Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2020-08-27

Amb el fi de cuidar la salut, prevenir malalties i portar una alimentació sana i equilibrada, els nutricionistes recomanen seguir una dieta de 5 àpats al dia. No obstant això, les circumstàncies laborals d’avui en dia obliguen a la gran majoria dels treballadors a realitzar entre 2 i 3 d’aquests àpats diaris, en funció de la jornada laboral i disponibilitat de cadascú. Per tant, dedicar temps i recursos a la preparació del tupper per menjar a la feina és un “must” si volem mantenir uns hàbits d’alimentació saludables i millorar amb això la nostra salut.

Avui en dia les preses, l’estrès, els horaris i les responsabilitats laborals ens condueixen a adquirir hàbits alimentaris menys saludables, donant prioritat, moltes vegades, a l’eficiència laboral front a la nostra pròpia salut. És important prendre consciència i prestar atenció al que mengem quan estem fora de casa: seguir una dieta sana i equilibrada t’ajudarà a mantenir un bon estat mental i físic, gràcies a l’aportació de nutrients i energia, augmenten així el teu rendiment i productivitat a la feina.

Una alimentació saludable eleva el rendiment laboral

Per tant, fes-te amb una selecció de receptes senzilles i fàcils de menjar sa per emportar-te a la feina i supera amb èxit la teva jornada laboral..

5 consells per millorar la teva salut a l’oficina.

El fet que hagis de menjar de tupper no està renyit amb mantenir una alimentació saludable que et permetrà mantenir la concentració a la feina, a més a més de fomentar la creativitat i millorar l’eficiència laboral. Et recomanem que preparis el teu àpat principal evitant l’excés de sal i de grassa i que afegeixis sempre a la teva bossa alguns snacks saludables com sandvitxos casolans, fruits secs o peces de fruita per l’esmorzar o berenar o, simplement per quan et vingui de gust picotejar alguna cosa.

En el caso de que no dispongas de tiempo para preparar recetas saludables para llevar a la oficina, siempre puedes recurrir a las tiendas de comida preparada o a la sección de comida lista para llevar de los supermercados y hacerte con algún plato de comida casera recién preparada.

A més a més d’això, els següents consells t’ajudaran a mantenir una dieta equilibrada i a millorar la teva salut al teu lloc de treball:

1. Realitza els 5 àpats diaris i no te’n saltis ni un:

Abans de sortir de casa, és aconsellable que realitzis un bon esmorzar que t’aporti l’energia necessària per sobreviure a la jornada laboral. Així i tot, és recomanable que prenguis un esmorzar lleuger a mig matí i reposis energia fins a l’hora de dinar. A mitja tarda o justa abans de sortir de l’oficina, pren-te un altre snack (o berenar) per saciar el teu apetit i no arribar tan afamat a l’hora de sopar.

2. Respecta els horaris i intenta no picar entre hores:

Per mantenir una dieta sana i equilibrada és fonamental que segueixis unes pautes de menjar pel que fa a horaris. Intenta mantenir, a la mesura del possible, els horaris dels àpats i, sobretot, no picar entre hores. Si no pots resistir-te a menjar abans de temps, pots saciar la gana prenent un snack saludable.

3. Desconnecta i fes exercici.

El temps estipulat pel menjar durant l’horari de treball és ideal per fer una aturada i desconnectar de la feina. Aprofita també aquest moment per aïllar la teva ment i parlar amb els teus companys d’altres temes que no tinguin res a veure amb la feina. A més a més, podeu treure-li partit a aquesta petita pausa laboral i practicar alguns exercicis per relaxar-te a l’oficina: t’ajudaran a relaxar-te i eliminar l’estrès. 

4. Aixecat de la taula i canvia de lloc.

És important que gaudeixis del temps lliure del qual disposes (prendre un cafè, un snack) per moure’t a un lloc diferent i oblidar per una estona el teu lloc de treball. Aixecat, camina una mica, vés a la màquina de cafè o desplaçat fins al menjador o zones comuns. Tant el teu cos com la teva ment agrairan aquest canvi d’ubicació durant alguns minuts.

5. Ull amb les quantitats!

Com bé saps, ingerir grans quantitats de menjar provoca un estat de somnolència i inclús de fatiga que has d’eludir tant si com no, sobretot en horari laboral. Evita menjar de forma abundant per no sentir-te cansat o tenir sensació de son. Així que, assegurat de menjar diverses vegades i sempre en poques quantitats perquè ni la son ni la fatiga t’impedeixin complir amb les teves obligacions laborals.

I finalment, recorda que no només els aliments són importants per mantenir el bon rendiment laboral, sinó també la hidratació. Així que, a més a més del menjar saludable i de practicar exercici, intenta tenir sempre a ma aigua, sucs o beguis isotòniques per mantenir l’organisme hidratat i evitar mals de cap, dolors musculars o petits mareigs.

Menjar a la feina en temps de COVID-19.

Ara, més que mai, hem de prestar especial atenció a la dieta alimentaria amb tal de mantenir la nostra ment i cos saludables, enfortir les nostres defenses i aconseguir un estat anímic molt més òptim. Així mateix, la situació de la nova normalitat en la qual ens trobem des de finals de juny ha provocat que moltes empreses hagin decidit limitar, per motius de seguretat, l’ús de la zona de cafeteria o menjador i implementar diferents mesures per garantir un ús adequat dels espais.

Des de Lexington, hem apostat per protocols de prevenció i seguretat molt rigorosa per l’ús dels nostres espais de treball i, molt especialment, de les zones comunes, les cuines i cafeteries. Pren nota de les mesures que hem posat en marxa i aplicar-les a la teva oficina, ja que t’ajudaran a menjar a la feina de forma saludable al mateix temps que segura:

Limitació d’aforament de menjadors i cuines per garantir la distància de seguretat i creació de torns per l’ús d’aquestes àrees:- Retirada dels productes de la nevera en finalitzar el dia per una correcta desinfecció.
– Retirada de parament o utensilis d’ús comú.
– Recomanació d’utilitzar el lloc de treball per menjar, aprofitant sempre altres descansos del dia per caminar i relaxar el cos i la ment.
– Evitar l’ús del rentaplats.

Consulta aquest en aquest enllaç el protocol #TornaSeguraLexington amb totes les mesures implementades en els nostres espais flexibles a Madrid i Barcelona per garantir la protecció i seguretat de tots els nostres clients.

“Menjar es una necessitat, pero menjar de forma intel·ligent es un art”

La Rochefoucauld

Compártelo

Inici de sessió