Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.

“Que és el sistema Kanban?” Aquesta és la pregunta clau que es van fer molts empresaris abans d’aconseguir grans resultats pel seu negoci. Es tracta d’una metodologia agile management, originària del Japó, que en espanyol significa “targetes visuals”, I és que aquest sistema es basa en unes targetes (representen tasques) que, dividides en un tauler per columnes, descriuen amb precisió l’estat de cada projecte.

Aquesta técnica es una forma eficient de gestionar la feina i esta guanyant gran popularitat en el mon empresarial. El seu lema es ” stop starting, start finishing”, ja que estrableix que no hi ha que pensar a la següent tasca fins que l’anterior no estigui finalitzada. Vols conèixer-la?

El lema de la metodologia Kanban és: stop starting, start finishing

Que s’ha de tenir en compte per a la implantació de kanban en una empresa?

Per executar aquesta metodologia de forma adequada, convé que segueixis les següents pautes:

Dedica temps a explicar en què consisteix aquesta metodologia

Els canvis sempre són difícils i més quan es tracta d’aplicar sistemes tan innovadors com kanban. Per això, és convenient que expliquis amb deteniment la mecànica perquè tot l’equip l’entengui i pugui participar en ella com més aviat millor. I si, has de crear un taulell i col·locar-lo en un lloc visible.

Defineix el flux de tasques.

Cada tasca passa per una sèrie d’estats (Diagnòstic, definició, desenvolupament, execució i prova) fins que aconsegueix l’objectiu. El que Kanban proposa és que cada un d’aquests estats es fixin en les columnes del tauler perquè qualsevol persona de l’equip pugui saber en tot moment quina és la situació del projecte.

Estableix reunions periòdiques.Depenent del teu procés de producció, has d’establir una reunió d’equip cada cert temps, amb una periodicitat marcada. Això et permetrà marcar directrius i que els responsables de cada tasca comparteixin els seus dubtes i impressions.

Avalua resultats

Que ha fallat? Quines oportunitats hi ha detectat l’equip que participa en el projecte? En finalitzar el procés és imprescindible una anàlisi profunda per ser més eficients i efectius en el futur.

És aplicable a la teva empresa?

Qualsevol empresa pot aplicar aquesta metodologia, però els resultats no seran igual de brillants en totes. Les condicions ideals són les següents:

  • Demanda regular.
  • Poques variacions en el producte.
  • Proveïdors fiables.
  • Flux indefinit.

Avantatges de la metodologia KanbanAquesta forma de treballar serà beneficiosa per a la teva empresa pels següents motius:

  • Assegura la qualitat del procés. Assegura la qualitat del procés.
  • Augmenta el rendiment i la motivació de l’equip.
  • És eficient.
  • Millora el seguiment del procés de producció
  • Permet donar resposta a tasques imprevistes

T’has decidit ja? Si finalment optes per incorporar Kanban al teu dia a dia, esperem que aconsegueixis satisfer les teves expectatives i la dels teus clients. Molta sort!

“No és suficient estar ocupat, també ho estan les formigues. La pregunta és, En què estem ocupats?”

Henry David Thoureau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Som més que un coworking, oferim Workplace com a servei per acompanyar les empreses en l'adaptació al nou entorn laboral.

Compártelo

Inici de sessió