Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2015-12-17

Estàs segur. Tens bons resultats en la teva feina, assumeixes responsabilitats, ets proactiu… en definitiu estàs en un bon moment de la teva carrera professional, però tens una petició que fer-li al tu cap. La prepares amb antelació, l’assages, però fracasses… Et sona, oi? Aquesta situació és bastant comú a les empreses i, l’errada més comú potser que no s’ha triat el millor moment per negociar.

Davant d’una petició que pugui ser conseqüència d’un cost d’algun tipus per al teu superior, ja sigui un ascens, un augment de sou, etc. Has de preparar i assajar un bon discurs, però és especialment important escollit bé el moment per a plantejar-ho:

  • Escull un dia que el teu cap estigui content. Està demostrat que quan les persones són felices, són més obertes i receptives a l’hora d’acceptar propostes que en un altre moment haguessin denegat.
  • Un altre dels moments clau és després d’un triomf. Aquest punt està relacionat amb l’anterior, ja que després d’aconseguir un objectiu, especialment aquelles que són més importants o que suposen una gran victòria, els superiors acostumen a escoltar més positivament les demandes dels treballadors.
  • Pots aprofitar la situació després d’haver fet un esforç extra, per exemple, si has aconseguit un client difícil, si t’has quedat hores extres per a finalitzar un projecte important, etc. Aquest treball es valorat pels caps, així que pot ser un moment ideal per a plantejar la teva petició.
  • Davant la circumstancia de canvi a l’empresa, s’ha de ser previngut valorar la situació de manera individual. Si es tracta d’una fusió o una reorganització, pot ser un bon moment, ja que l’empresa va a millor. A més, segurament comptarà amb més recursos, de manera que si la teva petició va sobre aquesta línea, pot estar ben considerada. Pel contrari, si és una situació negativa per a l’empresa, no és un bon moment per a plantejar cap proposta de canvi.

En definitiva, a més de tenir en compte altres aspectes rellevants a l’hora d’enfrontar-te a aquesta situació, com recalcar les teves qualitats i els teus èxits, per fer veure que ets un treballador eficaç, productiu i una peça fonamental a l’empresa, has d’escollir amb cura el millor moment per a negociar la teva petició. La bona o no elecció d’aquest por ser determinant per a aconseguir una resposta afirmativa per part dels teus superiors, com a premi al teu treball, al cap i a la fita, si ho aconsegueixes no nomes serà una cosa bona per tu, ja que aconseguiràs el teu objectiu, sinó que també per a l’empresa, ja que estaràs més motivat per a realitzar el teu treball de manera exitosa i eficient.

“Estar preparat és important, saber esperar ho és encara més, però aprofitar el moment adequat és la clau de la vida”, Arthur Schnitzler

Compártelo

Inici de sessió