Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2023-09-18

La sostenibilitat ja acapara la majoria dels aspectes de les nostres vides, i és que el seu paper fonamental és recordar-nos que fer les coses d’una forma més justa i conscient és possible.

Però portem-ho al nostre terreny i parlem d’oficines i tendències… Al final, passem gran part del nostre temps al nostre espai de feina, no? Una oficina sostenible no sols minimitza l’impacte mediambiental, sinó que també aporta molts altres beneficis.

T’expliquem tot el que has de saber d’una oficina sostenible i com aconseguir-la en 3, 2, 1…

 

Què és una oficina sostenible

Una oficina sostenible és un espai de treball dissenyat i gestionat de manera que minimitzi el seu impacte negatiu en el medi ambient i maximitzi l’eficiència dels recursos, al mateix temps que crea un entorn saludable i productiu pels empleats.

Les oficines sostenibles incorporen pràctiques i tecnologies que redueixen el consum d’energia, aigua i recursos, així com la generació de residus.

 

Beneficis econòmics de la sostenibilitat a l’entorn laboral

La implementació de pràctiques sostenibles a l’entorn laboral, específicament en termes d’eficiència energètica, pot tenir diferents  beneficis econòmics significatius. Per exemple:

  • Reducció de costos d’energia.
  • Millora de l’eficiència operativa.
  • Compliment de regulacions i normatives.
  • Atracció d’inversors i clients.
  • Diferenciació al mercat.
  • Foment de la innovació i de la RSC.

Et convencen? Llavors pren nota, perquè t’explicarem detalladament com.

 

Eficiència energètica diària

Il·luminació LED i sistemes de gestió d’il·luminació 

Els avantatges d’utilitzar bombetes LED són clars:

  • Consumeixen menys energia que les bombetes tradicionals, el que es tradueix en factures d’electricitat més baixes.
  • Duren més temps.
  • Generen menys calor, per tant, es minimitza el consum energètic addicional.

 

Optimització del consum energètic d’equips i dispositius

 Cal assegurar que els equips i dispositius estiguin configurats per a un consum energètic eficient pot optimitzar els costos operatius a llarg termini. Així mateix, l’ús eficient dels equips prolonga la seva vida útil, posposant les despeses de reemplaçament.

 

Control de temperatura i legislació

Mantenir una temperatura òptima i ben regulada a l’oficina pot desembocar en un ús més eficient de l’energia de calefacció i refrigeració.

 I ull, que complir amb les regulacions i estàndards d’eficiència energètica pot evitar multes i sancions!

 

Gestió de Residus i Reciclatge

Implementar programes de reciclatge i gestió és un must de les oficines sostenibles.

Es recomana seguir la legislació sobre el consum de plàstics d’un sol ús, fomentar la reutilització i donació d’equips i reduir l’ús del paper.

Mobilitat i accés a transports sostenibles

Aquestes són algunes iniciatives relacionades amb la mobilitat i l’accés a transports sostenibles a l’entorn laboral que poden generar una sèrie de beneficis significatius tant per als empleats com per a l’empresa:

Promoció del transport públic i altres alternatives

No és cap novetat que amb el foment de l’ús del transport públic o de la bicicleta es disminueix la quantitat d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i la contaminació de l’aire. D’aquesta manera es promou també l’activitat física i el benestar, el que a la vegada podria augmentar la productivitat laboral.

 

Instal·lació d’estacions de càrrega per a vehicles elèctrics:

La disponibilitat d’estacions de càrrega pot encoratjar als empleats a utilitzar vehicles elèctrics, el que redueix la dependència de combustibles fòssils i les emissions de gasos contaminants.

Aquest tipus d’accions mostren un compromís amb la mobilitat elèctrica i pot millorar la imatge de l’empresa, així com demostrar lideratge en sostenibilitat.

 

Facilitar la comunicació per a l’ús de cotxes compartits

El foment de l’ús compartit d’automòbils disminueix la congestió i les emissions, així com reparteix els costs de combustible.

 

Horaris flexibles per a evitar hores de màxima pol·lució a les ciutats

A més de millorar l’equilibri entre la feina i la vida personal, els horaris flexibles permeten als empleats evitar les hores puntes, reduint la congestió del tràfic i el temps de viatge. Una mesura TOP per a la sostenibilitat a l’oficina.

 

Certificacions i Reconeixements Sostenibles

L’obtenció de certificacions i reconeixements sostenibles és una estratègia clau per a demostrar el compromís d’una empresa amb la responsabilitat ambiental i social. Aquestes certificacions validen les pràctiques i esforços sostenibles de l’empresa, proporcionant beneficis tant interns com externs.

Vols saber quins són i com escollir la més adequada per al teu negoci? Et recomanem aquest article.

 

Legislació espanyola sobre sostenibilitat empresarial

Existeixen nombroses lleis i directives en matèria de desenvolupament sostenible. En aquest article de Pacte Mundial, la iniciativa de l’ONU que lidera la sostenibilitat empresarial en el món, podràs trobar un resum de les normatives en matèria de sostenibilitat ja aprovades i les que es troben en desenvolupament.


Lexington com a exemple d’oficina sostenible

La sostenibilitat s’ha convertit en un tema crucial a l’entorn empresarial actual, i el nostre sector té l’oportunitat de liderar aquesta transformació.

A Lexington, la nostra visió és clara: no només busquem oferir espais de feina flexibles i excepcionals, sinó que també entenem que la sostenibilitat és el pilar des del qual construir entorns i experiències a l’alçada de les demandes actuals. Coneix més sobre la nostra iniciativa We #MakeItEco!

Construïm junts la teva oficina sostenible en Lexington? Escriu-nos i en parlem ⬇️

Compártelo

Inici de sessió