Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2018-06-28

 Predir que passarà en el mercat laboral a curt o mitjà termini és complicat, però si hi ha certes tendències que indiquen quines professions seran les més demandades. I és que el que sempre havia estat un treball assegurat, no té la garantia de ser-ho en el futur. Per això, des de Lexington, com experts en el món dels negocis, t’expliquem els 4 perfils laborables que arrasaran a partir del 2020.

Què tenen en comú les professions del futur?

En primer lloc, cal mencionar que si et vols assegurar un futur en el mercat laboral, has de tenir en compte diversos aspectes. Per un costat, les professions del futur estan directament lligades amb les tendències dels negocis, així com la digitalització i la nano tecnologia. Ja no es concep l’entorn sense la utilització de la tecnologia per optimitzar els resultats laborals. Per altra banda, el concepte de la societat del coneixement també està directament lligat amb la feina. Tanmateix, s’ha d’apostar per estudis multidisciplinaris i transversals que connecten diferents camps. A més a més, la idea de feina com quelcom molt durador en el temps i establert a la mateixa ubicació tendeix a desaparèixer, ja que cada vegada els llocs de treball estan lligats a projectes concrets i a la mobilitat.

Les 4 professions del futur

Està clar que no hi ha res que sigui 100% segur ni definitiu, però d’acord amb les tendències del mercat i els avenços de la societat, podem dir que les professions que triomfaran a partir del 2020 seran:

1- Developer

Tot el que està relacionat amb la usabilitat, el desenvolupament i el disseny web significa treball assegurat. En aquesta societat en la qual tot gira al voltant de la xarxa, estudiar i formar-se en aquest àmbit és sinònim de feina. La cosa més interessant, és rebre, formació especifica i especialitzar-se en algun camp concret. Bé sigui desenvolupar apps per Smartphone; creen pàgines web pensades i dissenyades per l’experiència de l’usuari; o vetllant per la ciberseguretat de les multinacionals, si t’encamines pel sector web, no et faltarà treball.

L’interessant és, rebre formació especifica i especialitzar-se en algun camp concret

2- Agricultor ecològic

Cada vegada, la societat està més conscienciada de la importància de respectar l’entorn i reutilitzar els recursos existents. L’agricultura ecològica està a l’alça i són molts usuaris que aposten per comprar aquest tipus de productes, exempts d’additius i tractats amb mètodes tradicionals. Per això, les demandes de la societat exigeixen que existeixi un perfil d’agricultor altament qualificat per donar resposta a aquest tipus de productes.

3- Expert en domòtica

La tecnologia arriba a tots els àmbits del dia a dia i la llar no es queda exempta. Ja no és estrany veure persianes que pugen i baixen per control remot o llums de la casa que es regulen d’acord amb l’estat d’ànim. Tampoc sorprèn que des d’un Smartphone es dirigeixi la posada en marxa dels electrodomèstics. D’aquesta manera, entre les professions del futur, es necessiten professionals en domòtica que donin bona cobertura a aquestes noves exigències. Perfils preparats i amb la capacitat de visualitzar el món des del prisma de la tecnologia.

4- Professor de suport online.

L’educació és un dret i, com a conseqüència directa, és necessària l’existència no només de professors en aula sinó també de professors especialitzats a donar suport, impartint classes de reforç pels alumnes que ho necessiten. D’aquesta manera, i seguint l’estrella de les noves tecnologies, un factor clau pels pròxims anys seran els professors en línia.Igual que les professions evolucionen i s’adapten a les noves tecnologies, els llocs de treball també han de fer-la per millorar l’experiència de l’usuari. A Lexington com conscients d’això i és per això que posem a la teva disposició els centres de negocis més punters d’Espanya, amb la fi que la teva feina sigui la teva marca pròpia i el llanci a l’èxit.

Compártelo

Inici de sessió