Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
Anna Jorge
2018-01-04

Els llibres, aquella gran Font de coneixement (i moltes vegades d’entreteniment), es converteixen en elements indispensables en el despatx de tots els CEOs i emprenedors. Ser un bon líder implica tenir coneixement sobre recursos humans, gestió financera, expansió de negoci, networking, optimització dels processos i metodologies de treball, etc. Per això, es fa indispensable comptar amb una bona biblioteca en la qual s’incloguin els millors llibres de lideratge empresarial.

Quines són les lectures indispensables per un empresari?

A continuació, confeccionarem una llista dels llibres de lideratge per mantenir un negoci al dia. N’hi ha per a tots els gustos i colors!

Per a qualsevol empresari és imprescindible comptar amb una bona biblioteca en la qual s’incloguin els millors llibres de lideratge empresarial

1. Les 21 lleis irrefutables del Lideratge, de John C.Maxwell.

Un ‘must have’ del lideratge, un clàssic aplicable al llarg dels anys, així és les 21 lleis Irrefutables del Lideratge. L’autor, a través de la seva pròpia experiència, explica detalladament 21 lleis que qualsevol empresari pot prendre i aplicar fàcilment a la gestió de la seva vida professional i també personal.

2. Aprendre de les catàstrofes, de Michael Useem i Howard Kunreuther.

En aquest llibre, experts mundials en gestió de riscos ofereixen plantejaments innovadors a l’hora d’anticipar-se i respondre davant a situacions complicades. En aquest sentit, és molt necessari desenvolupar estratègies eficaces de gestió de risc per part dels líders de les organitzacions.

3. L’art de la guerra avui, de Juanma Roca.

Com aplicar l’estratègia militar als negocis? Partint del llibre l’art de la guerra de Sun Tzu, Juanma Roca extreu conclusions dirigides a la gestió empresarial en els temps que corren. Agafen com a referència consells estratègics que s’il·lustren com a exemples concrets d’empreses i líders que els han aplicat a la seva gestió empresarial fins a arribar a l’èxit.

4. Empreses que cauen, de Jim Collins.

Totes les empreses poden ser vulnerables, sense importar el seu passat històric. Jim Collins analitza els possibles factors que podrien causar la caiguda d’una empresa a través d’una metodologia analítica que es divideix en 5 fases i que permeten identificar el declivi d’una empresa. Coneixen aquests símptomes, seràs capaç com a líder preveure la crisi, anticipar-te a ella i resoldre-la.

5. L’executiu al minut, de Ken Blanchard

Aquest llibre, publicat per primera vegada l’any 1982, explica 3 senzilles tècniques que s’han aplicat per milers d’executius a l’hora de gestionar un negoci. Si vols augmentar la productivitat, així com la satisfacció teva i dels teus treballadors, aquest és el teu llibre!

6. Delivering Happiness, de Tony Hsieh

Tony Hsieh explica la seva història professional al llarg del temps, fins que llança la seva companyia Zappos. A Delivering Happiness (repartint Felicitat) se centra en una política d’empresa basada en la felicitat de tots els membres de l’equip i com aquesta metodologia suposa una major productivitat i més beneficis a llarg termini. Una nova filosofia d’empresa que et portarà a aconseguir millors resultats.

7. Parli com TED, de Carmine Gallo

Tens dificultat a l’hora de parlar en públic o t’agradaria millorar el teu discurs? Partint de l’anàlisi (de més de 150 hores) de Carmine Gallo sobre els mundialment coneguts col·loquis TED, trobaràs els secrets més importants perquè les teves exposicions en públic siguin tot un èxit.

8. Lideratge, el poder de intel·ligència emocional, de Daniel Goleman.

Daniel Goleman, al qual s’atribueix el concepte intel·ligència emocional, analitza en aquest llibre els diferents models de lideratge: coach, autoritari, conciliador, democràtic, exemplar i dominant. De tots ells, Goleman ens dóna uns punts claus sobre els quals són els més adequats per a ser un bon líder i la importància de combinar alguns d’ells. Si vols saber més sobre la intel·ligència emocional i com aquesta afecta a la teva noció de lideratge, aquest llibre és un “must read”.

9. Les 8 claus del lideratge del monjo que va vendre el seu Ferrari, de Robin Sharme

En aquesta novel·la explica la història d’en Julian, un advocat d’èxit que un bon dia va decidir deixar-ho tot enrere per traslladar-se a L’Himàlaia i així iniciar una nova forma de veure la vida i els negocis. En aquest llibre, a través de faules i exemples, s’expliquen 8 lliçons d’èxit empresarial. Un imprescindible pel món dels negocis!

10. Lliçons d’estratègia amb El Padrino, de Guillermo de Haro.

A través de l’arxiconeguda pel·lícula El Padrino, Guillermo de Haro estudia els negocis dels Corleone, oferint una anàlisi de la situació de mercat en la que competeixen les famílies. Un líder es fa o es neix? Apreneu amb aquest llibre de cine

I fins aquí, un recorregut pels 10 llibres de lideratge empresarial que necessites llegir, com a mínim, una vegada a la vida. En trobes algun a faltar?

En algun lloc d’un llibre hi ha una frase esperant-nos per donar-li un sentit a l’existència”

Cervantes

Compártelo

Inici de sessió