Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2020-06-11

Ja hem arribat fins aquí, i després d’aquests mesos tan durs en què la vida de les empreses i els treballadors canvies de la nit al dia, és el moment de començar una nova normalitat. S’obre una porta cap al futur que porta amb ella noves formes de feina que es preocupen per la nostra seguretat i salut.

A Lexington, com operador del sector dels espais de treball flexibles, volem fer un repàs per les noves formes de treball que han arribat per quedar-se.

Nous escenaris per les empreses: És el moment d’adaptar-se!

Moltes empreses es troben en aquest moment amb una realitat en el dia a dia que ha canviat per complet, alguna cosa que els ha portat a plantejar-se noves formes de treball més flexibles, més segures i més eficients.

Si la teva empresa actualment no disposa d’un espai de treball que s’ajusti a les necessitats que precisa la nova normalitat, si necessites dividir els teus equips de treball o aconseguir que es pugui combinar treball presencial amb online… et trobes en un dels escenaris més habituals d’aquesta nova normalitat.

Des de Lexington, hem treballat per poder atendre aquests nous escenaris en els quals pot trobar-se la teva empresa i en oferir una solució de confiança a través de serveis i solucions adaptades, en espais flexibles i amb totes les mesures de seguretat. En definitiva, en aconseguir que els espais flexibles siguin aliats per enfrontar-se a aquesta situació.

Potser t'interessa

Oficina virtual

Potencia la imatge de la teva empresa amb una direcció de negocis a Lexington. Però no una qualsevol, sinó una que ubica la teva...

Noves formes de treball, noves formes de treballar: flexibilitat i productivitat.

Els escenaris als quals ens enfrontem estan provocant una readaptació a tots els nivells de l’empresa, oi? És per això que noves formes de treball, que ja coneixíem però no usàvem, comencen a ser imprescindibles a la nostra rutina:

Divisió per equips:

Et sona el, divideix i venceràs? Doncs ara té un valor afegit! Els grans equips de treball poden dividir-se en funció de tasques o clients, d’aquesta forma és molt més fluida la comunicació i evitem que, davant de reunions presencials, hi hagi un gran nombre de persones en un mateix espai.

Blended working:

Prové de l’anglicisme blend (barrejar o combinar) i work (treball) i fa referència a una forma de treball on es combina la part presencial amb la virtual. Totes les fórmules que fomenten la flexibilitat dels teus treballadors es tradueixen en un plus de motivació per ells. Així que, inclou el blended working com a nova forma de treball a la teva empresa!

A Lexington disposem d’una solució blended office per aquesta nova forma de treball, on oferim espais personalitzats que permeten combinar treball presencial i a distància, ajudant a la teva empresa a implantar aquest model flexible amb totes les garanties de productivitat i seguretat (gràcies el nostre pla (Pla #TornaseguraLexington). A més a més, per fer encara més fàcil aquestes noves formes de treball, disposem de Day Passes, així els teus treballadors podran acudir a l’espai de treball només quan ho necessitin, de manera totalment flexible, i en una àrea completament privada.

Oficines Virtuals:

Una solució molt útil per poder acollir-se en aquest model de treball flexible és l’oficina virtual, ja que permet que la teva empresa estigui domiciliada en les millors direccions financeres encara que els teus treballadors es trobin en diferents punts, comptant, a més a més amb un centre neuràlgic on acudir de manera puntual a reunions o presentacions importants amb clients.

Teletreball:

La Covid-19 ha estat “la prova de foc” per a moltes empreses que, a pesar de poder realitzar la seva rutina laboral teletreballant, tenen una visió de rebuig cap al teletreball. Sense dubte, aquesta nova forma de teletreballar ha arribat per quedar-se, encara que la majoria dels casos hi haurà una major tendència cap a l’opció blended working (treball presencial i online) que comentàvem anteriorment.

Videoconferències formatives:

Si parlem d’ús de sales de reunions o aules de formació, el factor presencial ha tingut sempre un pes molt important. La nova normalitat ha canviat per complet aquest fet, convertint les sales en estudis de gravació o sales de formació online des dels quals projectar al món esdeveniments o compartir coneixements.

Espais com les sales de reunions de Lexington s’han transformat en entorns insonoritzats on impartir jornades i formacions de manera online. Una nova forma de treball que, per aquells que treballen en el sector learning, pot ser una gran oportunitat.

Com potenciar les noves formes de treball de la teva empresa: seguretat i noves rutines

Aquestes noves formes de treball exigeixen també un canvi en les nostres rutines laborals, hem de prestar atenció a certs aspectes perquè la productivitat es mantingui i inclús s’incrementi i, per descomptat perquè la seguretat dels treballadors estigui totalment garantida. Per això algunes de les nostres recomanacions per adaptar la teva empresa a les noves formes de treball són:

➳ Configura una rutina: Quan fem referència a “rutina” no és el que teníem abans, sinó a una rutina que inclogui un orde d’arribada dels teus treballadors, un protocol d’actuació per les reunions, una forma de treball i maneig dels elements de l’empresa d’ús diari. Descansos periòdics i a l’aire lliure (sempre mantenint la distància de 2 metres). Dona un cop d’ull a les opcions que ofereix el flexworking i les jornades laborals intenses per evitar les aturades per dinar.

➳ Fes-los sentir segurs: Els teus treballadors no poden anar al seu lloc de treball sense sentir-se segurs, per això és necessari la neteja i la desinfecció de forma diària de qualsevol element de l’empresa, així com la senyalització de les zones segures amb adhesius o cartelleria.

➳ Més escolta, més atenció: Ser un bon líder és conèixer les necessitats de la teva empresa i treballadors. Com a director, CEO o Manager, has de prestar atenció i el focus en les persones a càrrec teu, conèixer quina és la situació, com han passat aquests mesos i les seves necessitats… En definitiva, treballar a aconseguir eliminar els obstacles i la volta a la normalitat.

Ens trobem en un moment clau en el qual ens hem d’anticipar i tenir consciència sobre la importància de saber adaptar-se a qualsevol situació. En aquest sentit el sector dels espais de treball i les oficines flexibles adquireixen una major rellevància, ja que es caracteritzen precisament per adaptar-se a aquesta tipologia d’escenaris i a les necessitats i ritmes de cada empresa i professional, i és que les oficines postcoronavirus han vingut per quedar-se, oferint sobretot un equilibri entre el teletreball i el treball presencial.

“Quant mes t’adaptes, més interessant ets“ 

Stewart, M.

Compártelo

Inici de sessió