Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
Marina Guerra
2022-09-08

Ens ho temíem, i és que després d’aprendre com elaborar un pla de negocis per emprendre en aquesta idea revolucionària, crear entorns col·laboratius en els vostres equips i donar-vos compte que la vostra empresa sí que necessita espais flexiblesCom no anàveu a posar-vos en marxa ja per traslladar-vos a la vostra oficina flex a temps per la tornada a l’escola? Pot ser que sorgeixin dubtes en el procés, ens fem càrrec, així que avui venim a resoldre una de les preguntes que els nostres potencials clients ens fan arribar amb més freqüència: Quina és la mida ideal per la meva oficina? 🤔

Quants metres quadrats per persona necessites per la teva oficina

Hi ha moltes opcions pel que fa a metres quadrats per persona es refereix, i més encara en espais de treball flexibles, doncs, com la seva pròpia naturalesa indica, la flexibilitat sempre prima. Aquesta característica tan beneficiosa, això no obstant, mai hauria de restar metres quadrats al mateix lloc de feina del treballador.

Abans inclús de la pandèmia, quan la distancia interpersonal no era un tema de discussió quasi diari, l’espai mínim per treballador era de 14 m². Aquesta superfície inclourà, per descomptat, el seu espai proporcional de zones comunes, office… Per tant, l’ideal seria comptar amb un mínim de 3,5 m² per lloc de treball. Tot i que a Lexington (amb la nostra mania de fer sempre un pas més en confort) espereu a trobar una superfície destinada a cada lloc per sobre de la mitja. Us ho expliquem més avall.

Aquest espai per persona és major, per exemple, que el que hauríem de buscar en la millor sala de reunions, ja que està destinat a què els equips puguin fer-lo seu, se sentin còmodes i puguin potenciar al màxim la seva productivitat.

Com dèiem, molts operadors d’espais flexibles o els facility manager de moltes companyies o models de negoci com els calls centres, amb l’excusa d’optimitzar al màxim l’espai, destinen una quantitat d’espai molt inferior a la mitja recomanada a cada un dels seus treballadors. Recordeu, les coses barates acaben sortint cares i no proporcionar un espai de treball suficient, confortable i motivador al treballador pot acabar per accelerar l’arribada del temut burn-out i la pèrdua de talent.

Com escollir la quantitat adequada en metres quadrats d’oficina per la teva empresa?

L’oficina perfecta per la vostra empresa dependrà sempre de les necessitats específiques de cada projecte o equip, a més a més del qual voleu fer amb el vostre espai de treball.

És a dir, l’espai llogat necessari, per exemple, en una oficina convencional serà molt major que si parlem d’una oficina flexible, ja que la companyia en una oficina convencional serà molt més alta que si parlem d’una oficina flexible, perquè la companyia haurà de cobrir aquests 14 m² per treballador en zones comunes, sales de reunions i més espais versàtils i multifunció pel seu dia a dia. El cost en aquest cas, sense dubte, seria molt més elevat, és per això que, si aquesta inversió no es troba entre les prioritats top de la companyia, el model d’oficina convencional no podria garantir al 100% el benestar dels equips.

Això no obstant, si la vostra companyia decideix sumar-se a l’onada flex, serà l’operador d’espais flexibles el que es farà càrrec d’un gran percentatge d’aquesta superfície necessària per persona, amb zones de reunió informal i sales de totes les mesures per llogar per hores, offices i break àrees… D’aquesta manera, empreses de totes les mides poden beneficiar-se d’un estalvi bastant considerable en comparació, tant en diners com en esforços i mals de cap. Aquestes oficines flexibles agrupen tots els costos en una sola factura, a més a més d’alliberar al client de partides com la llum, l’aigua, el gas, personal de recepció, seguretat i neteja… i molt més!

Llavors, com escollir les mesures perfectes d’una oficina estàndard? Des de Lexington recomanem, per fer-vos una primera idea o “boceto” inicial amb el vostre equip, simplement multiplicar els metres quadrats que voleu per cada un dels vostres treballadors pel total de la plantilla. Això si, teniu en compte que 14 m² i 3,5 m² podrien ser unes xifres sobre la que basar el nostre càlcul.

La nostra recomanació real? Que us poseu en mans d’experts (com les nostres 😉), per llogar la vostra oficina a Madrid o la vostra oficina a Barcelona. No ho dubtis més i contacteu amb el nostre equip comercial per trobar el vostre workspace ideal! Però, si voleu conèixer-nos una mica més a fons… continueu llegint!

La mida dels nostres espais de treball flexibles

Perquè, sí, l’espai mínim d’una oficina estàndard estaria entorn d’uns 3,5 m² per persona, oi? Realment creieu que aquesta xifra és suficient? L’estratègia de moltes companyies en el passat se centrava en l’estalvi i en la màxima optimització dels recursos, fent, potser, petits sacrificis. Però, en el present, la cultura d’atenció dels equips i del seu benestar està cobrant més importància que mai. La conciliació i sentiment de pertinença del treballador son ja punts centrals en el plantejament general de la companyia, i l’espai de treball juga un paper essencial.

A Lexington creiem que l’espai mínim indispensable només despertarà la productivitat, esforç i motivació mínima indispensable, no? Té sentit. I, si la superfície dedicada a cada treballador és inclús inferior a la mitja, no podríem esperar un rendiment també inferior a la Mitjana?

Sonarem repetitius, però… que hem de fer si el que volem transmetre és un sentiment de pertinència, de compromís i potenciar la productivitat dels nostres equips moooooooooooolt per sobre de la Mitjana? Pots comptar amb workspaces a aquest nivell.

Per posar dades concretes sobre la taula, els espais de treball flexibles de Lexington li donaran al teu equip un espai més que suficient perquè creen una atmosfera de benestar, 100% seva, i sempre dins d’un entorn col·laboratiu que fomenta la cooperació, el networking i la comunitat. El nostre rati és d’una Mitjana de 4 m² per persona, superant aquesta superfície en molts casos! A Lexington fugim de les oficines merament funcionals, impersonals i estretes, cuidant el vostre entorn de treball des del minut 1 com, a més a més, molts més metres quadrats extra de zones comunes, phone booths, mòduls de treball més íntims o sales de reunions a la vostra disposició.

Les mesures perfectes d’una oficina estàndard depenen de tantes coses que no podem donar-vos una resposta concreta del tot. Només tips de part dels nostres professionals. Però, el que si us podem confirmar, és que serà flexible. D’això no en tenim cap dubte.

«Per crear, un abans ha de qüestionar-s’ho tot»

Eileen Gray

Compártelo

Inici de sessió