Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2020-05-14

Des de fa diverses setmanes i com a part de les mesures preventives adoptades per part de les autoritats, milions de persones han hagut de traslladar la seva oficina a les seves llars. A més a més d’això, les activitats d’oci o esportives a l’aire lliure hi han hagut de cessar sobtadament i s’han tancat gimnasos, centres esportius i tots els llocs destinats a l’oci i les activitats socials.

Aquest canvi sobtat d’hàbits, rutines i de formes de treball o estudi pot estar afectant tant a la salut física com a l’emocional si no es gestiona correctament. Per tant, és imprescindible adoptar rutines saludables per treballar des de casa. I evitar que el teletreball perjudiqui la teva salut i benestar.

Preocupar-se per la salut física i emocional és important durant aquesta etapa

Amb l’inici de la “nova normalitat” s’anirà tornant progressivament als espais de treball, però amb tota probabilitat, i més en aquestes primeres fases, s’alternarà la feina des de casa amb la feina presencial. Per això, et proposem a continuació algunes rutines saludables per aquests dies de treballar des de casa que t’ajudaran a mantenir el benestar físic i emocional i contribuiran al fet que aquesta situació excepcional sigui més de bona de portar.

1. Dieta equilibrada

Si fins ara, la falta de temps, l’estrès i les llargues jornades laborals t’impediran mantenir una dieta sana i equilibrada, aquest és un bon moment per començar a menjar de forma saludable. Adquirir uns bons hàbits d’alimentació i menjar d’una forma sana et permetrà no només augmentar la teva productivitat laboral sinó també a gaudir de la bona salut. Aprofita el temps a casa per preparar menús saludables i evitar els aliments precuinats i la cuina rapida.

És important que incloguis a la teva dieta diària, fruites i verdures, fruits secs, productes baixos en grassa i evitis l’abundància de sal i sucres afegits. I sobretot, fes 5 àpats al dia tan recomanades pels nutricionistes i, en el cas que no puguis evitar picar entre hores, recorre els snacks saludables i casolans. Recorda que la salut comença pel que menges, així que cuidar l’alimentació i mantenir una dieta equilibrada és indispensable pel teu benestar.

2. Exercici físic a la feina.

No permetis que la limitació de l’espai físic o la llibertat de moviment siguin un impediment per realitzar exercici físic. A internet trobaràs gran varietat de rutines d’exercici que et permetran portar a terme una activitat física sense necessitat de disposar de molt espai o de material específic. Classes de Pilates o Ioga guiades, rutines d’exercici per zones específiques del cos, estiraments, entrenaments d’alta intensitat (rutines HIT) o inclús classes de ball o de Zumba.

Tria la rutina que més t’agradi i s’adapti a la teva condició física i no deixis de moure’t diàriament. I per què no, treu-li partit a aquests petits descansos laborals i practica alguns exercicis per a relaxar-se en l’oficina. El teu cos i la teva ment ho agrairan.

3. Cuida la teva ment.

No t’oblidis d’exercitar i cuidar la teva ment, ja que la salut emocional és tan important com la salut física per aconseguir el benestar, sobretot en les circumstàncies actuals. Per tant, és recomanable que, a més a més de l’exercici físic, li dediquis algun temps a l’entrenament mental per mantenir la teva ment en perfecte estat. Realitzar alguns exercissis de gimnàs mental que et permetrà no només canviar d’activitat, sinó també a desconnectar de la feina i mantenir la teva ment activa pensant en una altra cosa.

Una tècnica de relaxació que pots fer en qualsevol lloc és incorporar a les teves rutines la pràctica del mindfulness, la qual t’ajudarà a controlar l’estrès i l’ansietat, afavorir la teva creativitat i capacitat de concentració, millorarà la teva memòria i protegirà el teu cervell. Sigui quina sigui la tècnica que escullis, presta atenció a la teva ment i cuida-la.

 4.Estableix horaris.

És important que estableixis horaris i els destinis a un temps il·limitat a cada tasca quan treballis des de casa. Treballar més hores no és sinònim de ser més eficient o més productiu. Aquests consells per ser més productiu al teletreball t’ajudaran a evitar distraccions i a elevar el teu rendiment laboral al màxim, sobretot en aquesta època en la qual treballes des de casa i on probablement et trobes exposat a majors interrupcions, A més a més, pots aprofitar al màxim els avanços de la tecnologia i incorporar en el teu dia a dia les eines i les apps que t’ajudaran a gestionar la feina d’una forma senzilla i en menys temps.

Per exercir les tasques correctament, des de casa, has de marcar-te horaris i intentar seguir-los a “ulls clucs” a la mida del possible. Evita caure en l’error de pensar que tens tot el dia al davant per realitzar les teves tasques laborables i que en finalitzar la jornada tinguis la sensació de no haver avançat res o no hagis complert amb els objectius marcats. Per això, el més convenient és posar-se horaris per establir rutines i crear hàbits. Només així podràs conciliar i mantenir un equilibri entre la teva vida laboral i la teva vida personal mentre treballis des de casa.

5. Dorm 8 hores

Inclou dedicar-li temps a les 8 hores de son entre les teves rutines diàries. Descansar bé i el temps suficient és imprescindible per sentir-te fresc, positiu i poder fer front a les teves obligacions diàries.
El son té molts beneficis per a la nostra salut; millora la memòria, augmenta la creativitat, protegeix el cor, evita la depressió, ens protegeix de possible malalties i ens fa estar més sans en general. Així que, a més a més de gaudir del plaer de dormir, beneficiat de tots els efectes positius que el son té sobre el nostre organisme, dormint les hores que el teu cos necessita.

“La salut es un estat de completa harmonia de cos, ment i esperit”

B.K.S. IYENGAR

Compártelo

Inici de sessió