Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
Nuria Nieva
2019-03-14

Vivim en un món cada dia més connectat i tecnològic en el que qualsevol informació està sempre disponible i a l’alçada de la nostra mà a través d’internet. Aquest fàcil accés a la xarxa a traves de cada cop més dispositius pot ocasionar que en alguns moments saber com connectar-se a la feina sigui tot un repte. Trucades, missatges, correus electrònics i moltes altres notificacions estan contínuament interrompent les nostres tasques i obliguen a la ment a dispersar-se durant alguns segons.

“La concentració és un factor estretament relacionat amb la productivitat”

Algunes persones aconsegueixen tornar a la feina fàcilment desprès de les interrupcions, altres saben abstreure’s  i no perdre l’atenció davant comunicacions externes.  En qualsevol cas, durant les 8 hores de la jornada laboral és fàcil que en algun moment sentis que la teva concentració està sota mínims.

5 Tècniques per saber com concentrar-se a la feina

 Si has arribat fins aquí, és perquè saps que mantenir un nivell de concentració més elevat t’ajudarà a millorar la teva productivitat. Atent a les cinc tècniques que contribuiran al fet que concentrar-te en la feina sigui una realitat:

1. Centrar-te en el present

A la majoria d’ocasions la falta de concentració pot ser deguda a l’estrès laboral. I és que si penses en la quantitat de tasques que has de realitzar al llarg del dia, la setmana o el mes, és molt probable que no puguis centrar-te a la feina actual i abordar-lo exitosament. Així que la primera tècnica sobre com concentrar-te a la feina consisteix a situar-se en aquí i ara. Com? Per aconseguir-ho pots fer ús, per exemple, d’un breu exercici de Mindfulness. Durant 60 segons, intenta portar tota la teva atenció a la respiració. Si la teva atenció es perd, segueix intentant-ho fins que aconsegueixis assolir un minut de plena concentració. Amb aquest simple exercici i tan sols un minut de la teva jornada laboral, aconseguiràs acostumar el teu cervell a centrar-se en el present i concentrar-se millor.

2. Descansa

Bé sigui per posar en practica la tècnica del Mindfulness o per mantenir una breu conversa amb algun company d’oficina, ja que és important descansar almenys 5 minuts per cada hora de jornada laboral. I és que és complicat mantenir la concentració al màxim si fa moltes hores que estàs davant d’una pantalla d’ordinador. Així que permet-te uns minuts de desconnexió i descobreix com a l’hora de tornar, tot flueix de forma més àgil!

3. Organitza’t

Una bona organització és clau per aconseguir concentració a la feina. És fàcil perdre el focus si no tens clares o ben descrites les tasques diàries. Així que una de les tècniques importants per aprendre a concentrar-se passa per fer un bon treball previ i tenir ben definit l’agenda laboral. A més a més, és important també organitzar les tasques a base de la seva prioritat. Aquest últim consell t’ajudarà a reduir l’estrès i, com a conseqüència, a guanyar concentració.

 

4. Tingues a mà un objecte 

Una pilota de goma petita, un llapis o qualsevol altre objecte de poc pes, pot ajudar al teu cervell a alliberar energia i a concentrar-se millor en el treball. Així que escull el teu preferit i tingues sempre a la teva taula de la feina, pors fer que concentrar-te en una trucada de feina, per exemple, es converteixi en alguna cosa molt més fàcil d’afrontar.

 5. Fes excercici

I una vegada finalitzada la jornada laboral, desconnecta de la feina passejant o fen exercici a l’aire lliure. Encara que no sembli una tècnica sobre com concentrar-se a la feina, estudis demostren que dedicar algunes de les hores lliures a exercitar el cos i respirar aire pur ajuda que en la pròxima jornada les piles estiguin novament plenes i la concentració al màxim!

 

“Per reduir l’infinit al finit, l’inassequible a l’humanament real, no hi ha més que un camí: La concentració

 Théophile Gautier

Compártelo

Inici de sessió