Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2015-08-13

El CEO (Chief Executive Officer) és el líder i gerent a càrrec d’una empresa, és qui lluita per l’empresa dia a dia. No obstant, aconseguir ser un CEO d’èxit no s’aconsegueix de la nit al dia. Per això es necessita tenir una sèrie de característiques, com per exemple saber ser un bon líder i comunicador, un gran estrateg, persuasiu i convincent venedor, creant equip, motivar al teu personal, etc. Que no sempre són innates i que es necessita reforçar-les.

Per això, si ets el gerent d’una empresa, et donem un llistat de set llibres i documents recomanats que tot bon CEO ha de llegir:

1. L’art de la guerra (Sun Tzu, 513 a.C.). Aquest llibre és un del més antics que parla sobre estratègies de guerra, però precisament per això també és dels més usats aplicats a altres àrees, especialment en l’àmbit dels negocis, ja que també en aquest sector es necessita ser un estrateg per a saber com lidiar amb els problemes que es presenten i aconseguir els objectius.

2. El monjo que va vendre el seu Ferrari (Robin Sharma, 1999). Aquesta lectura tracta sobre el coneixement i el creixement personal mitjançant una faula. El llibre relata la història d’un advocat que decideix donar una volta a la seva vida i marxa a l’ Himalaya, on aprèn valuoses lliçons de la vida de les mans dels monjos. A la seva tornada, ajuda a un amic al seu negoci aplicant 8 de les lliçons que has après per aconseguir l’èxit del negoci.

3. El poder de l’ara (Eckhart Tolle, 1997). Aquest és un llibre de reflexió personal, que ensenya que les limitacions se les posa un mateix pensant que no podem aconseguir allò que volem. És una excel·lent lectura per a alliberar-nos, créixer espiritualment e interioritzar el “jo puc”.

4. La gran poma: 10 claus de l’èxit d’ Apple (Leandro Zanoni, 2012). Com bé sabràs, Apple és una de les majors companyies i de les que més han crescut i que més adeptes ha aconseguit. L’autor explica mitjançant aquest llibre, quines han estat les claus del seu èxit, pel que és una excel·lent lectura de referència per a fixar-nos un gran líder.

Aquesta lectura és molt útil, ja que explica una experiència real de manera pràctica, així es pot entendre i saber que fer a cada una de les fases a l’hora de posar en marxa un negoci des de zero.

6. El CEO (Owen Burke y Duff Mcdonald, 2005). Aquesta és una lectura pràctica sobre lideratge, on, per a continuar, hauràs d’escollir una de les possibles opcions que se’t van presentat a cada situació, tal i com passa a la vida real. Així, el llibre es converteix en una guia que ensenya al lector estratègies aplicades a les seves pròpies decisions empresarials.

Aquesta lectura és interessant ja que tracta de que l’empresari aprengui que els fracassos o les crisis empresarials poden ocórrer i l’ensenya a preparar-se per a aquest moments.

Com veus, amb aquesta selecció podràs aprendre i reforçar les característiques que tot CEO ha de tenir per a ser un bon líder, així com saber utilitzar els recursos i estratègies per a aconseguir ser un cap i una empresa d’èxit.

“En moltes ocasions la lectura d‘un llibre ha fet la fortuna d’un home, decidint el curs de la seva vida”. Ralph Waldo Emerson

Compártelo

Inici de sessió