Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2023-04-27

Des de fa uns anys, veiem com els entorns laborals i les relacions professionals han evolucionat cap a la flexibilitat horària i la conciliació familiar (entre d’altres). Es tracta d’un àmbit que aquesta en continuo canvi, ja que cada vegada hi ha noves professions, com també, noves persones o professionals que es preparen de forma diferent per un lloc de treball.Tots aquests canvis porten al fet que apareguin noves eines i mesures, com és el cas del hot desking, que dóna l’oportunitat de portar a terme les tasques laborals de forma molt més flexible i optimitzar els recursos al màxim. Vols saber més? Segueix llegint que entrarem en detall!

Les relacions professionals han evolucionat cap a la flexibilitat i la conciliació familiar

Què és el Hot Desking?

Hot desking, que es tradueix de l’anglès com a “taula calenta”, defineix una nova forma d’entendre els espais de treball i el seu mètode de compartir-los. És molt usual pensar que quan es parla de hot desking es fa referència al terme coworking, ja que aquest últim es tracta de compartir un entorn professional entre diferents empreses o professionals, destacant la creació de sinergies entre aquests.En el cas de hot desking es comparteixen les eines que usa un treballador en el seu dia a dia, com pot ser la taula o la cadira. Es podria dir que el hot desking es basa en l’ús durant una tasca de l’espai que requereix una persona per portar a terme les seves tasques del dia a dia. Per exemple, una persona acudeix a un espai de hot desking, agafa una taula i treballa durant el temps que necessita. Després marxa i una altra persona pot ocupar aquell mateix espai. En el hot desking un usuari no té un lloc fix, sinó que, en funció del dia, estarà en una taula de treball o un altre.

Quins beneficis te el hot desking?

Com imaginaràs, aquesta mesura fa poc temps que s’aplica a Espanya, però en altres països com Estats Units, el hot desking es veu una cosa com molt normal. De fet, les empreses ho veuen com un benefici que un mateix lloc de treball s’ocupi per varis dels seus treballadors, optimitzant així el rendiment d’aquest. I el mateix treballador, a la vegada, pot tenir una major flexibilitat d’horari i, per ende, conciliació laboral.

Un dels beneficis més destacats de l’aplicació del hot desking a la teva empresa és, com ja hem mencionat, l’optimització dels espais de treball, ja que, depenent del lloc, un empleat podria tenir necessitats d’horari diferents d’un altre, per això, aquest sistema encaixaria perfectament. D’aquesta forma, s’optimitzen al màxim els espais de treball i a més a més el treballador gaudeix de la flexibilitat laboral que necessita. Seguint amb l’optimització de recursos, un espai basat en el hot desking és beneficiós també per l’estalvi en costos, ja que permet comptar amb una superfície més reduïda i donar cabuda al mateix nombre de persones sense renunciar a cap comoditat.

Un altre benefici que aporta el hot desking és que, en permetre que una persona canviï d’entorn laboral cada cert temps, s’està fomentant la seva productivitat i creativitat. Un canvi de perspectiva o un nou aire sempre ve fenomenal en entorns laborals molt estressants.Com empleat, una de les coses més destacades a l’hora d’acceptar una feina és la flexibilitat horària i a través del hot desking, es pot assolir una planificació que pensi en aquest benefici. Com empresari, una de les coses que més influeixen en el teu negoci és que es creï un clima laboral favorable, a través del hot desking pots fomentar-lo mentre també estàs estalviant en costos.A Lexington, sabem que les noves tendències relacionades amb l’àmbit professional fomenten la creació d’entorns laborals més adaptats a les noves exigències, més inclusius i pensadors per les necessitats de cada projecte. Per això, si vols assessorament sobre com crear un lloc de treball amb el valor afegit que el farà únic, contacta amb nosaltres, estarem encantats d’ajudar-te.

La vida comença al final de la teva zona de confort.

Neale Donald Walsh

Compártelo

Inici de sessió