitat és un concepte que es pot treballar, fins a convertir-la en una cosa familiar. Una cosa que podem resumir en una millor confiança o, tal com ho resum el psicòleg Albert Bandura, auto – eficàcia, equiparable a la sensació de que un mateix pot caviar el món, de que pot aconseguir qualsevol cosa que es proposi. Aquesta creativitat innata ens permet tenir moltes idees, idees més interessants i, en definitiva, prendre millors decisions. No et perdis la conferència de David Kelley a TED Talks: How to build your creative confidence

“Mai caminis pel camí ja fet, perque només et conduirà cap a on altres han anat”

Graham Bell

Compártelo

Inici de sessió