Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2017-08-24

Si alguna vegada has pensat en com muntar una franquícia, no pots perdre aquest post en el qual t’ensenyem els 10 passos a seguir per triomfar i no morir en l’intent.

PAS #1: Analitza les teves possibilitats

El primer que has de fer és una llista amb els teus interessos. D’acord amb aquesta primera pluja d’idees, hauràs de ser sensat i seleccionar els interessos propis sobre els quals tinguis coneixements i capacitats per desenvolupar.

PAS #2: Escollir el sector

Segons el teu perfil i experiència prèvia, l’ideal és que pots seleccionar un sector que et motivi i amb el que et sentís que encaixes perfectament. Pots trobar franquícies de restauració, moda, bellesa, mercat immobiliari, fitness o lifestyle, entre moltes altres.

PAS #3: Marca el teu límit d’inversió

Respecte als costos, cada franquícia és un món i no has de passar per alt analitzar la teva capacitat d’inversió i les possibilitats econòmiques.

La inversió, el teu camp de coneixement i els teus interessos han de ser els pilars per escollir quin tipus de franquícia vols muntar

PAS #4: Estudia el mercat

Una vegada tinguis clar el sector i sàpigues quina quantitat estàs disposat a invertir, inicia una ronda de contactes amb les franquícies que t’interessin i informar-te sobre les condicions per a ser franquiciat. També resulta interessant, parlar amb altres franquiciats perquè t’expliquin la seva pròpia experiència.

PAS #5: Busca assessorament

És necessari buscar un bon assessor fiscal i financer perquè ens expliqui les normatives, obligacions i qüestions específiques sobre el nostre cas. Rebre una opinió externa d’un professional mai està de més.

PAS #6: Escull la teva franquícia

Arriba el moment més emocionant: escollir la teva franquícia. Amb tota la informació que has obtingut i els teus coneixements en la matèria, hauràs d’escollir quina franquícia vols. Allà és on entra també en joc, el cor, però no perdis mai de vista la teva part més racional.

PASO #7: Formalitza el teu nou negoci

Una vegada la franquícia t’accepta com a franquiciat, comença tota una voràgine legal en la qual és essencial que el teu assessor jurídic estigui al peu del canó perquè no et passi per alt res. Les franquícies solen ser bastant exigents amb els seus franquiciats, tant amb aspectes legals com econòmics.

Buscar el local ideal i que s’adapti a les necessitats i exigències de la franquícia és un procés en el qual has de tenir paciència

PAS #8: Troba el local i el personal

Habitualment, cada franquícia estableix les condicions pels locals (metros, aparadors, ubicació). Així doncs, armat de paciència i, pla en mà, recorre els carrers més cèntrics de la ciutat per trobar el local ideal. De la mateixa manera, els teus treballadors també hauran de seguir l’ideari de la marca i ser fidels als valors de la franquícia

PASO #9: Inaugura amb magnificència 

Organitza una festa d’inauguració digna de la teva franquícia. Escull bé el dia i l’hora perquè puguin assistir com més persones millor. L’ideal seria un dijous o divendres a última hora de la tarda, així aprofites el tir del cap de setmana per a donar una bona empenta a les primeres vendes.

PAS #10: Sembra per recollir

Com a tot negoci, no esperis a recuperar la inversió a la primera de canvi, a les franquícies se sol trigar uns tres anys a recuperar el capital invertit. En aquest punt, és essencial la motivació i la confiança en un mateix.

“L’única manera de fer una bona feina és estimant el que fas.”

Steve Jobs

Compártelo

Inici de sessió