Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2014-12-23

És possible treballar i gaudir del Nadal? S’acaba l’any i encara et queden dues setmanes de vacances? Amb l’arribada del període nadalenc molts empresaris i treballadors veuen amb sospita la proximitat de vacances, tant necessàries com temudes. I es que, a la majoria de nosaltres debatem entre la liquidació de dies lliures pendents abans que acabi l’any, la necessitat de gaudir de més temps familiar i amics i el nostre deure com a professionals de tancar totes aquelles tasques que tenim pendents i que no poden esperar al canvi d’any.A més, pels cap de família, sol ser una època bastant peregrina, durant la que resulta complicat, per no dir impossible, fer coincidir les vacances laborals amb les escolars.

Al igual que succeeix a la Setmana Santa, aquest període “de pau i fraternitat” posa en entredit cada any les carències en quant a conciliacions existents al nostre país.Per a la majoria de treballadors, la solució per a compaginar el treball amb la família passa per reservar al menys, una setmana de vacances i poder així fer-se càrrec dels més petits durant aquest període, arribant fins a l’extrem de demanar excedències, amb el prejudici econòmic que això suposa. Els més afortunats compten amb avis, tiets o aliats que poden fer-se càrrec dels més petits durant les èpoques de vacances. I per als més practics, existeix l’opció de contractar a personal especialitzat que pugui fer-se càrrec dels nens a jornada completa.

Per sort, cada vegada són més les empreses que, conscients d’aquesta situació faciliten als seus treballadors la difícil tasca de compaginar la vida professional amb la vida personal durant el període de vacances escolars. Les múltiples solucions van des de el teletreball, que permet als treballadors seguir complint amb les seves obligacions on siguin, fins a la flexibilitat horària, compensant la reducció de jornada laboral aplicada durant el període nadalenc a la resta de l’any.

Finalment, per a aquells casos en el que es fa necessàri romandre en un lloc físic durant un horari concret, les empreses pioneres ofereixen un servei de guarderia a càrrec de professionals, que permeten als pares visitar als seus fills a les pauses i descans.Val la pena assenyalar que propiciar la conciliació laboral durant els períodes de vacances, i sobre tot al Nadal, es valorat pels informes sobre la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) com un dels factors que més contribueix a crear un bon clima laboral.

Tinguis vacances o no, durant aquestes festes des de Lexington desitgem que gaudeixis de les festes envoltat de les teves persones importants… “perquè el Nadal és molt chulo!”Bon Nadal!

Compártelo

Inici de sessió