Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2019-11-14

El malbaratament de recursos és l’assumpte de vital importància i del qual cada vegada estem més conscienciats. Les accions que realitzem en el nostre dia a dia tenen un impacte directe a l’entorn natural, pel qual prendre mesures per evitar deixar una empremta negativa en el planeta es converteix en imprescindible.Aquesta matèria arriba a poc a poc també als nostres llocs de treball i és que aquests espais es troben a ple rendiment almenys durant 8 hores al dia. En aquestes hores els treballadors i/o clients que visiten cada centre consumeixen una sèrie de recursos que, si s’optimitzen i controlen de forma adequada, poden reduir considerablement l’impacte en el medi ambient.

L’oficina eco: espais on treballar millor i sense deixar empremta en el medi ambient.

L’oficina verda és un lloc on la naturalesa té un paper protagonista, no només per evitar un impacte negatiu en ella, sinó també com a part de la mateixa zona de treball.Les zones verdes en l’entorn d’un centre de negocis poden ajudar als treballadors a reduir el seu estrès, a ser més productius i a despertar la seva part més creativa.Lexington – La Moraleja és un exemple d’aquest tipus d’espais que conviden a gaudir mentre es treballa i és que l’entorn del qual estem envoltats influeix directament sobre el nostre estat d’ànim.Una oficina eco és una oficina eficient energèticament; amb il·luminació natural per reduir el consum d’electricitat i amb bombetes led. Un lloc de treball en el qual es reciclen les deixalles i en el qual s’empren energies renovables, amb instal·lacions de qualitat optimitzades per evitar el malbaratament d’aigua, de calefacció i aire condicionat. Edificis construïts amb criteris de sostenibilitat i amb un disseny versàtil que pensa en les necessitats actuals. Un altre exemple són les oficines smart, ja que aquests espais s’adapten als ritmes de cada empresa o client.

Respectar l’entorn natural es respectar-te a tu mateix.

A més a més de ser conscients i prendre acció sobre l’impacte que produïm en l’entorn natural, un espai de treball eco també promou la cura i el benestar de les persones.Es poden posar en marxa, polítiques d’incentiu perquè els empleats usin transport públic, ecològic o compartit per arribar al lloc de treball. Fomentar una alimentació sana oferint fruita o menús saludables o també animar a la pràctica d’exercici físic (en el mateix centre de treball o amb descomptes)Existeixen múltiples accions que es poden implementar relativament senzilla en qualsevol centre de treball per avançar cap a “l’oficina verda”. Inclús si a la teva feina no es posen en marxa aquest tipus d’accions, tu pots començar a fer-les o proposar-ho als teus responsables.

5 accions senzilles per reduir l’impacte en el medi ambient mentre treballes.

#1 Desplaçaments

Usa el transport públic o comparteix cotxe per arribar al teu lloc de treball. Si és possible. Acudeix a la feina amb bicicleta o caminant per realitzar una mica d’exercici abans i després de la teva jornada.

 #2 Comparteix recursos 

Les oficines open space són una forma d’optimitzar els recursos en l’àmbit del treball. Les social àrees com les de Lexington Castellana – Azca són espais innovadors o versàtils que poden complir diferents funcions i que fomenten el benestar i la productivitat.

#3 Desconnecta els aparells elèctrics.

Quan acabis la teva jornada laboral, apaga el monitor, la impressora o qualsevol altre aparell que no s’utilitzi fins a l’endemà. També pots reduir el consum elèctric reduint la brillantor de les pantalles.

#4 Evita imprimir

Consulta els documents en els teus dispositius, bé sigui a l’ordinador o en una tauleta. Evita imprimir qualsevol document sempre que sigui possible.

 #5 Recicla i reutiliza

Separa la brossa per poder reciclar (paper, envasos, deixalles orgànics). Utilitza la teva pròpia ampolla de vidre o alumini en lloc de les de plàstic d’un sol ús.No et quedis enrere, sumat a la tendència i comença a implementar noves mesures en el teu entorn de treball per evitar el malbaratament i optimitzar els recursos, cada petit gest suma. Cuidar el teu entorn és invertir en futur.

En la naturalesa està la preservació del món.

 Henry David Thoreau

Compártelo

Inici de sessió