Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2015-08-06

Diuen que “si vols que les coses surtin bé, les has de fer tu mateix”. Aquest es un dit que els empresaris acostumen a creure totalment, generalment per l’esforç que han fet pel seu negoci, des de l’ inici fins on han aconseguit que estigui en aquest moment.

Es per aquest motiu que una de les més grans preocupacions que tenen en aquest moment a l’hora de marxar de vacances, ja que saben que no poden tenir-ho tot controlat, bàsicament, perquè no hi seran. Si es aquest el teu cas, has de saber que aquesta sensació és normal, però també has de tenir en compte que ets humà i que també necessitaràs unes vacances per a descansar i desconnectar.

Per això, avui a Lexington, et donem sis consells sobre qué has de fer per marxar de vacances sense que això afecti al funcionament del teu negoci.

1. Avisa a tots del teu període de vacances: has d’avisar a tots (clients, proveïdors, treballadors…) de que marxes de vacances, indicant exactament quins dies no estaràs. És important també, que els hi facis arribar aquesta informació amb suficient antelació com per que es puguin planificar en funció de qui necessita la teva presencia, els que no , les tasques més importants i les que poden esperar a la teva tornada.

2. Planifica i fes un calendari de tasques: aquest punt és realment important. El fet de que es planifiquis les tasques amb antelació pot ajudar-te a prioritzar les que són més importants i per a les que és interessant que estiguis present, i les que poden fer els teus treballadors sense que hagis d’estar. Pots utilitzar un calendari i situar les accions, treballs i altres tasques a realitzar en funció de les teves vacances i de les dels altres membres del equip. D’aquesta manera, pots planificar-te i assegurar-te de que en cada moment estigui la persona més idònia per a realitzar cada activitat. Això et donarà molta tranquil·litat, perquè tindràs la sensació de tenir tot lligat i controlat.

3. Sigues previsor/a: aquest és un punt que no tots el tenen en compte, però que és molt important er a evitar tenir alguna trucada que t’ennuvoli les vacances.

En aquest sentit, has d’intentar imaginar-te possibles circumstàncies que poden passar durant la teva absència. Si t’avances i planifiques què fer en cada cas, deixant al càrrec a algun dels teus treballadors, podràs gaudir de les teves vacances amb molta tranquil·litat.

4. Reuneix-te amb els teus treballadors: fes les reunions que creguis convenients per a donar unes pautes als treballadors sobre les funcions que assumiran durant el temps que tu no estiguis i especialment si canvien en excés i/o si tenen que assumir alguna de gran responsabilitat. Aprofita aquestes reunions per a indicar al teu personal a qui han de preguntar en cas de que tinguin dubtes o problemes; si els responsables podran contactar amb tu davant d’un gran imprevist o emergència; i quina és la millor manera de posar-se en contacte amb tu si fos el cas.

5. Delega responsabilitats: aprèn a delegar les tasques i responsabilitats durant el temps que estiguis absent. Reuneix-te amb aquestes persones i assegura’t que deixes clars tots els punts. Si ho fas podràs identificar a persones que poden assumir responsabilitats en altres moments, per exemple quan estàs de viatges o malalt. A més, és una bona manera de despreocupar-te durant uns dies i carregar energies per a la teva tornada.

6. Automatitza tasques: treu-li profit a les noves tecnologies i automatitza totes les tasques que vegis que no necessiten que es facin manualment com per exemple, l’enviament d’ emails o programa la contestació automàtica del correu electrònic, la publicació de continguts al blog corporatiu o a les xarxes socials…

Si segueixes aquests consells podràs gaudir d’unes vacances sense por a que el teu negoci no estigui funcionant correctament perquè tu no hi ets. Potser que et costi la primera vegada, però en quant vegis que funciona, segur que no t’ho penses dos cops per a tornar-ho a fer i així poder gaudir d’uns dies en família.

Compártelo

Inici de sessió